سيب زميني
زخم معده - ورم چشم – بواسير – رماتيسم - سوء هاضمه - آرتريت - تشنج عصبي - آفتاب سوختگي - اگزما - كرمهاي روده - دمل و كورك – نورالژي و...
1. به خاطر وجود املاح پتاس در سيب زميني براي افرادي كه بيماري قند دارند به عنوان غذا مفيد ميباشد و بهتر است كه سيب زميني را تنوري پخته كنند و ميل كنند.
2. سطح سبزي كه در بعضي از سيب زمينيها وجود دارد سمي است از خوردن آن جلوگيري كنيد.
3. سيب زميني پخته شده كه چندساعتي بماند فاسد ميشود نبايد بخوريد.
4. روي سيبزمين ي پخته سركه يا آبليمو نريزيد.
5. سيب زميني پخته را در آب نگهداري نكنيد چون باعث توليد ميكروبي ميشود كه مرگ آور است.نام آن ميكروب ciluo protuo است.
6. اگر پوست در اثر آب جوش يا آش سوخت فوراً سيب زميني خام رنده كرده روي قسمت سوختگي بگذاريد و چندمرتبه عوض كنيد.
7. سيب زميني كه جوانه زد از خوردن آن خودداري كنيد چون مسموميت ايجاد ميكند. نشانه هاي مسموميت: سردرد، تهوع، دل پيچه، سرگيجه، ضعف ضربان قلب.
8. سيب زميني به علت داشتن املاح فسفر شهوت را زياد ميكند.
9. كساني كه زخم معده دارند از پوره سيب زميني به عنوان غذا استفاده كنند.
10. براي درمان ورم چشم سيب زميني را رنده كرده به صورت ضماد روي چشم بگذاريد.
11. مرهم سيب زميني براي بواسير و بيماري فيستول مفيد است.
12. سيب زميني ضدكمخوني است.
13. براي پختن سيب زميني، سيب زميني را بايد در آب سرد انداخت تا رفته رفته جوش آيد و بپزد آب حاصل از سيب زميني آبپز ادرارآور ميباشد و براي كساني كه مبتلا به سنگ كليه و سنگ مثانه ميباشند ميتوانند از اين آب استفاده كنند.
14. كساني كه مبتلا به رماتيسم و نقرس هستند 30 گرم برگ سيب زميني را در يك ليتر آب جوشانده روزي 3 استكان بخورند.
15. اشخاصي كه مبتلا به ورم مفاصل ميباشند در برنامه غذايي خود سيب زميني تنوري و آبپز را بگذارند.
16. بهترين روش آبپز سيب زميني اين است كه با آب كمي سيب زميني را پخته تا زماني كه سيب زميني پخته ميشود آب ظرف هم خشك ميشود اين نوع سيب زميني خيلي خوشمزه است و كمي نمك به آن اضافه ميكنند.
17. سيب زميني رنده شده بهصورت ضماد براي ورم و تركخوردگيهايي كه در اثر سرما بهوجود آمده است مفيد ميباشد.
18. آب سيب زميني خام براي كساني كه سنگ كليه دارند مفيد ميباشد.
19. يكي از غذاهاي خوب براي اطفال شما پوره سيب زميني ميباشد چون علاوه بر اين كه آسان هضم ميشود به خاطر موادي كه دارد به رشد كودك كمك ميكند.
20. براي صورتهايي كه خسته شده اند و خسته به نظر ميرسند سيب زميني رنده كرده با يك قاشق روغن زيتون مخلوط كرده سپس به صورت و گردن بماليد اين ماسك به مدت نيم ساعت روي پوست بماند.
21. براي رفع جوشهاي غرور و زخمهاي چركي پوست و زخم چركي جلدي از ماسك شماره 20 ميتوان استفاده كرد.
22. اگر ميخواهيد پوستي نرم و لطيف داشته باشيد سيب زميني را به صورت خام رنده كرده در مخلوط كن خوب مخلوط كنيد كمي گلاب به آن اضافه نموده در حمام اين محلول را به پوست بماليد و آهسته ماساژ دهيد هفته اي يكبار سيبزميني پخته اثرش بيشتر است.
23. اگر چنانچه لوله گوارش شما آسيب ديد و يا متورم شد آب سيب زميني خام را جرعه جرعه بنوشند.
24. آب سيبزميني خام نرم كننده بافتها و التيامبخش زخمهاست.
25. آب سيبزميني خام براي زخم معده، ورم معده، سوء هاضمه مفيد ميباشد.
26. آب سيب زميني براي آرتريت و رماتيسم و ديابت مفيد است.
27. به خاطر وجود ويتامين B6 در سيب زميني باعث ازدياد شير در مادران ميشود.
28. سيب زميني درد زايمان را كاهش داده و گلبولهاي قرمز خون را زياد ميكند.
29. سيب زميني از تشنج عصبي جلوگيري ميكند.
30. كساني كه بيماري قلبي دارند هفتهاي 2 وعده از پوره سيب زميني به صورت تنوري يا زيرآتش استفاده كنند.
31. خوردن زياد سيب زميني فكر را بهم ميزند و روح را افسرده ميكند.
32. براي درمان آفتابسوختگي از مرهم ماسك سيب زميني استفاده كنيد.
33. يك مرهم خوب براي اگزما: سيب زميني خام رنده شده با روغن زيتون در مخلوطكن خوب مخلوط كنيد سپس روي زخم بماليد.
34. كساني كه اسهال شده اند از پوره سيب زميني همراه نعناع بعنوان غذا بخورند.
35. خوردن سيب زميني خام كمبود ويتامين ث را برطرف ميكند. در خوردنش زياده روي نشود.
36. سيب زميني براي بيخوابيهايي كه دراثر ضعف ميباشد مفيد است.
37. براي عفونتهاي ريوي از دمكرده، جوشانده برگ و گل سيب زميني 30 گرم در يك ليتر آب با عسل شيريني روزي 3 فنجان ميل شود.
38. كساني كه دچار رعشه ميشوند سيب زميني را در غذاي روزانه خود قرار دهند.
39. براي دفع كرمهاي روده آب سيب زميني خام را نصف استكان ناشتا به مدت 4 روز ميل كنيد.
40. براي درمان كرم كدو هرشب سالاد سيب زميني و 60 گرم روغن مايع گردو استفاده كنيد.
41. براي بازشدن دمل و كورك سيب زميني خام را رنده كرده با روغن زيتون مخلوط نموده به صورت ضماد روي دمل بگذاريد.
42. براي از بين بردن رسوبات كتري يا سماور مقداري پوست سيبزميني را در آن ريخته و بجوشانيد.
43. علامت بهترين سيبزميني:
الف) سفت و محكم باشد.
ب) سوراخ هاي كم عمق داشته باشد.
ج) پوست آن بريدگي نداشته باشد.
د) جوانه نزده باشد كه بسيار خطرناك است.
44. يك خوراك خوشمزه سيبزميني: سيبزمينيهاي كوچك را بدون آن كه پوست بكنيد به سيخ كشيده روي آتش يا در فر بگذاريد پخته شود، زير آتش خيلي بهتر است.
45. بهترين نوع خوراك سيبزميني تنوري يا بخارپز آن ميباشد.
46. هميشه همراه پوره سيب زميني جعفري و تره و پيازچه بخوريد.
47. اگر ميخواهيد لاغر شويد در هفته 2 يا 3 وعده غذاي خود را اختصاص به پوره سيب زميني و سبزيجات بدهيد.
48. ماسك سيب زميني براي صورتهاي چرب و جوشدار: آب سيب زميني 3 قاشق غذاخوري + ماست شيرين 2 قاشق + آرد جو يا جوانه گندم كمي. مواد را خوب مخلوط كرده روي جوشهاي صورت بگذاريد.
49. براي جلوگيري و رهايي از چين و چروك زير چشم سيب زميني خام را به صورت ورقه درآورده روي چشمها به مدت 15 دقيقه بگذاريد، اگر چنانچه احساس سوزش كرديد برداريد.
50. كساني كه زياد سيگار ميكشند و انگشتان آنها زرد شده است كه باعث آزار ديد ديگران ميشود و براي اين كه از اين شكنجه رهايي يابند با سيب خام روي لكههاي زرد بكشند.
51. براي كبودي زير چشم سيب زميني خام را رنده كرده داخل يك پارچه تميز بگذاريد و كمپرس كنيد.
52. سعي كنيد از اعضاي سبز سيب زميني مانند برگ و ساقه آن در مصارف داخلي (خوردن) استفاده نكنيد زيرا به خاطر سولانين سمي است.
53. يك ماسك ساده براي پوستهاي چرب: آب سيب زميني + اسفرزه يك قاشق كه به صورت لعاب درآيد روي پوست بگذاريد باعث از بين بردن براقي پوست كه در اثر چربي است ميشود.
54. براي درمان ضربخوردگي سيب زميني را آبپز كرده له نموده زماني كه گرمي آن متعادل شد در محل ضربخوردگي بگذاريد.
55. براي درمان بيماري جرب ضماد پوره سيب زميني روزي 2 بار بگذاريد.
56. براي درمان گوشه انگشت (گاهي اوقات گوشه انگشت چرك ميكند) از ضماد پوره سيب زميني استفاده كرده هر 2 ساعت به 2 ساعت عوض كنيد.
57. كساني كه مبتلا به نورالژي و تشنج و حمله عصبي هستند 15 گرم برگ و گل سيب زميني را در 500 سيسي آب جوشانده روزي 3 فنجان ميل كنند به خاطر داشته باشند كه قسمتهاي سبز سيب زميني سمي است با احتياط مصرف كنند.
58. براي درمان ترشحات سفيد و خونريزي خانمها سيب زميني را در روغن زيتون برشته نموده 3 روز در برنامه غذايي خود قرار دهند.
59. به خاطر وجود موادي چون كلروژنيك اسيد
cholorogenik acid و پولي فنول poly phenol براي جلوگيري از سرطان بسيار مفيد است.
60. در نظر داشته باشيد كه از سيب زميني بهعنوان دارو استفاده نكنيد مگر اين كه زير نظر پزشك يا كارشناس گياه درماني باشد.
نخود سبز يا نخودفرنگي
قلب - فشارخون - قند - ضدسرطان - سرطان پروستات - بازكننده قاعدگي – واريس – سوزاك - درمان لاغري - تصلب شرايين - تصفيه كننده خون و...
1. براي ازدياد شير ميتوان از نخودسبز استفاده كرد.
2. خوردن زياد نخودفرنگي باعث عقيم شدن ميشود و به طور كلي نخودسبز ضدباروري است.
3. آقاياني كه اسپرم آن ها كم است از خوردن نخود سبز خودداري كنند.
4. خوردن نخودفرنگي براي قلب مفيد است زيرا باعث كاهش كلسترول ميشود.
5. خوردن نخودفرنگي باعث كاهش فشارخون ميشود.
6. كساني كه بيماري قند دارند از نخودفرنگي استفاده كنند.
7. نخودفرنگي ضدسرطان است.
8. خوردن نخودفرنگي ابتلا به سرطان پروستات را كاهش ميدهد.
9. نخودفرنگي مقاومت بدن در ابتلاي به آپانديس را افزايش ميدهد.
10. نخودسبز بازكننده قاعدگي ميباشد.
11. براي درمان واريس نخودسبز به خاطر وجود كلروفيل فسفر و سولفور پتاسيم مفيد است.
12. نخودسبز پاك كننده روده از فضولات مسموم كننده ميباشد.
13. براي تصلب شرايين خوردن نخود سبز مفيد است.
14. براي درمان لاغري كليه از نخودسبز ميتوان استفاده كرد.
15. كساني كه سوزاك هستند از پخته نخودسبز استفاده كنند.
16. يك غذاي خوشمزه با نخودفرنگي (سبز) صدگرم نخودفرنگي + 30 گرم گوشت ريز شده + پيازداغ. ابتدا نخودفرنگي را آبپز نموده سپس با پيازداغ و گوشت و ادويه كه شامل فلفل قرمز و سياه و كمي دارچين و نمك مخلوط نموده، پخته و ميل شود.
17. نخودسبز تصفيه كننده خون است.
فلفل سبز
محرك اشتها - تقويت اعصاب - بواسير - سياه سرفه - رماتيسم - ميگرن - حفظ جواني – داءالصدف - تقويت رگها - استفراغهاي پيدرپي- چنگ زدن معده - كم خوني و...
1. طبع آن گرم و خشك است.
2. فلفل سبز محرك اشتها ميباشد همراه غذا ميل شود.
3. تقويت ميل جنسي همراه غذا و خشك آن همراه عدس مصرف شود.
4. خوشبو كردن دهان.
5. تقويت اعصاب همراه غذا استفاده شود.
6. براي درمان بواسير گرد خشك شده آن را روي غذا بپاشيد و بخوريد.
7. آب آوردن شكم.
8. كساني كه ترش ميكنند و چنگ زدن معده.
9. استفراغهاي پي در پي.
10. سرفههاي مداوم.
11. سياه سرفه.
12. رماتيسم مانند شماره 14 عمل كنيد.
13. ميگرن 10 گرم فلفل سبز با 100 گرم عسل مخلوط كرده و روزي يك قاشق ميل شود.
14. براي تسكين دردهاي عصبي فلفل خشك را با روغن كنجد مخلوط نموده به محل درد بماليد.
15. براي دردكمر مانند شماره 14 استفاده شود.
16. براي جلوگيري از ريزش مو يك قاشق پودر فلفل در عرق بيد حل نموده موها را ماساژ دهيد.
17. فلفل سبز باعث تقويت رگها ميگردد.
18. فلفل افزاينده و تقويت كننده جريان خون است.
19. كساني كه تصلب شرايين دارند از فلفل استفاده كنند.
20. فلفل تقويت كننده سياهرگها، مويرگها و رگهاي خوني ميباشد.
21. چون فلفل حرارت بدن را بالا ميبرد در نتيجه مصرف آن در مناطق گرمسير باعث ميشود كه حرارت آن جا قابل تحمل گردد.
22. فلفل سبز باعث كاهش كلسترول خون ميگردد.
23. خوردن فلفل سبز از پوسته پوسته شدن (داءالصدف) و قرمزي پوست جلوگيري ميكند.
24. كساني كه كم خون هستند از فلفل سبز در غذاي خود استفاده كنند.
25. خوردن فلفل سبز باعث حفظ جواني شما ميشود البته زياده روي نكنيد.
چاي
بوي بد دهان - تقويت فكر – نقرس- تحكيم استخوانها - يبوست مزمن- لاغري - تپش قلب - التهاب روده – بواسير – يرقان – آنفاركتوس - زخم معده و...
1. طبع آن گرم و تر است.
2. هيچگاه با چاي شير نخوريد به خاطر اين كه در هضم اشكال ايجاد ميكند.
3. سعي كنيد چاي را تازه و كم رنگ بخوريد.
4. خانمهاي باردار در دوران بارداري سعي كنند از چاي تازه دم و كم رنگ استفاده كنند.
5. براي دفع بوي بد دهان چاي خشك را با پودر دارچين به مقدار مساوي مخلوط كرده بساييد كمي از آن را در دهان بريزيد بگذاريد با آب دهان شما مخلوط شود سپس مزمزه كنيد و آب دهان را بيرون بريزيد.
6. كساني كه بيماري نقرس دارند چاي پررنگ يا غليظ اصلاً نخورند چاي كمرنگ و تازه دم بخورند.
7. كمپرس دمكرده چاي باعث بسته شدن منافذ پوست ميگردد.
8. چاي برطرف كننده خستگي و آرامبخش ميباشد.
9. چاي قدرت فكري را تقويت ميكند.
10. چاي باعث تحريك و تقويت جسمي ميشود كه موجب نشاط و افزايش نيروي كار است.
11. چاي به خاطر داشتن كافئين ضربان قلب را زياد ميكند.
12. وجود تانن در چاي باعث قابض شدن آن ميشود.
13. فلوئور موجود در چاي براي تحكيم استخوانها و دندانها مفيد است.
14. كساني كه عادت به خوردن چاي دارند درصورت نياشاميدن چاي دچار سردرد، خستگي و خوابآلودگي ميشوند.
15. افراط در نوشيدن چاي باعث يبوست مزمن، لاغري و بيخوابي ميشود.
16. هيچگاه چاي جوشيده را نخوريد چون زيانبخش است زيرا در اثر جوشيدن كافئين و تانن آن زياد ميشود.
17. دمكرده چاي پررنگ براي اسهال مفيد است.
18. كساني كه مبتلا به اختلال اعصاب، تپش قلب، نقرس و سنگ كليه هستند سعي كنند كمتر چاي بخورند.
19. نوشيدن چاي التهاب روده را كاهش ميدهد.
20. كساني كه سكته مغزي كردهاند روزي 5 ليوان چاي كم رنگ تازه دم را بخورند.
21. نوشيدن چاي باعث ميشود كه سموم از عضلات بدن آسان خارج شوند.
22. با محلول چاي ميتوان چشم را شستشو داد.
23. در هنگام گرسنه بودن چاي باعث ميشود كه نسبت به گرسنگي احساس كمتري داشته باشيم.
24. شستشوي مو با دمكرده چاي باعث تقويت مو ميشود.
25. زيادهروي در نوشيدن چاي باعث تپش قلب، احساس حرارت ناگهاني در سر و صورت، اضطراب و فشردگي قلب، بيميلي و بيحوصلگي و نوراستني به وجود آورد.
26. نوشيدن چاي داغ باعث ابتلا به سرطان ميشود.
27. كساني كه زخم معده دارند چاي را با احتياط بنوشند. چاي كم بخوريد، بگذاريد سرد شود (كم رنگ و تازه دم) ميل كنيد.
28. افرادي كه كمخون هستند خيلي كم چاي بخورند.
29. كساني كه دچار آنفاركتوس (سكته قلبي) شدهاند دمكرده تازه چاي برايشان مفيد است.
30. براي درمان تورم چشمها مقداري چاي را در يك پارچه تميز (باند يا گاز) پخته با آب سرد خيس كنيد سپس 30 دقيقه در يخچال بگذاريد آنگاه به مدت 20 دقيقه روي چشمان خود بگذاريد.
31. نوشيدن چاي باعث زودهضم شدن غذا ميشود.
32. براي درمان بواسير ضماد پخته چاي را بگذاريد و اين كار را اين قدر ادامه دهيد تا خشك گردد.
33. افراط در خوردن چاي باعث از بين رفتن ميكروبهاي مفيد معده ميشود در نتيجه اعمال روده را مختل ميسازد.
34. كسي كه زياد چاي بخورد زود عصباني ميشود و پير ميگردد.
35. يكي از خاصيتهاي مهم ديگر چاي اين است كه تمام افراد خانواده را دور هم جمع ميكند.
36. چاي براي نوزادان ضرر دارد.
37. نوشيدن چاي باعث صاف شدن صدا ميشود.
38. كساني كه يرقان دارند از دمكرده چاي تازه استفاده كنند.
39. چاي دندانها را لكهدار و سياه ميكند.
خوردن زياد چاي كمبود آهن را در بدن ايجاد مي كند چون نمي گذارد آهن از مواد خوراكي جذب بدن گردد و موجب كم خوني مي شود.
بادنجان
نقرس – قند – يبوست- فشارخون - بازكنندهي عروق - ادرار آور – بواسير- تنگي نفس - بيماريهاي پوستي – پيسي - تقويت چشم - تسكين اعصاب – عرق كف دست – زگيل - اگزما و...
1. طبع بادنجان گرم و خشك است.
2. كساني كه بيماري قند دارند بادنجان يك غذاي خوب است.
3. كساني كه بيماري نقرس دارند ميتوانند بادنجان را در برنامه غذايي خود بگذارند.
4. كساني كه يبوست دارند بادنجان را در برنامه غذايي خود بگذارند.
5. كساني كه فشارخون آنها بالا است بادنجان غذاي مفيدي براي آنها ميباشد.
6. كساني كه ناراحتيهاي كبدي دارند و يا يرقان دارند از خوردن بادنجان خودداري كنند.
7. كساني كه ميخواهند لاغر شوند بادنجان آبپز با گوجهفرنگي و ادويه ميل كنند.
8. بادنجان ادرار آور است.
9. بادنجان بازكنندهي عروق است در نتيجه رنگ رخسار را باز ميكند.
10. كساني كه سوداوي مزاج هستند بادنجان كمتر مصرف كنند.
11. ترشي بادنجان بوي بد عرق بدن را از بين ميبرد.
12. براي درمان بواسير كلاهك و دم بادنجان را در سايه خشك كنيد. سپس پورد كرده بعد از شستشوي بواسير با بتادين پودر بادنجان را بپاشيد.
13. سعي كنيد بادنجان كاملاً رسيده بخوريد.
14. سعي كنيد از بادنجانهاي كم تخم استفاده كنيد كه پوست آنها كبود و براق باشد چون نوع آنها مرغوبتر است.
15. كساني كه گرم مزاج هستند كمتر بادنجان بخورند.
16. كساني كه تنگي نفس دارند از خوراك بادنجان استفاده كنند.
17. كساني كه بيماريهاي پوستي دارند كمتر بادنجان بخورند.
18. براي بواسير از برگهاي بادنجان هم ميشود استفاده كرد بهصورت ضماد بگذاريد.
19. بادنجان داراي حالت قليايي ميباشد بخاطر همين گوشت را همراه بادنجان بخوريد تا در بدن تعادل برقرار سازد.
20. براي درمان پيسي بادنجان را با آب بپزيد سپس كوبيده، صاف كنيد محلول صاف شده را با روغن زيتون مخلوط نموده بگذاريد بجوشد تا آب بادنجان بخار شود، آنگاه هر روز صبح و شب يك مرتبه به محل تغيير رنگ بماليد تا رنگ طبيعي پوست برگردد.
21. سعي كنيد هنگام طبخ بادنجان كمي سركه سيب در آن بريزيد.
22. بهطور كلي خوردن بادنجان عرق بدن را خوشبو ميكند.
23. بخار بادنجان براي تقويت چشم مناسب ميباشد در نتيجه هنگامي كه بادنجان ميپزيم خوب است بخار آن را استشمام كنيم.
24. يك نسخه براي تسكين اعصاب: تخم بادنجان + تخم گشنيز + تخم ريحان + تخم تره + تخم ترخون + تخم جعفري از هر كدام 5 گرم + پونه يا نعناع 20 گرم، همه را كوبيده همراه 200 گرم عسل مخلوط نموده روزي 2 قاشق صبح وشب ميل كنيد.
25. يك غذاي خوب براي كساني كه دچار بيماري زكام شدهاند: پياز 2 يا 3 عدد حلقه حلقه برش زده در آب ميپزيم سپس بادنجان را بهصورت ورقه ريخته و گوجهفرنگي و كمي قارچ و نمك و سبزي كه بيشتر جعفري باشد را اضافه نموده تا پخته شوند و بهعنوان غذا براي كساني كه زكام دارند مناسب ميباشد.
26. بادنجان در عين حالي كه بازكننده معده ميباشد گاهي اوقات باعث گرفتگي كبد و طحال ميشود.
27. كساني كه دستهايشان عرق ميكند پوست سياه بادنجان را جوشانده سپس دستها را براي مدتي در آن جوشانده بگذارند.
28. براي بازشدن دمل برگ بادنجان را بكوبيد روي دمل بگذاريد.
29. كساني كه زخم معده دارند از بادنجان آبپز استفاده كنند.
30. براي تركخوردگي و زبري پوست آب بادمجان را در روغن تخم كتان بجوشانيد تا آب بخار شود و روغن بماند سپس به پوست بماليد.
31. براي درمان زگيل بادنجان را بسوزانيد و خاكستر آن را با سركه خمير كرده روي زگيل بگذاريد. يا اينكه بادنجان را با كمي آب و نمك بپزيد سپس آب آن را بگيريد و آن محلول را در روغن كنجد با حرارت ملايم بجوشانيد تا آب بخار شود سپس روغن را روي زگيل بماليد.
32. براي اگزما از روغن بادنجان استفاده كنيد.
33. كساني كه مبتلا به سودا و ورم كليه يا درد مفاصل و قلنج هستند نبايد بادنجان بخورند.
34. براي از بين بردن عرق كف دست و پا بادنجان را به ورقهاي نازك برش داده سپس نمك بپاشيد آب سياه و زردي از آن خارج ميشود اين آب را به دستها بماليد.
35. براي تسكين درد استخوان شكسته و ضرب خورده بادنجان را در فر يا زير آتش نيم پخته كرده سپس آب آن را بگيريد و 50 درصد شكر اضافه كنيد حدود 40 گرم ميل كنيد درد را تسكين ميدهد.
36. براي درمان احتلام (انزال در خواب را گويند) در شب ميتوانيد خوراك بادنجان را در برنامه روزانه خود قرار دهيد.
37. بهخاطر وجود آهن در بادنجان براي كساني كه كم خون هستند مفيداست.
38. بادنجان مسكن سردردهاي شديد است.
39. بادنجان براي بيماري استسقاء مفيد ميباشد.
استسقاء: بيماري است كه مايعات در شكم جمع ميشود و بيمار بسيار آب ميخورد. تمام بدن متورم و سست است. غذا درست هضم نميشود و ادرار به رنگ سفيد درميآيد و اين بيماري بيشتر توأم با بيماري قلب و جگر ميباشد. شكم متورم و بزرگ است.
40. اگر بادنجان آبپز با بخار پخته شود هضم آن آسانتر است.
41. كساني كه سنگ كليه يا صفرا دارند از خوردن بادنجان خودداري كنند.
42. يك غذاي خوشمزه با بادنجان براي كساني كه ميخواهند لاغر شوند: بادنجان 2 عدد + كدو سبز 2 عدد + گوجهفرنگي 3 عدد + پياز متوسط 2 عدد + زنجبيل تازه يك تكه + هويج 2 عدد + دارچين، نمك، فلفل سياه كمي + فلفل دلمه 1 عدد + آب يك استكان. ابتدا پياز را در روغن مايع سرخ كرده سپس بادنجان و كدو و گوجهفرنگي را بهصورت حلقه برش زده و ميگذاريد با حرارت ملايم پخته شود زمان پخت كم باشد نگذاريد تبخير شود. زمان پخت 30 الي 45 دقيقه است.
پياز
سرطان كبد – سيروز – پلورزي - آنژين - سرطان - قند – بواسير - دندان درد – سياتيك - تب - برص - ديفتري – سوختگي- آلبومينوري - آب مرواريد - مشكي شدن مو – يبوست و...
1. پياز خام همراه برنج فراموش نشود.
2. قبل از هر چيز بايد گفت كه پياز هم غذا و هم دوا است.
3. كساني كه ميخواهند غذايشان هضم شود يا بدنشان مقوي گردد همراه غذا پياز بخورند.
4. كساني كه غذايشان ديرهضم ميشود پياز خام را همراه غذا بخورند.
5. هر شهري كه وارد ميشويد ابتدا از پياز آن شهر بخوريد زيرا از خيلي مضرات آبهاي آلوده و هواي خراب جلوگيري ميكند.
6. براي دفع سنگ كليه از شربت پياز استفاده كنيد. بدين صورت كه روزانه 6 بار يعني هر 4 ساعت يكبار 3 قاشق شربت پياز در يك ليوان آب حل و ميل شود.
طرزتهيه شربت پياز: آب پياز 100 گرم + آب 400 گرم + شكر 400 گرم را جوشانده تا بهصورت شربت درآيد.
7. شربت پياز آلبومين ادرار را برطرف ميكند و كساني كه مبتلا به ورم كليه هستند درمان ميشود.
8. كساني كه شاشبند (حبسالبول) هستند پياز خام را له كرده بهصورت مرهم زير شكم بگذارند و روزي 3 قاشق شربت پياز همراه آب بخورند.
9. كساني كه شكم آنها آب آورده است پياز خام يا شربت پياز استفاده كنند و همچنين پياز پخته را بهصورت مرهم روي شكم بگذارند.
10. كساني كه دچار بيماري سيروز هستند از شربت پياز و پيازخام استفاده كنند.
11. كساني كه سرطان كبد دارند پياز را در برنامه غذايي خود قرار دهند.
12. بيماران ورم عضله قلب (ميوكارديت) روزي 3 قاشق غذاخوري شربت پياز همراه آب بخورند.
13. بيماران ذاتالجنب يا پلورزي از شربت پياز استفاده كنند.
14. كساني كه دردهاي عصبي دارند پياز يا شربت آن را بخورند.
15. براي درمان آنژين يا گلودرد پياز پخته را له كرده و گرماگرم دو طرف گلو قرار دهند همچنين شربت پياز هم بخورند.
16. پياز از سرطان پيشگيري ميكند.
17. براي برطرف كردن ازدياد فشارخون هفته در ميان از شربت پياز روزي 3 قاشق استفاده شود.
18. كساني كه بيماري قند دارند پياز خام را در برنامه غذايي خود قرار دهند.
19. كساني كه قند خونشان كمتر از حد طبيعي است از خوردن پياز خودداري كنند.
20. براي درمان ميگرن پياز خام را له كرده بر پيشاني بگذاريد.
21. براي ساكت كردن سوزش گزش زنبور از ضماد پياز استفاده كنيد.
22. براي تقويت نيروي جنسي چه زن و چه مرد گوشت را همراه پياز زياد بپزيد.
23. پياز پخته همراه با چربي دفع كننده اخلاط سينه ميباشد.
24. كساني كه تصلب شرائين دارند از پياز پخته استفاده كننده و سعي كنند مواد گياهي را بيشتر از مواد غيرگياهي استفاده كنند.
25. براي درمان زردي پياز را در سركه سيب پخته ميل كنيد.
26. براي درمان ورم طحال به روش 25 استفاده كنيد.
27. اگر پياز پخته گرم را بر روي دمل قرار دهيد باعث باز شدن آن ميشود.
28. براي درمان بواسير پياز پخته را بهصورت ضماد در محل بگذاريد.
29. براي تحريك ميل شهوت تخم پياز را كوبيده همراه نبات روزي يك قاشق چايخوري ميل شود.
30. براي رفع بوي پياز بعد از خوردن كمي گردو بجويد.
31. براي جلوگيري از خونريزي بيني پياز را بهصورت برش برش درآورده به پشت گردن خود بماليد.
32. كساني كه دچار ورمهاي مفصلي مخصوصاً ساق پا ميباشند از شربت پياز بهخصوص خود پياز استفاده كنند.
33. براي درمان دندان درد پنبهاي را با آب پياز آغشته كرده روي دندان بگذاريد.
34. براي درمان درد گوش پياز پخته را كه در فر پخته شده باشد با كمي گره مخلوط كرده داخل يك پارچه بگذاريد و پارچه را در سوراخ گوش قرار دهيد پس از ساكت شدن درد پارچه را بيرون آوريد.
35. براي درمان تنگي نفس آب پياز + آب ليمو همراه آب مخلوط نموده ميل شود. ليمو يك عدد + آب پياز 2 قاشق + آب يك ليوان.
36. براي رفع گرفتگي صدا پياز را زير آتش يا در فر پخته با كره مخلوط نموده ميل شود.
37. خوردن پياز باعث ميشود كه رنگ چهره باز و جذاب گردد به خاطر همين خانمهايي كه ميخواهند چهرهاي قشنگ و زيبا داشته باشند همراه غذا پياز بخورند.
38. كساني كه درد سياتيك دارند محل درد پياز رنده شده را بهصورت ضماد بگذارند.
39. پياز درمان كننده كمبود ويتامين ث ميباشد.
40. پياز از لخته شدن خون جلوگيري ميكند در نتيجه براي امراض وخيم قلبي بسيار مفيد است.
41. كساني كه دستگاه هاضمه ضعيفي دارند كمتر پياز استفاده كنند.
42. كساني كه تب دارند پياز داغ را روي شكم خود بگذارند وقتي سرد شد از روي شكم بردارند.
43. براي معالجه ترك دست و پا پياز را رنده كرده دست خود را داخل آن بگذاريد روزي 2 بار اين عمل را تكرار كنيد.
44. كساني كه ناخنهاي آنها درد ميكند پياز را در آتش يا در فر پخته ضماد پياز پخته را روي ناخنها بگذارند.
45. بهخاطر وجود گوگرد در پياز براي تقويت سلسله اعصاب بسيار مفيد است.
46. براي بيماري برص پياز كوبيده با عسل و نمك و باروت مخلوط نموده بهصورت مرهم بگذارند.
47. پياز براي بيماران ريوي و عفونت مفيد است.
48. بهخاطر فسفري كه در پياز وجود دارد براي كساني كه كار فكري دارند و سخت ميخوابند بسيار مفيد است.
49. كساني كه ورم پروستات دارند از شربت پياز استفاده كنند روزي 4 قاشق با يك ليوان آب.
50. پياز دندانها را محكم و از نرمي استخوان جلوگيري ميكند.
51. براي درمان تبهاي تيفوئيدي پياز را رنده كرده و پاها را تا قوزك پا در پياز رنده شده بخوابانيد حدود 2 تا 3 كيلو پياز لازم است.
52. كساني كه ديفتري گرفتهاند از آب پياز بهعنوان ضدعفوني كننده استفاده كنند آب پياز را با آب رقيق كرده و غرغره كنند و استنشاق نمايند كودكاني كه توان استنشاقي ندارند داخل دهان را با يك پنبه آغشته به آب پياز رقيق شده با آب بشويند و از آب پياز خيلي رقيق شده چند قطره در بيني كودك بچكانيد براي كودك قطره كلروسديم بهتر است (آب نمك).
53. براي سردردهاي عصبي پيشاني را با آب پياز رنده شده كمپرس كنيد.
54. براي درمان سوختگيها پياز رنده شده را با نمك دريايي مخلوط كنيد بهصورت ضماد روي پوست بگذاريد.
55. بهخاطر پتاسيمي كه در پياز وجود دارد مقوي قلب ميباشد.
56. پياز را در خاكستر داغ يا در فر پخته سپس بهصورت ضماد كف پا بگذاريد براي امراض قلبي مفيداست.
57. اگر گوش شما وزوز ميكند پنبه آغشته به آب پياز را در گوش بگذاريد.
58. هميشه همراه برنج پياز بخوريد زيرا در مغز برنج مادهاي است كه نابود كننده ويتامين ب ميباشد و پياز مانع آن ميشود.
59. براي اينكه پشه از اطراف تخت شما دور شود پياز را برش زده و اطراف تخت خود بگذاريد.
60. اگر كسي دچار هاري شد يعني سگ هار او را گاز گرفت، روزانه حدود 300 گرم آب پياز همراه آب به مدت 3 روز بخورد در عين حال جهت زدن واكسن از پزشك فراموش نكند.
61. يك روش ديگر براي سوختگي، آب پياز را با عسل مخلوط كرده بهصورت مرهم روي سوختگي بماليد.
62. كساني كه ميخواهند چربي خونشان كم شود روزانه 60 گرم پياز خام بخورند.
63. جا دارد يك دستور علمي زيبا از حضرت رسول(ص) در اين جا در رابطه با پياز نوشته شود. در هر شهري كه وارد شديد قبل از هر چيز از پياز و سبزيهاي آن شهر بخوريد ايمن ميشويد از دردهاي آن شهر، ناراحتيها را بيرون كرده نيروي عضلاني و قوه شما را تأمين خواهد نمود و براي تب نافع است.
64. براي درمان چين و چروك پوست صورت يك پياز را خرد كرده زياد درشت يا ريز نباشد با يك ليوان آب بپزيد تا آب ليوان به نصف برسد، صبح ناشتا بنوشيد اگر حساسيت داشتيد منصرف شويد.
65. براي زيبايي چهره آب پياز يك قاشق + آب شاهي يك قاشق با كمي آب بنوشيد.
66. براي رفع لكههاي قهوهاي صورت آب پياز يك قاشق + آب خيار يك قاشق با كمي عسل مخلوط كرده به مدت 3 تا 4 ساعت روي پوست بگذاريد، سپس بشوييد.
67. خوردن پياز از بيماري جذام جلوگيري ميكند.
68. براي كساني كه آلبومينوري دارند (اين بيماري با وجود آلبومين در ادرار تشخيص داده ميشود علت آن احتقاق يا تورم و التهاب كليهها است كه براي پيدايش موانعي در جريان گردش خون به وجود ميآيد، اين بيماري در دوران حاملگي در بيماران قلبي، ريوي و كبدي بروز ميكند). براي درمان اين بيماري پياز را جزء برنامه غذايي خود قرار دهيد همچنين شبها سعي كنيد غذاهاي سبك مخصوصاً ميوه بخوريد.
69. هنگام حملههاي عصبي پياز را دو قسمت نموده جلوي بيني بگيريد و نفس عميقي بكشيد.
70. براي درمان گرفتگي صدا پياز در برگ كلم پيچيده در خاكستر آتش يا فر پخته نموده سپس با روغن زيتون مخلوط كرده ميل شود.
شنگ
قابض - تببر – رماتيسم - كچلي - خون دماغ - زخم اثنيعشر – ديابت - درد قلب – اشتهاآور و...
اين گياه در دشتها و اماكن مرطوب ميرويد. برگهاي آن باريك و دراز و داراي آب چسبناك ميباشد كه هنگام كندن دست را سياه ميكند معمولاً در ماه ارديبهشت ظاهر ميگردد. نامهاي ديگر آن عبارتند از: اسليخ، آلاشنگ.
1. طبع آن سرد و خشك است.
2. قابض است و براي اسهالهاي خوني و صفراوي استفاده ميشود.
3. خوردن آب آن باعث بندآمدن خونروي از سينه ميباشد و زخم معده را التيام ميدهد.
4. خوردن ريشه آن دفع كنندهي سموم است.
5. ريشه آن براي كليه مضر است.
6. به خاطر وجود اسيدسالسيليك در آن تببر و آرامبخش خوبي است.
7. براي درمان نقرس و رماتيسم 30 گرم ريشه شنگ در يك ليتر آب جوشانده روزي 3 فنجان بخورند.
8. جوشانده شنگ براي كچلي به صورت شستشو مفيد ميباشد.
9. براي درد قلب از برگهاي شنگ چه در آش و چه به صورت سالاد استفاده كنيد.
10. شنگ اشتهاآور و خلطآور ميباشد.
11. خوردن تازه سبزي شنگ كبد و روده را به كار مياندازد.
12. كساني كه ديابت دارند از اين سبزي خوب ميتوانند استفاده كنند.
13. جوشانده شنگ اسيداوريك را كم ميكند.
14. كساني كه زخم اثنيعشر دارند از سوپ شنگ استفاده نمايند.
15. جهت جلوگيري از خون دماغ آب شنگ را در بيني بچكانيد.
16. مسلولين از شنگ به صورت سوپ و در سالاد استفاده كنند.
17. كساني كه زير بافتهاي آنها آب جمع ميشود از شنگ استفاده نمايند.
18. براي از بين بردن زگيل سبزي شنگ را كوبيده روي زگيل بگذاريد.
19. پاشيدن برگ و گل خشك بر روي زخمهاي كهنه و بدبو باعث خوب شدن زخم و از بين رفتن بوي بد آن ميشود.
20. جهت التيام عصبهاي قطع شده ضماد شنگ را در محل بگذاريد.
21. ضماد شنگ براي زخمهايي كه بر اثر لهشدگي ميباشد بسيار مفيد است.
علف چشمه
اگزما - خارش دستگاه تناسلي - رشد مو – رماتيسم - برونشيت – كليه – اشتهاآور - پيسي – سرطان – خنازيري - ضدكرم - بازكننده قاعدگي - نرمي استخوان و...
1. طبع آن گرم و خشك است.
2. علف چشمه نامهاي ديگر همچون بولاغ اوتي، حبالرشاد، غرهالعين و شاهي آبي دارد.
3. علف چشمه غالباً خام در سالاد و مانند سبزي خوردن مصرف ميشود.
4. علف چشمه كمبود ويتامين ث را جبران ميكند براي بيماري قند مفيد است.
5. براي بيماريهاي پوستي، اگزما، خارش دستگاه تناسلي به صورت دم كرده ميتوان استفاده كرد.
6. براي رشد مو و جلوگيري از ريزش علف چشمه را در آب جوش دم كرده صاف نموده موي سر را ماساژ دهيد.
7. براي درمان رماتيسم مزمن از علف چشمه مانند سبزي يا دم كرده آن استفاده شود. بهترين روش دم كرده آن است كه 30 گرم علف چشمه را در يك ليتر آب دم كنيم بعد ميل نماييم.
8. براي درمان برونشيت مزمن مانند شماره 7 استفاده شود.
9. بيماريهاي كليه مانند شماره 7 منتها هر 4 ساعت يك ليوان مصرف گردد.
10. يك روش براي ماندن آن، 250 گرم عصاره گياه را با 400 گرم قند مخلوط نموده با حرارت ملايم به صورت شربت درآورده روزي 4 قاشق ميل شود.
11. براي بيماريهاي طحال و كبد از روش شماره 10 استفاده شود در صورتي كه ديابت نداشته باشند؛ اگر داشتند از روش شماره 7 استفاده شود.
12. تصفيه كننده خون ميباشد.
13. مقوي معده و اشتهاآور است.
14. آرامكنندهي دردهاي عصبي و دردسياتيك، از روش شماره 10 استفاده شود.
15. براي رفع پيسي كه بسيار مؤثر است، 7 گرم تخم علف چشمه (يا علف چشمه) با شير بز به مدت 10 روز بخوريد و بعد، از علف چشمه به صورت كوكو، آش، سبزي خوردن استفاده كنيد.
16. مهم: خانمهاي باردار استفاده نكنند چون باعث مرگ جنين و درد شديد در رحم ميشود.
17. در بعضي افراد موجب درد شديد مثانه و قطرهقطره ادرار كردن و سوزش و درد به هنگام ادرار كردن و در بعضيها باعث استفراغ ميشود، به طور كلي از علف چشمه با احتياط مصرف شود و خوب تميز كنيد.
18. بولاغ اوتي از سرطان جلوگيري ميكند.
19. بانواني كه رحم آن ها بو مي دهد يا در اثر خوردن قرصهاي ضدبارداري بو ميدهند ميتوانند از سبزي بولاغ اوتي استفاده كنند. به طور كلي علف چشمه بدبويي عرق بدن را از بين ميبرد.
20. ضماد برگ بولاغ اوتي كك مك را از بين ميبرد براي تقويت غرايز جنسي از كوكوي بولاغ اوتي با زرده تخممرغ استفاده كنيد.
21. كساني كه چاق هستند و ميخواهند لاغر شوند از شاهي آبي استفاده كنند.
22. آب بولاغ اوتي سرشار از ويتامين ث، آهن، فسفر، منگنز، يد و كلسيم ميباشد.
23. موقع مصرف علف چشمه كاملاً آن را بشوييد و دقت كنيد چون گاهي اوقات باعث توليد آب در كبد ميگردد.
24. كساني كه بيماري قند دارند از شاهي آبي به صورت دم كرده، سالاد و كوكو استفاده كنند.
25. براي دفع سنگ كليه از دم كرده شاهي آبي استفاده گردد. 5 گرم در 150 سيسي آب روزي 4 بار به مدت 7 روز استفاده شود.
26. براي درمان زخمهاي خنازيري به صورت ضماد و پخته و خام ميل گردد.
27. براي درمان نقرس از علف چشمه به صورت دم كرده، سالاد، كوكو و آش و يا از شربت آن ميتوان استفاده كرد.
28. خوردن شاهي آبي باعث بازشدن رنگ چهره ميگردد.
29. علف چشمه ضدكرم است.
30. بازكننده قاعدگي ميباشد.
31. براي درمان انواع آبآوردگي (آبآوردگي عمومي، آبآوردگي شكم، آبآوردگي ريهها و تورم اندامها) بولاغ اوتي مفيد است به صورت دم كرده و مخصوصاً سبزي و سالاد مصرف شود.
32. براي درمان غدههاي چربي كه زيرپوست توسعه مييابند و به صورت دمل عفوني ظاهر ميگردند، بولاغ اوتي بسيار خوب است.
33. براي نرمي استخوان از بولاغ اوتي استفاده نماييد.
34. براي رفع لكهاي پشت دست، صورت و گردن، كك و مك 75 درصد آب شاهي آبي و 25 درصد عسل خوب مخلوط كرده و روي پوست بماليد.
پونه
آسم - زخم واريس - اشتهاآور - غش – سوءهاضمه - تقويت نيروي جنسي- مقوي قلب - منظم كننده عادت ماهانه - تنگي نفس - استسقاء - درد سياتيك – كبودي پوست – ككمك و...
1. طبيعت پونه گرم و خشك است.
دمكرده پونه كوهي جهت درمان اسهال معمولي و اسهال خوني مفيد ميباشد. كساني كه اسهال شدهاند ميتوانند از سيبزمين آبپز همراه نعنا بهعنوان غذا بخورند و از دمكرده پونه بهعنوان چاي استفاده كنند.
2. چاي پونه برطرف كننده خستگيهاي عصبي ميباشد. 5 گرم در 150 سيسي آب جوش به مدت 15 يا 20 دقيقه دم كنيد.
3. دمكرده پونه اشتهاآور ميباشد و به هضم غذا كمك ميكند.
4. كساني كه زخم واريس دارند 50 گرم را در يك ليتر آب جوشانده زخمها را بشوئيد.
5. دمكرده پونه براي سرفههاي مداوم و آسم مفيد ميباشد. 3 گرم در 100 سيسي آب جوش ده دقيقه دم كرده، روزي 3 استكان ميل شود.
6. براي تقويت لثه با سوخته پونه مسواك كنيد.
7. كساني كه غش ميكنند پونه را استشمام كنند زيرا بوي آن مفيد است.
8. يك نسخه براي سوءهاضمه برگ نعناع 3 گرم + برگ آويشن 4 گرم + برگ پونه 3 گرم در 300 سيسي آب جوشانده بالاي غذا يك فنجان ميل شود.
9. يك چاي براي تقويت نيروي جنسي: پونه 30 گرم + مرزه 30 گرم + زعفران 1 گرم + فلفل هندي (سياه) 3 گرم + فلفل سفيد 3 گرم + فلفل قرمز 3 گرم آسياب كرده مخلوط نموده هر دفعه 5 گرم در يك فلاكس ريخته سپس به اندازه 2 ليوان آب جوش در فلاكس ريخته تا شب به 3 نوبت محتوي ميل شود.
10. براي رفع لكههاي پوست برگ تازه پونه را له كرده بهصورت ضماد روي پوست بگذاريد.
11. براي دور شدن حشرات پونه را بكوبيد و بگذاريد بوي آن در فضا پخش شود.
12. بوئييدن پونه مقوي قلب است.
13. خوردن زياد پونه براي معده خوب نيست.
14. كساني كه كرم كدو دارند پونه با عسل و كمي نمك مخلوط نموده قبل از غذا ميل كنند.
15. جهت رفع خارش دستگاه تناسلي با دمكرده پونه شستشو دهيد 30 گرم در يك ليتر آب.
16. كساني كه ضعف اعصاب دارند و دوست ندارند از داروي خوردني استفاده كنند ميتوانند 200 گرم پونه را در يك ليتر آب بجوشانند در حمام با اسفنج روي بدن بمالند و يا اين كه نيم كيلو پونه را در 5 ليتر آب بجوشانند در وان ريخته در آب آن به مدت 15 دقيقه استراحت كنند.
17. پونه متعادل كننده و منظم كننده عادت ماهانه ميباشد.
18. كساني كه تنگي نفس دارند بوييدن پونه براي آنها مفيد است.
19. براي درمان ورمي كه در اثر سرمازدگي به وجود آمده است پونه با كنجد مخلوط كرده در محل ورم بماليد.
20. خانمهاي آبستن زياد پونه نخورند چون باعث سقط جنين ميشود.
21. براي سرفه و سرفههاي پيدرپي 40 گرم پونه كوهي را در يك ليتر آب به مدت 15 دقيقه دم كنيد بعد روزي 3 فنجان ميل شود.
22. براي درد مفاصل كه در اثر نقرس ميباشد ضماد پونه را به مدت 2 ساعت روي مفاصل بگذاريد.
23. پونه براي بيماري استسقاء مفيد است.
24. ضد بلغم است.
25. روغن پونه از چين و چروك صورت جلوگيري ميكند.
طرز تهيه روغن پونه: پونه تازه را در روغن مايع خيسانده مقابل آفتاب ميگذاريم تا آب آن تبخير شود يا اين كه كمي حرارت ميدهيم در ظروف سربسته نگذاريد چون اسانس آن عوض ميشود سپس صاف كرده روغن را روي صورت ميگذاريم.
26. پونه ضد سودا است.
27. براي قاعدگيهاي دردناك از پونه بصورت دم كرده، استفاده كنيد.
28. براي از بين خارش و سياهي پوست روغن پونه را به پوست بماليد.
29. براي از بين بردن كك مك صورت پونه تازه را در سركه ريخته سپس صاف نموده با احتياط به پوست بماليد. طرزتهيه: پونه تازه خرد شده 200 گرم + سركه 250 گرم + روغن بادام تلخ 50 گرم مخلوط نموده چند روز در آفتاب بگذاريد، سپس صاف نموده از روغن استفاده نماييد.
30. خالواش نوعي پونه است كه در گيلان ميرويد. خوردن خام و يا دمكرده آن يك داروي خوب براي بياختياري ادرار ميباشد در ضمن ضدعفونيكننده مجاري ادرار و رحم ميباشد.
31. كساني كه رنگ رخسار آنها زرد گشته است با جوشانده پونه صورت را شستشو دهند.
32. براي تسكين درد سياتيك پونه تازه را كوبيده در محل درد بهصورت ضماد بگذاريد.
33. اگر چنانچه زنبور يا عقرب كسي را گزيد فوراً پونه كوبيده را روي محل نيش بگذاريد، از ديدار پزشك فراموش نشود.
34. براي كشتن كرم باغچه پودر پونه خشك شده را در باغچه بپاشيد.
35. پونه مخصوصاً نوع كوهي آن تنظيم كننده حركات قلب است.
36. گاهي اوقات كودكان شيرخوار، شير مادر در معده آنها ميبندد جهت درمان مادر از دمكرده چاي پونه چند روز متوالي استفاده كند و روزي يك مرتبه يك قاشق چايخوري از چاي پونه به كودك بدهد.
37. براي درمان كبودي پوست كه در اثر ضربه يا فشار به وجود آمده است ضماد پونه بگذاريد و اگر ليموترش تازه بود روزي 3 عدد همراه غذا بخوريد وگرنه روزي 3 قاشق آبليمو ميل شود.
38. براي درمان بياشتهايي 10 گرم پونه كوهي را در 500 سيسي آب جوش به مدت 20 دقيقه دمكرده صاف كنيد با عسل شيرين شود و ميل گردد.