مرزنجوش
ماليخوليا – لقوه - فلج - تنگي نفس – خفقان - قاعدهآور - شاديآور - كك مك – برونشيت – سياتيك - تقويت معده - بيخوابي – بدبويي عرق و...
1. طبع مرزنجوش گرم و خشك است.
2. براي رفع سردرد بلغمي و سوداوي از دم كرده رمزنجوش استفاده شود، 5 گرم با يك ليوان آب جوش در فلاكس ريخته به مدت 20 دقيقه درب فلاكس محكم باشد، سپس ميل شود.
3. براي لقوه و ماليخوليا از دم كرده مرزنجوش مانند شماره 2 استفاده شود.
4. براي درمان فلج امراض عصبي از دم كرده مرزنجوش 10 گرم در 150 سيسي آب به صورت ماليدن استفاده كنيد.
5. براي از بين بردن آب زيادي در دهان از دم كرده مرزنجوش مزمزه كنيد و آب آن را بيرون بريزيد.
6. براي رفع بستگي (كري) گوش پنبه را با دم كرده غليظ مرزنجوش آغشته كرده در گوش بگذاريد.
7. براي درد سينه و تنگي نفس از دم كرده مرزنجوش استفاده كنيد.
8. براي درد قلب و خفقان از دم كرده مرزنجوش استفاده كنيد.
9. مرزنجوش قاعدهآور است به صورت شياف در مهبل گذاشته شود.
10. استفاده زياد مرزنجوش براي كليه مضر است.
11. براي ساكت كردن سردردهاي عصبي از دم كرده مرزنجوش استفاده كنيد.
12. براي بازشدن بيني با دم كرده مرزنجوش بيني را شستشو دهيد يعني استنشاق كنيد.
13. خوردن مرزنجوش شاديآور است.
14. سردردي كه در اثر رطوبت باشد مرزنجوش را با حنا مخلوط نموده و به صورت ضماد روي سر بگذاريد.
15. براي درمان كك مك با جوشانده غليظ مرزنجوش صورت را كمپرس كنيد.
16. براي درمان برونشيت 6 گرم مرزنجوش در 200 سي سي آب جوش 20 دقيقه دم كرده صاف نموده با عسل شيرين كنيد يك ساعت بعد از غذا يك يا دو فنجان ميل شود اين محلول براي انواع سرماخوردگيها مفيد است به مدت يك هفته استفاده شود.
17. براي دردهاي شديد رماتيسمي و دررفتگي استخوان ميتوانيد از روغن مرزنجوش استفاده كنيد. طرز تهيه روغن مرزنجوش: 50 گرم مرزنجوش در 250 گرم روغن زيتون مخلوط كرده در يك شيشه دربدار محكم ريخته شيشه را در آب جوش گذاشته به مدت 3 ساعت آهسته در آب بجوشد سپس صاف نموده ميتوان از اين روغن استفاده كرد.
18. براي درمان سياتيك از روغن مرزنجوش استفاده كنيد روش تهيه آن در شماره قبل گفته شده است.
19. براي رفع خونمردگي زيرپوست از كمپرس غليظ جوشانده مرزنجوش استفاده كنيد.
20. براي رفع جوشهاي پوستي با جوشانده مرزنجوش صورت را كمپرس كنيد.
21. براي دوركردن پشه و حشرات مرزنجوش را در اطراف بخور دهيد.
22. مرزنجوش مستي شراب را از بين ميبرد.
23. براي آسم از دم كرده مرزنجوش استفاده كنيد.
24. براي تقويت معده دم كرده مرزنجوش همراه با عسل ميل شود.
25. براي رفع ضعف عمومي و لاغري 4 گرم مرزنجوش را در يك فلاكس ريخته و يك ليتر آب جوش به آن اضافه كنيد و تا شب به طور متناوب بنوشيد.
26. براي رفع بدبويي عرق بدن با دم كرده مرزنجوش بدن را بشوييد.
27. كساني كه مبتلا به بيخوابي هستند شبها از دم كرده مرزنجوش استفاده كنند.
28. براي سردردهاي شديد از جوشانده غليظ مرزنجوش چند قطره در بيني بچكانيد.
29. براي بيماريهاي مو ميتوان با دمكرده مرزنجوش سر را ماساژ داد.
30. براي معالجه قاعدگي دردناك از دم كرده مرزنجوش استفاده شود. اين دم كرده تشنجات دردناك رحم را از بين ميبرد.
چغندر
آسم - كم خوني - كك مك – پيسي – چاقي – نقرس – اگزما – سردرد - آرامش اعصاب – كهير - دمل - درد مفاصل – شپش – ديابت – زردزخم و...
1. طبع ريشه چغندر معتدل است.
2. بهخاطر فسفر و قندي كه در چغندر وجود دارد براي درك مطالب و تقويت حافظه بسيار مفيد ميباشد.
3. چغندر باعث ساخته شدن گلبول قرمز ميشود.
4. چغندر درمان كننده كم خوني و ضعف عمومي بدن ميباشد.
5. براي تنظيم شدن فعاليت دستگاههاي مختلف بدن هفتهاي 3 روز (روز در ميان) سه چهارم استكان آب چغندر با يك چهارم آب هويج مخلوط كرده به مدت يك ماه ميل كنيد.
6. يكي از روشهاي خوب خوردن چغندر خام را رنده كرده كمي دارچين به آن اضافه كرده بهعنوان سالاد همراه غذا بخورند.
7. كساني كه چاق هستند و از اضافه وزن خود رنج ميبرند ميتوانند از سالاد چغندر يا چغندر پخته استفاده كنند.
8. براي رفع كك مك برگ چغندر با كمي اسيد بوريك مخلوط نموده روزي 2 بار صبح و عصر به مدت 2 هفته بهصورت بماليد.
9. خوردن گوشت گاو با چغندر باعث از بين رفتن پيسي ميشود.
10. حضرت رضا(ع) فرمودهاند: خوردن چغندر باعث ميشود از جذام درامان بمانيد عقل را زياد و خون را تصفيه ميكند، چغندر شفاي درد است استخوان را محكم و گوشت را ميروياند.
11. آب چغندر براي افرادي كه مبتلا به نقرس ميباشند بسيار مفيد است.
12. آب چغندر براي مسلولين نيز مفيد ميباشد صبح و عصر يك استكان ميل شود.
13. براي كساني كه كماشتها هستند از سالاد چغندر استفاده كنيد. طرزتهيه سالاد چغندر: چغندر قرمز (لبو) ابتدا پخته سپس رنده نموده چند حبه سير را كوبيده با چغندر پخته شده مخلوط كنيد از اين سالاد همراه غذا بخوريد و اشتهاي شما باز ميشود، اين سالاد در ميان روسها متداول است.
14. يك آش خوشمزه براي درمان اگزما: سبزي + گشنيز + برگ چغندر + برنج + آب غوره مانند سوپهاي ديگر ادويهجات و روغن نيز اضافه كنيد.
15. چغندر پخته به درمان رعشه كمك ميكند. رعشه معمولاً از پيري يا بر اثر يك بيماري در بدن يا ترس، خشم و گرسنگي و همچنين از جماع زياد به وجود ميآيد.
16. اگر چنان چه شير در پستان بماند و باعث درد آن شود چغندر پخته را روي آن بگذاريد اگر چغندر و كلم و مويز را با هم پخته و نيمگرم كمپرس كنيد اثر آن بيشتر ميباشد.
17. جويدن برگ چغندر درد دندان را تسكين ميدهد.
18. مزمزه كردن برگ پختهشده چغندر با سركه براي درد دندان و كرمخوردگي دندان مفيد است.
19. خوردن آب چغندر سردرد را تسكين ميدهد.
20. ماليدن برگ پخته چغندر و بعد از سردشدن براي سوختگي با آتش يا آب مفيد است.
21. براي ورم پشت پا و زانو برگ چغندر را با اسيد اوريك مخلوط كرده بهصورت ضماد روي پاها بگذاريد.
22. فسفر چغندر باعث ميشود فيبرهاي عصبي را سرزنده كند در نتيجه باعث آرامش اعصاب ميشود.
23. بيماراني كه دوران نقاهت را ميگذرانند از چغندر خام رنده شده و هويج رنده شده بهعنوان سالاد همراه غذا يا از پخته آنها استفاده كنند.
24. براي جوشهاي صورت برگ چغندر را كوبيده بهصورت ضماد بگذاريد.
25. براي درمان كهير از سوپ چغندر بخوريد و از برگ چغندر بهصورت ضماد استفاده كنيد.
26. براي سر باز كردن دمل برگ چغندر را كوبيده با عسل مخلوط كنيد روي دمل بگذاريد.
27. براي شوره سر برگ چغندر + گزنه + بابونه + ختمي در عرق بيد جوشانده سر را ماساژ دهيد.
28. براي تسكين درد مفاصل لبو را همراه گشنيز ميل كنيد در خوردن گشنيز زيادهروي نكنيد.
29. براي درمان لكههاي خشك پوستي شيره چغندر را با آب نخود مخلوط كرده بماليد.
30. براي پيشگيري از سفيد شدن موي سر شيره چغندر را با ماست مخلوط نموده صبح ناشتا ميل كنيد.
31. چغندر داراي هورمون جنسي زنانه ميباشد.
32. برگ چغندر خون را قليايي ميكند كساني كه فشارخون دارند از جوشانده آب برگ چغندر استفاده كنند.
33. كساني كه سياتيك دارند لبو استفاده كنند و بهصورت ضماد در محل درد بگذارند.
34. چغندر بندآورنده خون و مقوي معده است.
35. در مصرف چغندر نبايد زيادهروي شود زيرا باعث سوزاندن خون و ايجاد دلپيچه و قيآور است.
36. كساني كه درد كليه يا ورم كليه دارند از جوشانده برگ چغندر استفاده كنند.
37. براي كساني كه واريس دارند پيش از غذا چند برگ آن را ميل كنند و بهصورت ضماد در محل بگذارند.
38. كساني كه لاغر هستند از آب چغندر با آب هويج استفاده كنند.
39. دمكرده تخم چغندر ضدبلغم است.
40. جهت درمان ناراحتيهاي قاعدگي روزانه يك استكان آب چغندر به مدت 14 روز بعد از پاك شدن بنوشيد.
41. كساني كه در اثر سرما دست يا پاي آنها ترك خورده است از ضماد چغندر پخته يا برگ چغندر پخته استفاده كنند.
42. براي نابود كردن شپش برگ چغندر را جوشانده با آب آن سر را بشوييد.
43. كساني كه يبوست دارند چغندر را با عدس پوست كنده بپزند و ميل شود.
44. چغندر و برگ چغندر ضداسيداوريك ميباشد.
45. اگر برگ چغندر در عصر چيده شود شيرينتر از صبح است زيرا از صبح تا شب به كمك اشعه خورشيد قند درست شده كه شب هنگام به ريشه بفرستد.
46. خوردن ماش با چغندر براي بيماري برص مفيد است.
47. كساني كه ديابت دارند از خوردن چغندر خودداري كنند.
48. براي از بين بردن قرمزي دور چشم با آب برگ چغندر كمپرس كنيد.
49. اگر ميخواهيد كودك شما استخوانهاي قوي و محكمي داشته باشد چغندر را در برنامه غذايي خود قرار دهيد.
50. كساني كه آسم دارند از آشي كه از آرد گندم + عسل و چغندر درست ميشود ميل كنند.
51. كساني كه زردزخم دارند 250 گرم چغندر را در يك ليتر آب بجوشانند كمكم ميل كنند.
دنبلان
طاسي – سرطان - زخم معده - بياختياري ادرار - كوچكي بيضه و...
دنبلان قارچي است كروي شكل كه در زير خاك رشد ميكند و پوسته خارجي آن زگيلدار ميباشد. به رنگهاي قرمز تيره، خاكستري، سفيد، بنفش و سياه ديده ميشود. دنبلان ايران در فارس، كوههاي اطراف تهران، آذربايجان، خوي، همدان و كرمانشاه ميرويد و به نامهاي سمارق در اطراف خراسان، همدان در آذربايجان، چمه در كرمانشاه شناخته ميشود.
1. دنبلان داراي هورمون مردانه است.
2. براي درمان كوچكي بيضه هر روز صبح بهصورت كباب خورده شود.
3. براي از بين بردن طاسي بهصورت ضماد در محل طاسي بگذارند.
4. پسراني كه پا به بلوغ گذاشتهاند و ميخواهند قدشان بلند شود بهصورت كباب بخورند.
5. براي درمان بياختياري ادرار از دنبلان استفاده شود.
6. افرادي كه سرطان دارند از خوردن دنبلان خودداري كنند.
7. كساني كه زخم معده دارند از خوردن دنبلان خودداري كنند.
ريحان
ضدتشنج - تنگي نفس - رطوبت معده - دل پيچه - زيادكننده اسپرم - ورم پستان - رفع غم و اندوه - گل مژه - بيخوابي – هيستري - شوره سر - استفراغ عصبي و...
1. طبع ريحان كمي گرم و خشك است.
2. امام صادق(ع) فرمودهاند: بدانيد كه چندين خاصيت در ريحان موجود است. منفذها را باز مينمايد، دهان را خوشبو ميكند، غذا را گوارا ميكند، اشتها به غذا را افزايش ميدهد، از بيماري جذام شخص را مقاوم ميكند، مرض را از بين ميبرد و همه امراض را ريشهكن ميكند.
3. دمكرده ريحان ضدتشنج است.
4. خوردن ريحان سردردهاي ميگرن را ساكت ميسازد.
5. سردردهاي عصبي را تسكين ميدهد.
6. باعث ازدياد شير خانمها ميشود.
7. عصاره ريحان با شكر براي رفع تنگي نفس، سرفه و دردسينه مفيد است.
8. جويدن ريحان زخمهاي دهان را از بين ميبرد.
9. دمكرده تخم ريحان مسكن است و درجه حرارت بالاي بدن را كاهش ميدهد.
10. برگ ريحان ضد دل درد و بادشكن ميباشد.
11. براي سوزاك 40 گرم تخم ريحان در يك ليتر آب بمدت 20 دقيقه دمكرده هر 4 ساعت يك ليوان با كمي عسل خورده شود.
12. ريحان براي رطوبت معده مفيد است. اگر ريحان تازه، شويد و مرزه تازه را هم بهعنوان سبزي خورده شود بادهاي داخلي و رطوبت معده را از بين ميبرد. رطوبت معده يعني رطوبتهايي كه در معده سد شدهاند و با استفاده از ترشيدگي غذا بهصورت كف بلغم از گلو خارج ميشود و گاهي بدون اراده آب دهان بيرون ميريزد.
13. شربت تخم ريحان مفرح قلب است.
14. براي درمان دل پيچه از دمكرده ريحان بخوريد.
15. محل گزيدگي حشرات را از ضماد ريحان بگذاريد.
16. براي گلودرد از دمكرده ريحان با مخلوطي از عسل مزمزه كنيد.
17. جويدن تخم ريحان باعث تيز شدن دندان ميشود.
18. تخم ريحان زيادكننده اسپرم و برطرف كننده ناتواني جنسي است.
19. براي سينوزيت خشك كرده برگ ريحان بهصورت انفيه استفاده ميشود.
20. ريحان خاصيت باروري دارد.
21. براي ورم پستان ريحان را در گلاب خيس كرده كمپرس كنيد.
22. كساني كه كارهاي فكري بيش از حد دارند ريحان را در برنامه غذايي خود قرار دهند.
23. ريحان ضد كمخوني است دمكرده آن مانند چاي و خام آن همراه غذا استفاده شود.
24. خوردن ريحان باعث رشد كودكان ميشود.
25. ريحان براي تصلب شرايين مفيد و از سكته قلبي جلوگيري ميكند.
26. خوردن ريحان باعث رفع بيخوابي ميشود.
27. بوكردن ريحان له شده سردرد مسافرين را تسكين ميدهد.
28. ريحان بازكننده و درمان كننده ناراحتيهاي قاعدگي ميباشد.
29. جهت درمان استفراغ عصبي 20 گرم برگ سرشاخه گلدار ريحان را در 500 سيسي آب دمكرده روزي 3 فنجان بخورند.
30. جهت درمان اسپاسموفيلي (تحريكپذيري شديد عضلي) 20 گرم برگهاي سرشاخه ريحان دمكرده روزي 3 ليوان بخورند.
31. براي تقويت نيروي معنوي كساني كه به دنبال عرفان هستند و براي تقويت ايمن و شفقت ريحان را در برنامه غذايي خود قرار دهند. البته اين سبزي كمك ميكند و بايد بگويم قبل از خوردن آن از خداوند بايد تشكر كرد و سپس با سبزي رفيق شد و صحبت كرد و سپس خورد.
32. خوردن ريحان سيستم ايمني بدن را افزايش ميدهد.
33. بوي ريحان پشه و مگس را فراري ميدهد.
34. برهمنان هندو عرق ريحان را براي تطهير اشخاصي كه روح شيطاني در آنها رسوخ كرده است به كار ميبرند.
35. به خاطر داشتن ويتامينK در تخم ريحان براي خون دماغ و خونريزي بواسير مفيد است.
36. دمكرده ريحان براي رفع غم و اندوه معالجه نوارستني مفيد است. 40 گرم برگ ريحان را در يك ليتر آب جوش 20 دقيقه دم كنيد روزي 3 فنجان ميل كنيد.
37. براي سياه سرفه: ريحان 20 گرم + آويش 20 گرم در يك ليتر آب به مدت 20 دقيقه دمكرده و 2 قاشق غذاخوري عسل به آن اضافه كنيد هر نيم ساعت چند جرعه بنوشيد.
38. براي گل مژه و تحريكات چشم ريحان را با گلاب مخلوط نموده ميل كنيد و بهصورت كمپرس روي چشم بگذاريد.
39. جهت پادرد از آب ريحان بهصورت ماليدن استفاده شود.
40. ماليدن آب ريحان بر روي پوست ممكن است كك مك را از بين ببرد هنگامي كه آب ريحان ماليده شد چند دقيقهاي در معرض نور آفتاب قرار بگيريد.
41. اگر خواستيد مرغ يا مرغابي درست كنيد يك دسته ريحان را داخل شكم آن بريزيد تا غذاي شما خوشمزه و سهلالهضم شود.
42. براي تسكين دردزانو ميتوان آب ريحان را گرفته در روغن كنجد با حرارت ملايم گذاشته تا آب ريحان بخار شود، از روغن حاصله روي زانو بماليد.
43. كساني كه بيخوابي آنان در اثر اعتياد به الكل است 5 برگ ريحان را در يك ليوان آب جوش به مدت 15 دقيقه دمكرده و نيمساعت قبل از خواب ميل كنند.
44. كساني كه دچار هيستري ميشوند از دمكرده ريحان مانند شماره 43 استفاده كنند.
45. ماليدن روغن ريحان به موها باعث رشد و جلوگيري از شوره ميشود. طرزتهيه روغن مانند شماره 42 ميباشد.
غازياغي
ادرارآور – برص – استسقاء - نقرس - بواسير – گلودرد - ازدياد هوش - فرار مورچه - تصلب شرائين - سوختگيها - استحكام لثه و...
1. طبع آن گرم و خشك است.
2. دانه غازياغي تنظيم كننده ترشحات غدد داخلي ميباشد.
3. بذر غازياغي ضدعفوني كننده و ادرارآور است و كليه و مثانه را پاك ميكند.
4. خانمهاي حامله از خوردن غازياغي خودداري كنند چون ممكن است سقط جنين كنند.
5. مداومت در خوردن غازياغي باعث از بين رفتن بيماري برص ميشود. براي درمان بيماري برص ابتدا چندروزي غذاي ملين خورده كه معده و روده پاك شود، سپس 15 روز هر روز 10 گرم از بذر غازياغي مخلوط با عسل ميل شود و بهترين زمان استفاده از اين دستور در تابستان ميباشد كه از تابش آفتاب به نحو احسن استفاده كنند.
6. براي بيماري رماتيسم و نقرس 30 تا 60 گرم غازياغي را در يك ليتر آب جوشانده و دم كرده روزي 3 فنجان ميل شود.
7. براي بيماريهاي كبد و استسقاء از روش شماره 6 استفاده شود.
8. براي تسكين درد بواسير غازياغي را كوبيده با كمي سركه بپزيد در محل بواسير بگذاريد.
9. براي رفع سوزش نيش حشرات برگ غازياغي را كوبيده در محل گزش بگذاريد.
10. براي رفع گلودرد شيره برگهاي تازه غازياغي را غرغره كنيد.
11. براي ورم و درد چشم 15 گرم غازياغي در 500 سيسي آب دم كرده روزي 3 بار كمپرس كنيد.
12. براي ازدياد هوش و حافظه از دم كرده غازياغي استفاده كنيد.
13. جويدن غازياغي باعث خوشبو شدن دهان و استحكام لثه ميگردد.
14. چنانچه خون قاعدگي بدون دليل قطع شده باشد 100 گرم غازياغي در 3 ليتر آب جوشانده در ظرفي ريخته و در آن بنشينيد.
15. براي فرار مورچه چند برگ غازياغي با گوجهفرنگي را در محل بگذاريد.
16. خوردن غازياغي عمر انسان را طولاني ميكند.
17. چنانچه خانمهاي شيرده ضماد آن را روي پستانهاي خود بگذارند شير آنها زياد شده و به جريان ميافتد.
18. براي زخمها و سوختگيها غازياغي را كوبيده با كمي سركه پخته روي زخم بگذاريد.
19. غازياغي را ميتوان با پلو مانند سبزي پلو پخت و خورد.
20. براي درمان برص غازياغي تازه را كوبيده با خشخاش مخلوط نموده به صورت ضماد روي لك بگذاريد.
21. اگر با دم كرده غازياغي گردن، دستها و صورت خود را بشوييد چين و چروك آن از بين ميرود. مقدار آن 40 گرم در يك ليتر آب است.
22. براي كساني كه تصلب شرائين دارند ميتوانند از غازياغي مانند سبزي پلو استفاده كنند.
شويد
تشنج – شيرافزا – چربيخون – سرطان - زايمان راحت - زيادكننده اسپرم - سوءهاضمه - ضدبلغم - سوزش معده - يبوست اطفال – خوروپف هنگام خواب – زردي - امراض مغزي - سكسكه و...
1. طبع شويد گرم و خشك است.
2. اگر استفراغ به خاطر ترشاي معده باشد (جوشيدن غذا درمعده) يك استكان از دم كرده شويد يا خود شويد را بجويد.
3. براي رفع درداعصاب و ضعف عصبي 5 گرم تخم شويد را در 200 سيسي آب جوشانده روزي 3 فنجان ميل شود.
4. براي دفع سموم بدن شويد را با عسل مخلوط نموده ميل كنيد 20 گرم شويد با 100 گرم عسل.
5. دم كرده تخم آن داروي هورمون جنسي زنانه ميباشد.
6. ضدباكتري براي شستشو زخمهاي آلت و چركين شدن زخمها از جوشاندهي شويد استفاده كنيد.
7. دافع گاز روده، بالاي غذا كمي شويد ميل يا دمكرده آن استفاده شود.
8. تشنج: از دم كرده تخم شويد به صورت 5 گرم در 250 سيسي آب، شب وقت خواب يا به سه مرحله در روز ميل شود.
9. دافع اخلاط مضر از دم كرده تخم شويد به روش شماره 8 تهيه شود.
10. شيرافزا: از دم كرده تخم شويد به مقدار 5 گرم در 200 سيسي آب جوش روزي 3 فنجان يا اين كه شويد را همراه غذا بخوريد.
11. چربي خون: خوردن تخم شويد يا خود شويد همراه ماست چربي را پايين ميآورد از دمكرده تخم شويد هم ميتوان استفاده كرد.
12. سرطان: از دم كرده تخم شويد و شويد همراه غذا و سوپ و يا خام ميل شود.
13. زايمان راحت: همراه غذا از دم كرده تخم آن استفاده شود.
14. زيادكننده اسپرم: شويد همراه ماهي خورده شود.
15. ضد بلغم است يعني ترشحات اضافي برونشيتها و معده و روده و به طور كلي مايعات اضافي را كم ميكند.
16. سوزش معده در صورتي كه زخم معده نباشد همراه غذا شويد بخوريد.
17. سوء هاضمه: شويد باعث تحليل مواد نشاستهاي كه در غذاها ميباشد ميشود از اين جهت از سوء هاضمه جلوگيري و به هضم غذا كمك ميكند و بادشكن ميباشد.
18. يبوست اطفال: سوپ شويد و جعفري ميل شود.
19. بيخوابي: جهت بيخوابي هنگام خواب برگهاي تازه شويد را بجويد يا اين كه حدود نيم گرم يا يك گرم تخم شويد را بجويد كمي آب بالاي آن بخوريد.
20. خوروپف هنگام خواب: كساني كه در خواب خوروپف ميكنند قبل از خواب كمي تخم شويد را جويده و با كمي آب بخورند بيش از يك هفته ادامه ندهند.
21. براي بدبويي عرق شويد همراه غذا ميل شود.
22. براي تنظيم قاعدگي بعد از پاك شدن به مدت 2 هفته همراه غذا شويد ميل كنند.
23. زردي (يرقان): چون بازكنندهي كيسه صفرا و صفراآور است از اين جهت اثر شفابخش دارد.
24. بواسير: تخم شويد را تفت داده سپس آسياب نموده با عسل مخلوط نموده صبح به صبح يك قاشق مرباخوري بخورند (به مدت يك هفته).
25. مدر: از دم كرده تخم آن استفاده شود.
26. سنگ كليه و سخت ادراري: دم كرده تخم آن 15 گرم در يك ليتر آب و تا شب يك ليتر آب ميل شود باعث خارج شدن سنگ كليه و سختي ادرار ميباشد.
27. امراض مغزي: خام همراه غذا ميل شود.
28. شب كوري: از دم كرده تخم آن مانند دستورات گذشته استفاده شود.
29. فشارخون:روزي3 قاشق غذاخوري آب شويد بعدازغذا ميل شود.
30. بازكننده عروق: دم كرده و سوپ شويد و جعفري.
31. كند كننده ضربان قلب: روزي يك قاشق غذاخوري از آب شويد.
32. تصلب شرايين: مانند شماره 30 استفاده شود.
33. نفخ حيوانات: تخم شويد و شويد خشك را همراه غذاي آنان بدهيد.
34. يكي از مضرات شويد ديد را ضعيف ميكند، اسپرم را كم ميكند، نيروي جنسي مردان را كم ميكند و كساني كه زخم معده دارند احتمالاً ايجاد خونريزي ميكند.
35. كساني كه زياد سكسكه ميكنند از دم كرده تخم شويد استفاده كنند. 5 گرم شويد در 250 سيسي آب به صورت جوشانده روزي 3 فنجان و اگر 5 گرم بادرنجبويه به آن اضافه كنيد اثرش بيشتر خواهد بود.
36. براي نرم كردن مفاصل و تومورها روغن شويد را بماليد.
37. شويد رقيق كننده خون است و مواد اضافي را دفع ميكند.
38. بازكننده گرفتگيها و انساج و اعضاء ميباشد.
39. بازكننده كيسه صفرا و صفراآور است.
40. براي درمان چرك رحم و تخمدانها و تورم آنها 50 گرم برگ شويد يا تخم شويد را در 6 ليتر آب جوشانده صاف نموده در ظرفي ريخته، زماني كه گرمايش آن قابل تحمل شد در آن بنشينيد تا آب سرد شود روزي يك مرتبه اين كار را انجام دهيد تا بهبودي حاصل گردد.
41. كساني كه بزرگي پروستات دارند از شويد و تخم شويد استفاده كنند نه به مقدار زياد.
42. براي محكم شدن ناخنها 5 گرم شويد در آب جوشانده صاف نموده با كمي سركه مخلوط كنيد. ناخنها را در آن قرار دهيد.
43. كساني كه معده آنها بوي تعفن ميدهد همراه غذا شويد بخورند.
44. براي رفع بوي بد دهان بالاي غذا شويد جويده سپس ميل شود.
45. كساني كه شب ادراري دارند تخم شويد را بو داده به حدي كه بريان شود، سپس با نبات كوبيده شبي يك قاشق چايخوري به مدت 14 روز ميل شود.
46. براي تقويت قوه باه از روش شماره 45 استفاده شود.
47. خوردن شويد باعث بيرون آمدن چرك داخل زخمها ميشود، ميتوان از ضماد آن روي زخم جهت مكش آن استفاده كرد.
48. زيادهروي در خوردن شويد باعث ضعف بينايي و كمبود اسپرم ميشود.
49. گرم مزاجها كمتر استفاده نمايند و مصلح آن آبليمو است.
50. بازكننده قاعدگي و در دوران عادت مصرف نشود.
51. كساني كه يرقان دارند از سوپ شويد و جعفري توأم با هم استفاده كنند.
52. كساني كه درد ناف يا روده دارند از جوشانده شويد همراه عسل استفاده كنند.
53. اگر در روزهاي آخر بارداري شويد بخورند زايمان راحتي دارند.
54. براي درمان بيخوابي، مقداري شويد را زير بالش خود بگذاريد.
55. اگر پوست شما براثر سرما سياه شده بود دستهاي خود را با شويد پخته ماساژ دهيد.
56. براي درد مفاصل مفيد مي باشد.
كلم
گواتر – برونشيت – ريزش مو - جوشهاي دهان – سوختگي- بيخوابي - سياتيك - محكم شدن ناخنها – راشيتيسم - ميگرن – ككمك - تقويت بينايي - صاف شدن صدا - دمل - رعشه - درد اعصاب و...
1. طبع آن گرم و خشك است.
2. كساني كه گواتر دارند از خوردن كلم خودداري كنند يا كم بخورند.
3. براي درمان سرفه و برونشيت مزمن از كلم به صورت خام يا سوپ استفاده كنيد.
4. براي تسكين دردهاي مفصلي و سياتيك و ديسك روي كلم يك پارچه نازك بيندازيد با اتو گرم نموده و روي محل درد بگذاريد.
5. براي درمان زخمهاي واريس برگ كلم را پخته تا غليظ شود به صورت ضماد روي زخمها بگذاريد.
6. اگر ميخواهيد كودكتان كه تازه به راه افتاده است سريع حركت كند به او سوپ كلم و كلم بدهيد.
7. براي جلوگيري از ريزش مو كلم را پخته، پوست سر و مو را ماساژ دهيد.
8. براي درمان زخمهاي عميق و سرطاني كلم را پخته با آرد جو مخلوط نماييد به صورت ضماد روي زخمها بگذاريد.
9. براي از بين بردن زردي پاي دندانها كلم را بسوزانيد با سوخته آن مسواك كنيد.
10. براي از بين بردن جوشهاي دهان روزي 3 بار با سوخته كلم مزمزه كنيد.
11. براي رويش مو سوخته كلم را عرق بيد و گزنه مخلوط نموده صاف كنيد سر را ماساژ دهيد.
12. براي درمان سوختگي، سوخته كلم را با سفيده تخممرغ مخلوط نموده روي محل بماليد.
13. اگر چنانچه افعي يا مار فردي را گزيد، 5/6 گرم تخم كلم را در آب پخته ميل نماييد و فوراً به پزشك مراجعه نمايند.
14. براي از بين بردن لكههاي پوستي 5/6 گرم تخم كلم را در 150 سيسي آب پخته در فواصل غذا ميل كنيد.
15. براي تحريك و تقويت نيروي جنسي از روش شماره 14 استفاده گردد.
16. كساني كه دچار بيخوابي شدهاند از سالاد كلم شب استفاده كنند.
17. افراد مسلول كلم را در برنامه غذايي خود قرار دهند. سوپ، كلم خام، سالاد به شرطي كه گواتر نداشته باشند.
18. افراد سرطاني از شماره 17 استفاده كنند.
19. كلم باعث رشد سريع كودك ميگردد.
20. براي گرفتگي صدا از سوپ كلم استفاده گردد.
21. براي كمخوني قبل از غذا كلم به صورت سالاد مصرف گردد.
22. يك سالاد خوشمزه: كلم را به صورت رشته رشته خرد كرده هويج را رنده نموده، گوجهفرنگي اضافه كرده، كمي جعفري بزنيد، كمي كرفس هم بيفزاييد، 3 قاشق روغن زيتون، 2 قاشق آبغوره، به عنوان قبل غذا و كساني كه چاق هستند به عنوان شام بخورند. اين سالاد بهترين سالاد براي كمخوني است.
23. براي جلوگيري از خونريزي لثه كلم خام را بجوييد.
24. براي تسكين سياتيك كلم را پخته با زرده تخممرغ و كمي سركه و كمي آرد جو مخلوط نموده در محل درد بگذاريد.
25. براي جلوگيري از ورم جذام از كلم استفاده كنيد.
26. كساني كه بيماري كبدي دارند از خوردن كلم خودداري كنند.
27. كساني كه نقرس دارند كلم كمتر بخورند.
28. كساني كه سنگهاي مجاري ادرار دارند كلم كم بخورند.
29. براي محكم شدن ناخنها از كلم استفاده كنيد.
30. خانمهايي كه دچار ترشحات چركي هستند از كلم زياد استفاده كنند.
31. كساني كه راشيتيسم دارند از كلم استفاده كنند.
32. براي دفع كرم روده آب كلم را گرفته به مدت 3 روز، روزي 20 گرم صبح ناشتا ميل كنند.
33. كساني كه شكم يا پاهاي آنها آب آورده است كلم را در برنامه غذايي خود بگذارند.
34. كساني كه ميخواهند لاغر شوند از سالاد برگهاي قرمز و بنفش آن استفاده كنند.
35. كساني كه كار فكري زيادي دارند كلم بخورند.
36. كساني كه ورم پروستات دارند سالاد كلم، سوپ كلم استفاده كنند.
37. افرادي كه ميگرن دارند قبل غذا سالاد كلم بخورند.
38. كلم از تجمع سموم در خون جلوگيري ميكند.
39. كلم دفع كننده سستي است.
40. خوردن كلم باعث ميشود كه رنگ رخسار باز گردد چهره را زيبا بنمايد.
41. كساني كه گرم مزاج هستند كلم را با گوشت بخورند.
42. كساني كه چشمهاي آنها ضعيف شده از دمكرده تخم كلم استفاده كنند.
43. براي درمان كك مك كلم را پخته و به صورت ضماد روي پوست بگذارند.
44. كلم دفعكننده اسيداوريك است.
45. براي درمان ورم طحال كلم پخته بخوريد.
46. كلم براي كساني كه دچار ورم چركي كليه شدهاند غذاي مناسبي است زيرا باعث دفع سموم و تسكين درد ميشود.
47. خوردن كلم باعث تقويت بينايي ميشود.
48. كلم از هيجانات عصبي جلوگيري ميكند.
49. براي درمان يرقان برگ كلم را با آبليمو مخلوط نموده ميل شود.
50. اگر چنانچه شير در پستان جمع شد و در اثر ندوشيدن سر پستان گلوله گرديد كلم را پخته با آرد عدس مخلوط نموده به صورت ضماد بگذاريد.
51. براي صاف شدن صدا مغز كلم با زرده تخممرغ پخته ميل شود.
52. كلم خوب بايد سفيد و تُرد باشد.
53. يك سوپ خوشمزه كه بيشتر در روسيه تهيه ميشود، خوب است كه ما هم از آن استفاده كنيم: مغز قلم گاو را پخته سپس در آب آن كلم ميريزيم و ادويهجات را به آن ميافزاييم اين سوپ به رشد عمومي بدن كمك نموده و براي مسلولين و اشخاص ضعيف بسيار مناسب ميباشد به طور كلي سعي كنيد اين سوپ هفتهاي دوبار يا يكبار در برنامه غذايي شما باشد. بهتر است در هنگام پختن قلم گاو دو قاشق سركه سيب هم اضافه كنيد تا تمام مواد كلسيم استخوانها در آب محلول گردد، يك سوپ خيلي مقوي و ارزان. در فصل تابستان بخاطر گرم بودن هوا مصرف نشود.
54. كساني كه مزاج سوداوي دارند و لاغر اندام و سياه چهره هستند در خوردن كلم افراط نكنند.
55. به طور كلي براي گرم مزاجان خوب نيست.
56. كساني كه فشارخون دارند برگ كلم را همراه با آبليمو استفاده كنند.
57. يك ماسك از كلم براي پوستهاي چرب: كلم را خرد نموده با سفيده تخممرغ مخلوط كرده به صورت ماسك روي پوست بگذاريد.
58. براي بيماري برص برگ كلم را با سركه مخلوط كرده به صورت ضماد بگذاريد.
59. براي بازشدن دمل برگ كلم را له نموده با كمي آرد جو مخلوط كرده روي دمل بگذاريد.
60. براي درمان سوختگي برگ كلم را با سفيده تخممرغ مخلوط نموده به صورت ضماد روي پوست بگذاريد.
61. براي بازشدن قاعدگي كلم را پخته آب آن را بنوشيد.
62. براي جلوگيري از زخم معده با احتياط آب كلم بنوشيد روزي 2 تا 3 ليوان (با احتياط زير نظر پزشك) مصرف كنيد اگر زخم حاد بود خودداري شود.
63. كلم مقوي قلب است.
64. كلم پخته رعشه را از بين ميبرد.
65. براي بازشدن بيني چند قطره آب كلم را در بيني بچكانيد در ضمن خوابآور هم ميباشد.
66. براي صاف شدن آواز و گرفتگي صدا هر روز 30 گرم كلم را دمكرده ميل شود.
67. خاكستر ريشه كلم سنگ مثانه را خرد ميكند، بدين صورت استفاده شود: 5 گرم خاكستر ريشه كلم با يك ليتر عرق خارشتري مخلوط سپس هر 2 ساعت يك ليوان عرق خارشتري به مدت 2 روز ميل شود.
68. براي درد اعصاب صورت كلم را در شير پخته به صورت ضماد در محل درد بگذاريد و يا اين كه هر 2 ساعت يك برگ كلم را روي صورت گذاشته و عوض كنيد.
69. خوردن زياد كلم باعث ديدن خوابهاي پريشان ميشود.