تره فرنگي
نفخ معده - تنگي نفس - خونريزي بيني – مسلول - تصلب شرائين - برونشيت - اختلالات كليه - حبسالبول – گلودرد - ورم روده – كم خوني – درد سينه و...
1. ترهفرنگي يا پوآرو ادرارآور خوبي است.
2. نفخ معده را برطرف ميكند بعد از غذا ميل شود.
3. تنگي نفس را درمان ميكند.
4. شير مادران را افزايش ميدهد.
5. از خونريزي بيني جلوگيري ميكند.
6. كساني كه عقيم هستند براي آنها مفيد است.
7. كساني كه مسلول هستند هفتهاي سه بار سوپ ترهفرنگي ميل كنند.
8. ترهفرنگي نفس را مطبوع و رنگ چهره را باز ميكند.
9. ترهفرنگي سرشار از مواد گوگردي، املاح معدني و آهن است و داراي ويتامين ث فراوان است. گرچه كالري كمي دارد اما براي همه خوب ميباشد به جز كساني كه از نظر مجاري هاضمه ضعيف هستند و بهتر است از برگهاي آن استفاده نكنند كساني كه دردهاي مفصلي دارند و كبد آنها خسته است آب اول پخته شده پوآرو را دور بريزند و آب دوم را استفاده كنند.
10. كساني كه تصلب شرائين دارند تره فرنگي را آبپز نموده بگذارند 2 ساعت آهسته بپزد و بجوشد و سپس صاف كرده بين نهار و شام يك ليوان ميل كنند 2 هفته استفاده و يك هفته تعطيل ادامه دهند تا بهبودي كامل را دريابند.
11. كساني كه برونشيت يا سرماي سختي خوردهاند و گرفتگي صدا دارند از ترهفرنگي مانند شماره 10 استفاده كنند.
12. كساني كه يبوست دارند قبل از غذا از ترهفرنگي پخته استفاده كنند.
13. درمان ميخچه با ترهفرنگي بدين صورت كه ابتدا پوآرو را ميپزيم سپس 24 ساعت در ظرفي پر از سركه ميگذاريم سپس آن را برش زده روي ميخچه ميگذاريم چند روز بايد اين كار را تكرار كرد.
14. براي تسكين درد نقرس ترهفرنگي را مانند شماره 13 تهيه كرده در محل درد بگذاريد.
15. براي كمر درد ترهفرنگي را به روش بالا كه طرز تهيه آن ذكر شد استفاده كنيد.
16. ماليدن برگ تازه ترهفرنگي به محل نيش زنبور ورم آن را ميخواباند.
17. براي درمان اختلالات كليه از ترهفرنگي به روش طرز تهيه تصلبشرائين استفاده كنيد و دفع كننده سنگ كليه نيز ميباشد.
18. ترهفرنگي براي كساني كه كم خون هستند سبزي و غذاي بسيار مناسبي ميباشد.
19. كساني كه حبسالبول شدهاند چند عدد ترهفرنگي را با يك قاشق چايخوري روغن زيتون و آب پخته زير شكم خود بگذارند.
20. كساني كه بواسير دارند چند عدد ترهفرنگي همراه پياز در هشت ليتر آب پخته سپس در ظرفي بريزيد و داخل آن بنشينند هر هفته يكبار اين كار را تكرار كنند.
21. براي درد سينه از شربت پوآرو روزي سه قاشق استفاده كنند. بدين صورت كه خرما و ترهفرنگي را جوشانده و صاف كرده و ميل كنند.
22. كساني كه كم خون هستند قبل از غذا از سوپ ترهفرنگي استفاده كنند.
23. براي معالجه گلودرد و آنژين ترهفرنگي را يك ربع جوشانده سپس صاف نموده آب آن را قرقره كنيد.
24. براي ورم لوزتين از بخور ترهفرنگي استفاده كنيد بدين صورت كه دهان را باز نموده و از دهان در برابر بخار تنفس كنيد.
25. ريشه ترهفرنگي با شير مخلوط نموده كرم كُش قوي براي كودكان بالاتر از 7 سال خواهد بود.
26. كبك علاقه زيادي به خوردن ترهفرنگي دارد چون باعث ميشود صدايش باز و بلند گردد حال آوازخوانان نيز خود دانند و در ضمن جناب نرو براي اين كه صدايش زيبا باشد هميشه ترهفرنگي ميخورد.
27. محل گزيدگي عقرب را به وسيله ترهفرنگي كوبيده با تخممرغ مخلوط شده، پوشانده و مرهم نماييد.
28. خانمهايي كه مشكل بچهدار شدن دارند از ترهفرنگي استفاده كنند.
29. براي معدههايي كه بهم خورده است و هيچگونه غذايي را هضم نميكند سوپ ترهفرنگي بهترين غذا براي آنها ميباشد و به زودي غذا هضم ميشود.
30. كساني كه به ورم روده مبتلا هستند از سوپ ترهفرنگي استفاده كنند.
31. برگ تره فرنگي خيلي ديرهضم است.
بومادران
زخمهاي خنازير - جوش و غرور جواني - لك و پيس - زايمان آسان - سياتيك - ريزش مو - فشارخون - بواسير - اختلال بينايي - كرم روده و معده - تقويت بينايي و...
هدف از آوردن بومادران در سبزيهاي روزمرهاي كه استفاده ميشود اين است كه بيشتر با اين سبزي خوب آشنا شويم و در برنامه غذايي خودمان بگنجانيم.
1. طبع بومادران گرم و خشك است.
2. اگر در اول بهار ما چند نوبت آش بومادران بخوريم ممكن است از حساسيتهاي فصلي تا پايان سال در امان باشيم.
3. براي درمان تنگي سر معده و تنبلي و نفخ آن بين غذا نصف استكان عرق بومادران بنوشيد.
4. اگر چنانچه عادت ماهانه خانمها براثر سرمازدگي يا ترس نامنظم شد بعد از پاك شدن به مدت 14 روز از دمكرده بومادران استفاده كنند. 3 گرم در 150 سيسي آب جوشيده به مدت 15 الي 20 دقيقه دمكرده ميل شود.
5. براي زخمهاي خنازير ميتوان از جوشانده بومادران استفاده كرد، به صورت شستشو و دمكرده به مدت 7 روز ميل شود.
6. براي جوش و غرور دوره جواني بومادران را نم كرده با يك پارچه تميز روي صورت كمپرس كنند.
7. براي درمان لك و پيسي هرماه به مدت يك هفته از دمكرده بومادران بنوشيد. 3 گرم در 150 سيسي آب.
8. خانمهايي كه ترشحاتشان زياد ميباشد ميتوانند از دمكرده بومادران مانند شماره 7 استفاده كنند.
9. براي برطرف شدن لك و كركهاي پوست از ضماد بومادران گرماگرم استفاده شود.
10. براي بسته شدن منافذ باز پوست 10 گرم بومادران در 200 سيسي آب جوشانده ابتدا صورت را بخور دهيد سپس پارچه تميز را داخل آب ولرم بومادران خيس نموده هفتهاي 2 بار روي صورت بگذاريد.
11. براي زايمان آسان از دمكرده بومادران استفاده شود.
12. براي تسكين انواع سردرد و سرسام ضماد بومادران را روي شقيقهها بگذاريد.
13. براي درمان تنگي نفس از دمكرده بومادران استفاده شود.
14. براي ساكت شدن نيش حشرات ضماد بومادران را در محل گزيدگي گذاشته شود.
15. براي تسكين درد مفاصل از روغن بومادران به مفاصل بماليد. طرز تهيه روغن بومادران 50 گرم در 250 گرم روغن زيتون خيس نموده سپس داخل يك شيشه ريخته درب شيشه را محكم ببنديد و شيشه را در آب جوش انداخته به مدت 4 ساعت بگذاريد آب با حرارت ملايم بجوشد سپس صاف نموده از اين روغن ميتوان استفاده نمود.
16. براي درمان سياتيك از روش شماره 15 استفاده كنيد.
17. براي روييدن مو ضماد گرم بومادران را در محل گري بگذاريد.
18. جوانان و مردان كوسه كه ميخواهند زود ريش در بياورند از روش 17 استفاده كنند و اگر با باقلاي مصري مخلوط كنند بگذارند اثر آن بيشتر است.
19. خوردن بومادران تنظيم كننده جريان خون است در نتيجه به شفافيت پوست كمك ميكند.
20. دمكرده بومادران براي تسكين اعصاب مؤثر است. 4 گرم در 150 سيسي آب جوش دمكرده شب بعد از غذا ميل شود.
21. براي رفع بيخوابي به روش شماره 20 استفاده كنيد.
22. براي جلوگيري از ريزش مو 20 گرم بومادران در 500 سيسي آب جوشانده با آب آن سر را ماساژ دهيد.
23. براي بندآمدن خون دماغ عصاره بومادران را داخل بيني بچكانيد.
24. براي رفع لاغري و ضعف عمومي از دمكرده بومادران 2 گرم در 150 سيسي آب به مدت نيم ساعت دمكرده بعد از غذا يك فنجان ميل شود.
25. براي رفع پايين بودن فشار خون از دمكرده بومادران استفاده كنيد.
26. كساني كه بواسير دارند از دمكرده بومادران استفاده كنند و از تازهي آن بهصورت ضماد بگذارند.
27. براي سنگ كليه و مثانه 20 گرم بومادران در يك ليتر آب جوش به مدت نيم ساعت دمكرده (بهتر است كه در فلاكس بريزيم) هر 5 ساعت يك ليوان ميل شود يا اين كه 5 گرم در 200 سيسي آب دمكرده به مدت 3 روز ميل شود.
28. كمپرس بومادران ضد چين و چروك صورت است.
29. براي درمان ضعف قلب، ورم عضله قلب (ميوكارديت) احساس گرفتگي و درد در ناحيه قلب، سكته قلبي از بومادران تازه روزي 3 نوبت ميل شود يا اين كه از دمكرده آن 2 گرم در 150 سيسي آب روزي 3 فنجان به مدت يك هفته استفاده شود.
30. براي درمان خواب رفتن دستها ميتوان از روش 29 استفاده كرد.
31. براي درمان صرع و اختلال بينايي از دمكرده بومادران استفاده شود.
32. براي درمان كرم روده و معده از دمكرده بومادران صبح و شب يك فنجان ميل شود.
33. براي تقويت بينايي از دمكرده بومادران استفاده شود.
34. براي كاهش جلوگيري از خونريزي زياد عادت ماهانه و خونريزيهاي بين عادت بعد از پاك شدن به مدت 2 هفته از دمكرده بومادران استفاده شود. 2 گرم در 150 سيسي آب جوش 20 دقيقه دم كرده، ميل شود.
35. براي انواع سردردهاي ميگرني استفاده شود.
36. دمكرده بومادران رسوبات تركها و اجزاي بدن را ميشويد. 30 گرم در يك ليتر آب دمكرده روزي 3 فنجان ميل شود چون اين دمكرده ممكن است تغيير رنگ دهد بهتر است كمتر دم شود. مثلاً 2 گرم در 150 سيسي آب دم شود.
37. براي ضدعفوني كننده و پايين آوردن تب در رابطه سرخك (مخملك) ، آبله مرغان ، سرخچه از دمكرده بومادران استفاده شود. براي كودكان يك گرم در 100 سيسي آب جوش 20 دقيقه دمكرده آهسته ميل شود.
38. براي تقويت كبد از چاي بومادران استفاده شود 3 گرم + 150 سيسي آب بعد از غذا ميل شود.
39. كساني كه گواتر دارند ميتوانند از دمكرده بومادران استفاده كنند.
40. براي جلوگيري از ريزش مو 40 گرم بومادران در يك ليتر آب جوشانده صاف نموده سر را ماساژ دهند.
41. كساني كه واريس دارند از دمكرده بومادران ميل كنند و محل درد و زخم را بشورند.
42. كرم بومادران كه با روغن كنجد تهيه شده باشد از پوست در برابر نور خورشيد محافظت ميكند.
43. دمكرده بومادران تقويت كننده اعصاب است 2 گرم در 100 سيسي آب.
44. كساني كه ورم معده يا درد معده دارند نيم ساعت بعد از غذا از دمكرده بومادران استفاده كنند. 2 گرم در 100 سيسي آب به مدت 20 دقيقه دم بكشد.
45. براي دفع كرم و كرم كدو 2 گرم يا 1 گرم بومادران در 100 سيسي آب جوشانده با عسل مخلوط كرده يا اين كه ابتدا يك قاشق عسل ميل شود. نيم ساعت بعد از آن جوشانده بومادران را ميل كنند اين روش را به مدت 4 هفته ادامه دهند. خانمها به مدت 3 هفته استفاده كنند، بعد از پاكشدن در دوران عادت از استفاده بومادران خودداري كنند.
ترشك
تصلب شرايين - كم اشتهايي - جوش صورت – كمردرد- نقرس - گواتر - كمخوني - اسهالهاي خوني - نشاطآور - ماليخوليا – كبد - درمان خارش – پسوريازيس و...
1. طبع ترشك سرد و خشك است.
2. ترشك داراي پروتئين، چربي، مواد نشاستهاي، كلسيم و فسفر ميباشد.
3. عصارهي آن خنك كننده است و ضدالتهاب داخلي است.
4. ضدقليايي خون و بالا بودن غلظت آن.
5. برطرف كننده خشكي دهان و خارشهاي پوستي است.
6. كساني كه پسوريازيس دارند ترشك را در برنامه غذايي خود قرار دهند.
7. بهخاطر وجود ويتامين ث در آن ضدخونريزي لثه ميباشد.
8. ترشك براي پايين آوردن فشارخون گياه مناسب است (بهصورت آش ترشك بخورند).
9. كمكنندهي چربي ميباشد بهخاطر نياسيني كه در آن وجود دارد.
10. براي تصلب شرايين مفيد است.
11. كساني كه كم اشتها هستند آش ترشك بخورند.
12. براي رفع دانههاي جوش صورت برگ ترشك را پخته با آردجو مخلوط نموده روي جوشها بگذاريد.
13. دانه اين گياه بهصورت دمكرده براي كمردرد مفيد است.
14. كساني كه درد مفاصل دارند و يا نقرس يا سنگهاي صفرا، مثانه و كليوي از خوردن ترشك خودداري كنند.
15. ترشك براي كساني كه گواتر دارند مفيد ميباشد.
16. براي از بين بردن جوشهاي زيرپوست 25 گرم ريشه ترشك در يك ليتر آب بجوشانيد روزي 3 فنجان ميل شود.
17. براي جمع شدن و سفت شدن پوست صورت 100 گرم برگ ترشك را له كرده با عرق رازيانه مخلوط بعد از هر شستشو از محلول به پوست بماليد.
18. ريشه ترشك براي رفع كمخوني مفيد است بهصورت دمكرده روزي سه فنجان ميل شود.
19. اگر غذاي سنگين خورده شود بهترين هضم كنندهي آن ترشك است كه بالاي آن خورده شود.
20. براي درمان خارش كه در اثر گزش گزنه به وجود آمده است از ضماد ترشك ميتوان استفاده كرد.
21. اگر ميخواهيد مرغهاي شما داراي زردهاي به رنگ زرد پررنگ باشد به آنها ترشك بدهيد. تخممرغهايي كه رنگ زرده آنها تندتر است داراي مواد مغزي بيشتري است.
22. گياه ترشك را در ظروف مسي پخته نكنيد چون مسموميت توليد ميكند.
23. سرخ كرده تخم ترشك براي اسهالهاي خوني و صفراوي مفيد است.
24. ترشك نشاطآور است.
25. ترشك براي افرادي كه مبتلا به بيماري ماليخوليا و كبد هستند مؤثر ميباشد.
يونجه
ملين - چاق كننده - ازدياد شير - درمان لاغري - تصفيه خون - معالجه نرمي استخوان - رشد كودكان - آب آوردن شكم - تقويت ستون فقرات - عطسه آور - ترك اعتياد - كم خوني - تصلب شرايين - كنترل كننده شهوت - باز شدن قاعدگي - خونريزيهاي داخلي - جلوگيري از لرزش بدن - زياد كننده مني و...
1. طبع آن گرم و تر است.
2. يونجه ملين و چاق كننده است با احتياط خورده شود. عرق آن 10 صبح و 5 بعدازظهر نصف استكان به مدت 14 روز سپس تا 2 ماه ميل نشود.
3. خوردن يونجه باعث ازدياد شير ميشود.
4. يونجه زيادكننده مني است.
5. براي درمان لاغري يونجه را با شكر بخوريد يا عرق يونجه را با شكر مخلوط كرده، بنوشيد 10 صبح و 5 بعدازظهر.
6. جهت تصفيه خون مانند شماره 5 از يونجه استفاده كنيد.
7. براي جلوگيري از لرزش بدن و درمان آن از يونجه استفاده كنيد. بذر يونجه را در روغن زيتون جوشانده سپس بر بدن فلج بماليد.
8. براي معالجه نرمي استخوان و رشد كودكان از يونجه استفاده كنيد، البته زياد مصرف نشود و سعي كنيد از يونجه تازه و جوان استفاده شود.
9. براي نرم كردن ورم يونجه را كوبيده با عسل مخلوط نموده به صورت ضماد بگذاريد.
10. يونجه از خونريزيهاي داخلي جلوگيري ميكند در نتيجه براي خونريزي سينه مفيد است.
11. براي درمان آب آوردن شكم از شربت يونجه استفاده شود.
12. اندازه مصرف يونجه در سال نبايد بيش از يك كيلو باشد.
13. براي درمان ترك اعتياد يونجه را خرد كرده به مدت 2 ماه در الكل خيس كنيد سپس صاف نموده هنگام خماري مقداري از آن را با آب مخلوط كرده 200 گرم يونجه + يك ليتر الكل 30 درجه.
14. براي تقويت ستون فقرات ميتوان از يونجه استفاده كرد روغن يونجه به صورت ماليدني و خوديونجه به صورت خوردن.
15. يونجه خشك عطسهآور است.
16. براي درمان كمخوني ميتوان از يونجه يا شربت يونجه استفاده كرد.
17. طرز تهيه شربت يونجه: 100 گرم يونجه خشك در يك ليتر آب ميجوشانيم تا به نصف برسد سپس صاف نموده با 900 گرم شكر مخلوط كرده كمي ميجوشانيم از اين شربت ميتوان استفاده كرد.
18. براي بازشدن قاعدگي 5 گرم تخم يونجه در 150 سي سي آب جوشانده در حمام يا بعد از حمام ميل شود.
19. خوردن يونجه جهت تصلب شرايين مفيد است. نصف استكان از عرق آن 5 بعدازظهر ميل شود.
20. يونجه كنترل كننده شهوت است.
21. براي سرماخوردگي از جوشانده تخم آن 5 گرم در 150 سي سي آب مي توان استفاده كرد.
22. كساني كه در ادرار آن ها خون وجود دارد از خود يونجه يا دمكرده يونجه استفاده كنند.
23. مصرف زياد يونجه باعث عدم جذب ويتامين E ميشود.
24. خوردن يونجه تازه باعث نفخ ميشود و حتي خطرناك است.
25. در بعضيها يونجه ايجاد خارش ميكند.
چاي سبز
تقويت معده – مدر - سرطان پوست - تصلب شرائين - سكته قلبي - بوي بد دهان - كبد - شاداب شدن پوست صورت و...
1. سعي كنيد از چاي سبز استفاده كنيد زيرا قدرت آن از چاي بيشتر ميباشد.
2. براي شاداب شدن پوست صورت چاي سبز را به مدت 20 دقيقه دم كنيد ابتدا صورت را با صابون بشوييد سپس با دمكرده چاي سبز صورت را كمپرس كنيد.
3. تنظيم كننده كار كبد است.
4. چاي سبز باعث تقويت معده ميگردد.
5. چاي سبز مدر ميباشد.
6. چاي سبز خون و رنگ رخسار را صاف ميكند.
7. چاي سبز به جذب ادويه در بافتهاي بدن كمك ميكند.
8. چاي سبز بوي بد دهان، شراب، سير و پياز را از بين ميبرد.
9. براي رفع خستگي پوست دمكرده چاي را با عسل مخلوط كرده روي پوست بماليد.
10. كساني كه مبتلا به سرطان پوست هستند چاي سبز زياد استفاده كنند به اين صورت كه چاي سبز را در آب سرد ريخته حرارت دهند به مجرد اين كه جوش آمد آن را دم كنند.
11. چاي سبز براي تصلب شرائين مفيد است.
12. چاي سبز از سكته قلبي جلوگيري ميكند.
كاكوتي
مقوي معده – صفرابر - بادشكن - خلطآور- قاعدهآور- مقوي قلب – برونشيت – سياتيك و...
1. طبع آن گرم است.
2. مقوي معده به صورت دم كرده يكساعت بعد از غذا مانند چاي ميل شود.
3. صفرابر: به صورت دم كرده صبح و عصر به جاي چاي ميل شود. 3 گرم در 200 سيسي آب جوش 20 دقيقه دم گردد.
4. بادشكن: بالاي غذا از دم كرده آن مانند شماره 4 استفاده شود.
5. خلطآور: دم كرده مانند شماره 4 استفاده شود.
6. قاعدهآور: به صورت جوشانده سه بار در روز 5 گرم در 150 سيسي آب استفاده گردد.
7. مقوي قلب: به صورت جوشانده 2 گرم در 150 سيسي آب جوش آورده 20 دقيقه دم كرده بالاي غذا ميل شود.
8. كساني كه تب مالت دارند از جوشانده كاكوتي استفاده كنند.
9. اشخاصي كه رماتيسم دارند ميتوانند از كاكوتي استفاده كنند به صورت حمام يعني 100 گرم كاكوتي در 3 ليتر آب جوشانده در وان ريخته داخل وان بنشينيد.
10. براي سياه سرفه 5 گرم كاكوتي را در 300 سيسي آب جوشانده و دم كرده روزي 3 فنجان بنوشند.
11. چاي كاكوتي بعد از غذا نه تنها مانند چاي سياه آهن بدن را دفع نميكند بلكه هضم غذا را آسان ميكند.
12. براي برونشيت مزمن از دم كرده كاكوتي 3 گرم در 300 سيسي آب روزي 4 فنجان ميل شود.
13. براي جلوگيري از خونريزي بيني از دم كرده كاكوتي استفاده شود و پنبهاي را آغشته به كاكوتي در بيني بگذاريد.
14. كساني كه اعضاي بدن آنها ضعيف شدهاند از حمام كاكوتي مانند روش رماتيسم استفاده كنند.
15. براي درمان سياتيك از حمام كاكوتي مانند رماتيسم استفاده كنند، و همچنين كاكوتي را به صورت ضماد در محل سياتيك بگذارند.
16. كاكوتي تقويت كننده نيروي جنسي آقايان است.
17. در تابستان يك نوشيدني خوب جهت خنك شدن بدن است.
اسفناج
تقويت كننده قلب - استحكام استخوانها - كمخوني– يبوست – سوختگي – جرب - درد مفاصل - سنگ يا شن كليه - ورم معده - نقرس - سرطان معده - سرفههاي خشك – آسم - بيماري قند – وسواس – فشارخون و...
1. طبع اسفناج كمي سرد و تر است يا اينكه معتدل است.
2. اسفناج ضدكمخوني است. كساني كه دچار كمخوني شدهاند اسفناج را در سبزيهاي خوردني خود قرار دهند و هر روز حداقل سه برگ اسفناج بخورند.
3. اسفناج تقويت كننده قلب است. مانند سبزي همراه غذا خورده شود.
4. اسفناج مخصوصاً بوراني تميز كننده دستگاه هاضمه ميباشد.
5. گوگرد موجود در اسفناج باعث قليايي خون ميشود، تازه خورده شود.
6. آهكي كه در اسفناج وجود دارد باعث استحكام استخوانها ميگردد، تازه خورده شود.
7. اسفناج كمبود املاح معدني بدن را جبران ميكند.
8. كساني كه اسفناج را ميجوشانند سپس آب اضافي آن را ميگيرند آنها فقط تفاله اسفناج را ميخورند. بهترين روش خوردن اسفناج تازه آن است سعي كنيد به طعم تازه و خام آن عادت كنيد.
9. اگر مبتلا به ضعف بدن يا اعصاب هستيد چند روز صبحها نصف استكان آب اسفناج با نصف استكان آب شاهي همراه كمي آب بنوشيد.
10. براي يبوست از دمكرده تخم اسفناج استفاده كنيد، 5 گرم در يك ليوان آب به مدت 20 دقيقه دمكرده سپس ميل كنيد.
11. براي درمان سوختگي، جرب و زخمهاي جلدي اسفناج را در روغن زيتون بپزيد و روي زخم بگذاريد.
12. كساني كه بيماري كبدي دارند اسفناج بخورند.
13. كساني كه درد مفاصل دارند كمتر اسفناج بخورند.
14. كساني كه سنگ يا شن كليه دارند اسفناج به مقدار كمي بخورند البته درمانگر ناراحتيهاي كليه هم ميباشد.
15. كساني كه ورم معده دارند از خوردن اسفناج خودداري كنند.
16. اسفناج براي اطفال كماشتها و كودكاني كه از رشد عقب ماندهاند بسيار مفيد ميباشد.
17. هضم اسفناج آسان است.
18. كساني كه نقرس دارند از خوردن اسفناج خودداري كنند.
19. اسفناج پخته شده را زياد نگه نداريد زيرا در آن تغييرات شيميايي ايجاد ميشود و توليد سم ميكند.
20. اسفناج براي كساني كه افسرده هستند يا احساس خستگي و گرفتگي ميكنند مفيد است.
21. اسفناج براي خانمهايي كه دردهاي قاعدگي دارند مفيد ميباشد.
22. خانمهايي كه يائسه شدهاند خوردن اسفناج را فراموش نكنند.
23. جويدن اسفناج دندانها و لثه را محكم ميكند.
24. يك غذاي خوشمزه با اسفناج: بعد از اينكه برنج را صاف كرديد ابتدا يك مقداري برنج سپس يك لايه اسفناج خام بعلاوه گوشت چرخ كرده گوسفند كه كمي سرخ كرده باشيد مجدداً لايه برنج سپس باز يك لايه اسفناج خام و ادويهجات ريخته بگذاريد برنج دم بكشد.
25. اسفناج را خام ميان خمير بگذاريد و در فر يا روغن كنجد بپزيد.
26. براي از بين بردن كرمها ابتدا به مدت 20 ساعت چيزي نخوريد سپس اسفناج را با مقدار بسيار كمي آب، آب پز كنيد كمي نمك هم به آن بزنيد ميل كنيد.
27. كساني كه سرطان معده دارند ميتوانند قبل از هر غذا يك چهارم استكان آب اسفناج بخورند.
28. براي تسكين درد نيش زنبور و خوابيدن ورم آن ضماد پخته اسفناج را بگذاريد.
29. اسفناج پخته براي سرفههاي خشك، آسم و گرفتگي صدا مفيد است.
30. همانطور كه گفته شد خوردن اسفناج خطر ابتلا به سرطان را بسيار تخفيف ميدهد به علت داشتن منيزيم از پيشرفت سرطان جلوگيري ميكند.
31. كساني كه بيماري قند دارند اسفناج خام را در برنامه غذايي خود بگذارند.
32. كساني كه كارهاي فكري دارند قبل از غذا سالاد اسفناج بخورند.
33. طرز تهيه سالاد اسفناج: اسفناج + تره + كمي ليموترش + كمي ذرت آب پز + كمي نمك + كمي فلفل قرمز.
34. يك غذاي خوشمزه ديگر: اسفناج + جوانه گندم آب پز و كمي جعفري و آبليمو.
35. يك صبحانه مقوي و خوشمزه: اسفناج 200 گرم + تخممرغ يك عدد + پياز يك عدد + روغن كنجد يا زيتون. ابتدا پيازداغ سپس اسفناج را داخل پياز داغ تفت داده آنگاه تخممرغ را روي آنها بشكنيد و ادويه فراموش نشود.
36. براي درمان يرقان عصاره اسفناج را با شكر مخلوط كرده ميل نماييد.
37. براي سنگ مثانه، آب اسفناج همراه آب ميل شود.
38. براي سر باز كردن دمل از ضماد پخته اسفناج استفاده كنيد.
39. سردردهايي كه در اثر اختلال گوارشي و سوء مزاج هست بايد آش اسفناج كه كمي در آن گشنيز ريخته شده خورده شود.
40. براي سردردهايي كه در اثر اختلالات صفراوي است ميتوانند اسفناج را با آبليمو يا آب غوره ميل كنند.
41. بيماراني كه مبتلا به سرسام صفراوي هستند اسفناج را در كره گاو و يا روغن بادام پخته نموده با كمي تمبرهندي يا آلوترش ميل نمايند.
42. براي سرسامهاي سوداوي از اسفناج با ماش پوست گرفته و جو و روغن بادام شيرين و كمي تخم خشخاش آش درست نموده ميل كنند.
43. كساني كه دچار بيماريهاي پروستات شدهاند اسفناج را در برنامه غذايي خود قرار دهند.
44. كساني كه حبسالبول شدهاند روزانه سه بار هر بار سه قاشق غذاخوري آب اسفناج ميل كنند.
45. خوردن اسفناج همراه غذا بوي بد دهان را از بين ميبرد.
46. كساني كه داراي مزاج سرد هستند اسفناج را با دارچين بخورند.
47. براي درمان كك مك آب اسفناج را با روغن زيتون مخلوط نموده بهصورت بماليد. همچنين اسفناج را با زيتون بهصورت سالاد ميل كنيد.
48. خوردن اسفناج به راحت بودن زايمان كمك ميكند.
49. كساني كه تصلب شرائين دارند اسفناج را در برنامه غذايي خود قرار دهند.
50. براي پاك كردن برق لباسهاي سياه يا خوشرنگ نمودن آن لباس آن را با آب اسفناج پخته و آب بشوييد.
51. اسفناج براي كساني كه چشمهايشان در مقابل نور ضعيف است مفيد ميباشد.
52. جوشانده اسفناج همراه آب دفع كننده سنگ كليه است.
53. براي كساني كه دچار بيماري سينه پهلو شدهاند (ورم ششها و چركي شدن ريه را سينه پهلو گويند) از آش اسفناج استفاده كنند.
54. خوردن اسفناج پخته كمر درد را تسكين ميدهد.
55. جهت گلودرد آب اسفناج چه پخته شده چه خام با كمي نمك مخلوط و غرغره كنيد.
56. يك محلول براي جلوگيري از ريزش مو: برگ اسفناج 35 گرم + برگ شاهي 15 گرم + 5 گرم روغن زيتون مانده در 700 ميليليتر الكل طبي 25 درجه بگذاريد 15 روز بماند، سپس محلول را صاف كرده و موهاي سر را قبل از رفتن به حمام با آن ماساژ دهيد.
57. براي رشد مو اسفناج را در مخلوطي از روغن كنجد و زيتون مانده جوشانده سپس روغن را به سر بمالند.
58. مادران شيرده براي افزايش شير ميتوانند از اسفناج استفاده كنند.
59. سكرتين موجود در اسفناج باعث هضم آسان غذا ميگردد.
60. براي جوش خوردن سريع شكستگيهاي استخواني از اسفناج استفاده كنيد.
61. بهخاطر وجود يد در اسفناج براي بيماران به گواتر بسيار مفيد است.
62. براي رفع خارش بدن آب اسفناج تازه را به بدن بماليد.
63. كساني كه سوزش ادرار دارند يا قطرهقطره ادرار ميكنند، 5/6 گرم تخم اسفناج را در 500 سيسي آب جوشانده در سه نوبت ميل كنيد.
64. كساني كه وسواس دارند اسفناج را به غذاي روزانه خود اضافه كنند.
65. تخم اسفناج براي طحال ضرر دارد.
66. اسفناج رنگ چهره را باز ميكند.
67. اسفناج تقويت كننده اعصاب است.
68. كساني كه بواسير دارند سعي كنند از اسفناج زياد استفاده كنند چون اسفناج باعث تخليه سريع روده ميگردد.
69. كساني كه انسداد مجاري ادرار دارند اسفناج را با روغن بادام مخلوط نموده ميل كنند.
70. كساني كه فشارخون دارند و سردردهاي ناشي از آن اسفناج و كدو را بهعنوان غذا انتخاب كنند.
71. كساني كه بيماري سل دارند از جوشاندهي آب اسفناج استفاده كنند.
72. كساني كه تصلب شرائين دارند از اسفناج استفاده كنند.
73. براي آنژين قلبي از دمكردهي تخم اسفناج شود. (در روز از 5 گرم و به مدت 7 روز بيشتر استفاده نشود).
كاسني
قلنج – يبوست – اگزما - ورم طحال - درد قلب - تقويت قوه باء - درد چشم - يرقان - مخملك - تورم زبان - زيادي بزاق دهان - كورك و خارش - بواسير - يبوست و...
گرچه كاسني جزء سبزيهاي خوردني نميباشد در سبزيفروشيها كم پيدا ميگردد بر آن شديم اين سبزي را كه به فرموده حضرت محمد(ص) سيد سبزيهاست. شما را با آن آشنا سازيم، باشد كه در سفره شما جايگاه خودش را پيدا كند و در ابتدا براي اين كه به اهميت اين سبزي پي ببريد گفتاري از پيامبر و امامان نقل ميكنيم:
حضرت رضا(ع) فرمودهاند: بر شما باد خوردن سبزي كاسني كه مال و فرزند را زياد نمايد. هركس دوست دارد اولاد و ثروتش زياد شود به خوردن كاسني ادامه دهد.
حضرت امام صادق(ع) فرمودهاند: هركس وقت خواب 7 برگ كاسني در شكم او باشد در آن شب از قلنج درامان است.
حضرت علي(ع) فرمودهاند: بر تو باد كاسني كه آب نطفه را زياد ميكند و كودك را زيبا مينمايد و چون گرم است بيشتر پسر را باعث ميشود.
حضرت محمد(ص) فرمودهاند: هركس كاسني بخورد و بخوابد جادو زهر به وي اثر نميكند.
يكي از صالحين گويد در بعضي از وقتها بيدار شدن در شب براي نماز برايم مشكل بود و اين مرا غمگين مينمود شبي امام زمان(عج) را در خواب ديدم و به من فرمودند كاسني بخور كه بيدارشدن برايت آسان گردد. آب آن را نوشيدم و بيدار شدن برايم آسان شد.
امام صادق(ع) نيز فرمودهاند: بر تو باد، كاسني كه نطفه را زياد ميكند و كودك را زيبا ميگرداند.
امام رضا(ع) فرمودهاند: كاسني بر هر دردي شفا هست هيچ دردي در درون انسان نميشود مگر اين كه با كاسني از بين برود.
1. طبع كاسني سرد و تر است و تخم آن سرد و خشك است.
2. طرز تهيه شربت كاسني: آب كاسني را گرفته و هم وزن آن شكر اضافه كرده آهسته ميجوشانيم تا سفت شود از اين شربت در شمارههاي بعد جهت استفاده خواهيم گفت.
3. براي درمان يبوست از دم كرده برگ و ريشه كاسني هر روز صبح ناشتا يك استكان ميل شود 5 گرم در 150 سيسي آب به مدت 20 دقيقه دم كرده صاف نموده با كمي عسل ميل شود يا اين كه 1 تا 2 قاشق از شربت كاسني ميل شود.
4. براي درمان اگزما از دم كرده برگ كاسني مانند شماره 3 روزي يك فنجان استفاده شود.
5. براي درمان ورم طحال 5 گرم برگ كاسني را در 200 سيسي آب دمكرده روزي 3 فنجان قبل از غذا ميل شود.
6. براي ضدعفوني معده 10 گرم ريشه كاسني در 200 سيسي آب دم كرده صبح ناشتا يك استكان ميل شود.
7. براي تسكين درد قلب 3 روز آب كاسني بنوشيد هردفعه 2 قاشق غذاخوري ميل شود. يا عرق آن 10 صبح و 5 عصر نصف استكان به مدت 7 روز ميل شود.
8. براي درد قلنج از جوشانده برگ كاسني شب وقت خواب يك يا چند برگ آن را بخوريد.
9. براي تقويت قوه باه از برگ و ريشه يا عرق كاسني استفاده كنيد و به خاطر داشته باشيد كه در خوردن آن افراط نكنيد دو يا سه روز در ماه استفاده كنيد.
10. براي درمان بزرگ شدن كبد 5 گرم ريشه كاسني در 300 سيسي آب جوشانده ميل شود.
11. كاسني حدت و حرارت خون را پايين ميآورد و تشنگي را فرو مينشاند.
12. براي سردردهاي گرم و صفراوي برگ كاسني را له نموده به پيشاني بماليد.
13. براي ورم ملتحمه و درد چشم كوبيده كاسني را به صورت ضماد بگذاريد.
14. براي درد مفاصل و نقرس ضماد كاسني با آرد جو و سركه در محل درد بگذاريد.
15. تصفيه كننده خون است: عرق كاسني نصف استكان 10 صبح، نصف استكان 5 بعدازظهر يا از دم كرده كاسني روزي 2 فنجان استفاده شود.
16. اشتهاآور است اگر به علت ضعف عمل دستگاه هاضمه باشد از دم كرده آن استفاده كنيد.
17. اخلاط خوني: روزي 3 قاشق شربت كاسني يا 10 صبح يا 5 بعدازظهر نصف استكان عرق كاسني با آب خورده شود.
18. آب آوردن انساج: مانند شماره 17 استفاده شود.
19. وجود خون در ادرار: روزي 2 استكان عرق كاسني به مدت هفت روز استفاده شود.
20. بيماريهاي مزمن پوست در حالت خفيف كه برگها را له كرده به صورت ضماد بگذاريد يا اين كه با عرق كاسني پوست را بشوييد.
21. كساني كه يرقان دارند از عرق كاسني + شاه تره + بيدمشك و بيد به طور مساوي مخلوط كرده روزي 3 بار هر بار يك استكان بخورند.
22. براي حصبه و تيفوييد روش شماره 21 استفاده گردد.
23. براي مخملك از روش شماره 21 استفاده شود.
24. براي جلوگيري از سكته قلبي از دم كرده مخلوطي از چاي و كاسني استفاده شود مدت زمان دم 10 دقيقه ميباشد.
25. جهت درمان سردرد آب كاسني را به پيشاني بماليد.
26. جهت دندان درد از جوشانده برگ و بذر كاسني مزمزه كنيد.
27. جهت تنگي نفس كاسني را كوبيده با آرد جو مخلوط كرده روي سينه بگذاريد.
28. بانوان باردار اگر در دوران بارداري اوايل بارداري كاسني بخورند امكان دارد فرزندشان پسر شود.
29. يكي از كارهاي مهم كاسني نقش آن در نوسازي ياختههاي كبدي ميباشد.
30. خوردن كاسني زايمان را آسان ميكند صبح و عصر نصف استكان عرق كاسني ميل كنند بيش از سه روز نشود.
31. كاسني ضدانگل است.
32. خوردن كاسني باعث تقويت بينايي ميشود.
33. كساني كه ديابت دارند كاسني را با ماست بخورند.
34. تخم كاسني از سفيدشدن مو جلوگيري ميكند.
35. براي درمان التهاب كيسه صفرا 10 صبح و 5 بعدازظهر نصف استكان عرق كاسني بخوريد.
36. ماليدن آب كاسني از ورمهاي بدن و از خارش آن جلوگيري ميكند.
37. يك ماسك زيبايي: كاسني را بكوبيد و آب آن را بگيريد و با سفيده تخممرغ مخلوط نموده به صورت ماسك يك ربع روي پوست بگذاريد.
38. براي درمان گال آب كاهو با آب كاسني مخلوط كرده موضع را بشوييد.
39. كساني كه تمايل به انزوا و سكوت دارند از دم كرده كاسني صبح و عصر ميل كنند زيرا باعث برطرف شدن غم و اندوه ميگردد.
40. براي درمان چاكي كه در گوشههاي لب به وجود ميآيد چند روز صبح عرق كاسني ميل شود.
41. در صورت تورم زبان كاسني را بجويد.
42. براي رفع زيادي بزاق دهان از دم كرده كاسني استفاده كنيد.
43. براي درمان تبخال هر روز صبح به مدت 14 روز يك استكان عرق كاسني ميل كنند يا نصف استكان آب كاسني يا اين كه 5 گرم تخم كاسني در 200 سيسي آب بجوشانند صبح ميل كنند.
44. كساني كه درد مفاصل و تورم زانو دارند ريشه كاسني را ابتدا جوشانده سپس 10 دقيقه دم كرده صبح ناشتا يك فنجان ميل كنند.
45. براي دردهاي جلوي قلب تخم كاسني را 5 گرم در 300 سيسي آب 5 دقيقه جوشانده صبح و عصر يك استكان با كمي نبات ميل كنند.
46. براي كورك و خارش آن آرد جو و گل ختمي را در عرق كاسني جوشانده به محل كورك بماليد.
47. چنانچه كليه يا مثانه شما ضربه ديد و ناراحت شد يك قاشق چايخوري تخم كاسني را پودر كرده بعد از غذا ميل شود يا صبح و عصر نصف استكان عرق كاسني با كمي شكر ميل شود.
48. براي درمان افسردگي ريشه كاسني را به مدت 12 ساعت در آب خيسانده سپس حرارت داده صاف نموده ميل شود روزي 2 فنجان براي هر فنجان يك قاشق چايخوري از پودر ريشه كاسني استفاده شود.
49. براي درمان كك مك كاسني را كوبيده با سفيده تخممرغ مخلوط كرده به صورت ماسك روي پوست بگذاريد.
50. كاسني بازكننده عروق است صبح و عصر از دم كرده كاسني يا عرق كاسني نصف استكان ميل شود.
51. كساني كه مبتلا به سرفه هستند كاسني براي آنها زيانآور است.
52. كساني كه يبوست دارند از دم كرده كاسني استفاده كنند.
53. كساني كه بواسير دارند براي جلوگيري از سوزش بواسير صبح و عصر عرق كاسني بخورند.
كنگر
لكههاي برص – جرب - اخلاط سينه و...
1. طبع آن گرم و خشك ميباشد.
2. براي اين كه براي گرم مزاجان مناسب شود با ماست خورده شود.
3. باعث خارج شدن اخلاط سينه ميگردد.
4. ماليدن ضماد يا عصاره آن براي رفع جرب مفيد است.
5. براي از بين بردن لكههاي برص، كنگر را با روغن مخلوط كرده و بر روي لكه بماليد.
6. كنگر همان خاصيتهاي كنگر فرنگي را دارد اما قدري بيشتر.