برم :
1. برم مسكن درد بوده و از ايجاد زگيل در بدن جلوگيري ميكند.
2. باعث لطافت و زيبايي پوست ميگردد.
3. آرامش اعصاب و خواب راحت را سبب ميشود.
4. كمبود بروم باعث نوعي بيماري رواني ميشود.
5. كمبود آن باعث بيخوابي ميگردد.
6. در اين مواد غذايي موجود ميباشد: سيب، هندوانه، خربزه، قارچ، كنگر، مارچوبه، گوجهفرنگي، تربچه، توتفرنگي، تمشك، ريواس، كلم، سيبزميني، ترشي، تره، ترهفرنگي، زردآلو، پياز، انگور، انجير.
كلسيم :
1. كلسيم براي رشد و استحكام استخوانها و دندانها ضروري ميباشد.
2. كلسيم عامل مهم انعقاد خون است.
3. كلسيم براي انقباض عضلات لازم و كمبود آن باعث تشنج ميشود.
4. كلسيم انقباضات عضله قلب را تقويت ميكند.
5. كلسيم براي اعمال اعصاب لازم است يعني انتقال پيامهاي عصبي و هدايت امواج عصبي را تسهيل ميكند.
6. كلسيم باعث تقويت و قدرت دفاعي گلبولهاي سفيد ميگردد.
7. كلسيم در هنگام تقسيم سلولها دخالت مينمايد.
8. براي تسكين و معالجه خارشهاي پوستي نياز به كلسيم است.
9. كلسيم باعث ازدياد شير ميشود.
10. كلسيم تنظيم كننده ضربان قلب است.
11. براي برطرف كردن بيخوابي مفيد ميباشد.
12. كلسيم به سوخت و ساز آهن در بدن كمك ميكند.
13. كمبود كلسيم باعث نرمي استخوان و پوكي آن ميشود.
14. مصرف چربي زياد باعث كمشدن كلسيم ميشود سعي كنيد كه در جذب مواد چربي در بدن اختلال بوجود نيايد.
15. اسيد اگزاليك (Oxalic Acid) كه در شكلات است مانع جذب كلسيم ميگردد.
16. خانمهايي كه در عادت ماهانه دچار درد ميشوند اگر كلسيم را افزايش دهند درد را تسكين خواهد داد.
17. كساني كه كلسيم زيادي مصرف كنند ممكن است مستعد محاربي ادراري شوند.
18. جويدن استخوان مرغ به كلسيم شما ميافزايد.
19. ناآراميهاي دوران رشد نوجوانان، اگر ميزان كلسيم آنها را افزايش دهيم، برطرف ميگردد.
20. وجود كلسيم از كرم خوردگي دندان جلوگيري ميكند.
21. كمبود كلسيم باعث درد پا و كمردرد ميگردد، همچنين ازدياد آن.
22. بعضي از گياهان كه در آنها اسيداگزاليك و يا املاح اگزاليك وجوددارد از جذب كلسيم جلوگيري ميكند مانند ترشك، اسفناج و ريواس.
23. اگر چنان چه داروي كلسيم به شما تجويز شد هيچگاه آن را همراه غذا نخوريد چون ممكن است در روده با روغنها تركيب شود و از جذب كلسيم جلوگيري كند.
24. استفاده بيش از حد كلسيم باعث دفع فسفر ميشود در نتيجه كم هوشي بوجود ميآيد.
25. استفاده زياد كلسيم موجب يبوست و كماشتهايي ميگردد.
26. در اين مواد غذايي كلسيم موجود ميباشد: شير، پنير، عدس، لوبيا، شاهي، گل كلم، زيتون، فندق، بادام، انجير، انگور، زردآلو، گيلاس، سيب، موز، پرتقال، ماهي آزاد، تخمه آفتابگردان و كلم.
پتاسيم :
1. پتاسيم و سديم توأماً عمل كرده و توازن آب در بدن و ضربان قلب را تنظيم ميكند اگر چنان چه توازن سديم و پتاسيم به هم خورد عملكرد اعضاء و اعصاب دچار صدمه ميشود.
2. روزه طولاني و رژيمهاي بيرويه باعث كمبود پتاسيم ميشود.
3. اسهال شديد هم باعث كمبود پتاسيم ميگردد.
4. فشارهاي رواني و جسماني يكي ديگر از علتهايي است كه باعث كمبود پتاسيم ميشود.
5. پتاسيم باعث رساندن اكسيژن به مغز ميگردد.
6. كمك كننده دفع مواد زائد از بدن است.
7. پايين آورنده فشارخون ميباشد.
8. كمبود پتاسيم باعث جمعشدن آفت بين بافتها ميشود و باعث كمي قند خون ميگردد.
9. كساني كه بيماري MS دارند در غذاي خود مقداري پتاسيم و كلسيم بگنجانند.
10. كمبود پتاسيم باعث عوارض قلبي ميگردد.
11. پتاسيمي كه از راه غذا وارد بدن شود باعث افزايش ادرار ميگردد.
12. مقدار پتاسيم در بدن حدود 140 گرم ميباشد و اين عنصر در تمام سلولها يافت ميشود.
13. پتاسيم مقدار آب موجود در هر سلول بدن را تنظيم ميكند و با حضور اين ماده در سلول و كلسيم در خارج از آن تعادل بسيار جالبي در دو سوي غشاي سلولي بوجود ميآورند.
14. پتاسيم همراه با سديم فشار اسمزي را تنظيم ميكند و امكان ميدهد تا تعادل اسيدي و بازي برقرار شود.
15. پتاسيم تحريكپذيري قلب، عضلات و سيستم را افزايش ميدهد.
16. پتاسيم در اين مواد غذايي وجود دارد: برنج، گل گاوزبان، زرشك، سيب، توتفرنگي، پرتقال، نارنج، موز، انگور، ازگيل، اسفناج، ريواس، زردآلو، مويز، گيلاس، انگور، گوجه، خربزه، انبه، هلو، تمشك، سبزيها، اسفناج، پياز، ترب، جعفري، رازيانه، سويا، كاكائو، نيشكر، شير، لوبياي سفيد، برگهي هلو، آلوخشك، كشمش، بادام، بادام زميني، فندق، برگهي سيب، گردو، سير، قارچ، سيبزميني، قزلآلا، ترشك، موز، كاسني، چغندرقرمز، بولاغ اوتي (شاهي آبي)، ترهفرنگي، هويج، گوشت گاو، ماهي حلوايي.
فلوئور :
1. فلوئور خطر پوسيدگي دندان را كم ميكند.
2. باعث تقويت استخوانها ميشود.
3. اگر چنان چه غذايي را در ظروف آلومينيومي بپزيم باعث از بين رفتن فلوئور ميگردد، سعي كنيد از ظروف پيركس يا سنگي و چيني استفاده كنيد.
4. به ترميم استخوان بعد از شكستن كمك ميكند.
5. كساني كه انحراف در ستون فقرات دارند و يا راشيتيسم ميتوانند از فلوئور كمك بگيرند.
6. يك استكان چاي به اندازه يك ليتر آب فلورايد دارد.
7. فلوئور اگر بيش از حد استفاده شود، مسموم كننده است و به دندانها آسيب ميرساند.
8. در اين مواد غذايي فلوئور موجود ميباشد: چاي، اسفناج، كلم، زردآلو، تخمه تازه آفتابگردان، ماهي، جگر، دل و قلوه، مغز، زرده تخممرغ، گوشت، شير، پنير، لوبياي سفيد، عدس، قهوه، برنج و آب.
منيزيم :
1. براي جذب كلسيم، ويتامين C ، فسفر، سديم و پتاسيم لازم است.
2. براي عملكرد اعصاب و عضلات ضروري است.
3. در تبديل قندخون به انرژي نقش مهمي دارد.
4. منيزيم ضدافسردگي است.
5. دندانها را سالمتر نگه ميدارد.
6. از رسوب كلسيم در كليه و رسوب صفرا جلوگيري مينمايد.
7. به هضم غذا كمك ميكند.
8. از حمله قلبي جلوگيري ميكند.
9. افراد الكلي هميشه كمبود منيزيم دارند و كمبود اين ماده معدني باعث ناآراميهاي رواني ميگردد.
10. كمبود منيزيم باعث زودرنجي، كم شدن مقاومت بدن در برابر استرس، فشارهاي رواني، عصبي و حساس شدن به ستيزهجويي ميشود.
11. اگر اين كمبود براي مدت طولاني باشد انقباض عضلاني، لرزش عصبي، بيخوابي و گرفتگي ساق پا بوجود ميآيد.
12. اوهام ترسناك، فراموش كردن زمان و مكان، آشفتگيهاي ذهني و ابهام فكري يكي ديگر از عوارض كمبود منيزيم ميباشد.
13. براي تمام سلولهاي مغزي مورد نياز است.
14. براي اين كه منيزيم بتواند اثر بيشتري بگذارد بهتر است همراه ويتامين B6 مصرف گردد.
15. اگر چنان چه از منيزيم خوب استفاده شود عوارضي كه ناشي از اختلال در عملكرد سلولهاي مغزي است از جمله صرع، كندي ذهن، كمهوشي، عقبماندگي ذهني و از دست دادن حافظه از بين خواهد رفت.
16. منيزيم از پيشرفت مرض قند، سل و سرطان جلوگيري ميكند.
17. مصرف منيزيم از پيري جلوگيري ميكند و آن را به تأخير مياندازد.
18. كمبود منيزيم باعث بالا رفتن فشار خون ميگردد.
19. منيزيم همراه با مواد ديگر براي رشد وترميم بافتهاي بدن به كار ميرود.
20. منيزيم براي متحرك شدن كلسيم از استخوان ضروري است.
21. منيزيم در عمل انتقال امواج عصبي از عصب به عضله دخالت دارد.
22. منيزيم در تنظيم درجه حرارت بدن و تعادل انقباض عضلات دخالت دارد.
23. علائم كمبود منيزيم عبارتند از بياشتهايي، حالت تهوع، عصبانيت شديد مقابل ناراحتي، تشنج، لرزش و انقباض دردناك عضلات ميباشد.
24. در اين مواد غذايي منيزيم موجود ميباشد: انجير، بادام، يونجه، كاهو، اسفناج، چغندر، گندم، سيبزميني، هويج، گردو، فندق، ذرت، جو، خرما، بلوط، لوبيا، سبزي، برنج، گيلاس، مركبات، گلابي، هلو، زردآلو، توتفرنگي، گريپفروت، كيوي، تمشك، خربزه، شلغم، نخودفرنگي، كلم، نخودخشك، برگ زيتون، آناناس، انار، هلو، هندوانه، انبه، كدوتنبل، سيبزميني، باميه، خيار، بادنجان، كدوسبز و موز.
سلنيوم :
1. سلنيوم و ويتامين E باعث تقويت اثر يكديگر ميشوند يعني كار اين دو با هم مؤثرتر از تنها بودن آنهاست.
2. سلنيوم ضداكسيد است و از اكسيده شدن بافتها كه باعث پيري و سفت شدن بافت ميگردد جلوگيري ميكند.
3. مردان نياز بيشتري به سلنيوم دارند زيرا بيشتر آن در بيضهها ذخيره ميگردد.
4. سلنيوم به حالت ارتجاعي بافتها كمك ميكند.
5. سلنيوم گُرگرفتگي خانمها در هنگام يائسگي را برطرف ميكند.
6. سلنيوم براي معالجه و جلوگيري از شوره سر مورد استفاده قرار ميگيرد.
7. غذاهاي كنسروي باعث از بين رفتن سلنيوم ميشود.
8. سلنيوم براي رشد و تغذيه انسان لازم است.
9. سلنيوم در حفظ سلامتي قلب و عضلات نيز نقش دارد.
10. سلنيوم براي حفظ سيستم گردش خون جهت تقويت مكانيزم دفاع طبيعي بدن ضروري است.
11. عدهاي نيز گفتهاند كه خاصيت ضدسرطاني نيز دارد به خاطر اين كه با آنزيمي همراه ميشود كه پروكسيدها را دفع ميكند و مانع از بين رفتن گلبولهاي قرمز براثر اكسيداسيون ميشود.
12. در اين مواد غذايي سلنيوم موجود ميباشد: غذاهاي دريايي، جگر، قلوه، جوانه گندم، ماهي تن، پياز، گوجهفرنگي، مخمر آبجو، مارچوبه، سيب، تخممرغ، حبوبات كامل.
روي :
1. براي اغلب فعاليتهاي حسي بدن ضروري است.
2. در ترميم زخمها مؤثر است.
3. به ساخت و عملكرد سيستم دفاعي بدن كمك ميكند.
4. اين عنصر در تركيبات بيش از 80 آنزيم شركت دارد.
5. در توليد انسولين كمك ميكند.
6. در جريان صحيح اعمال بدن نگهداري سيستم آنزيمها و سلولها را هدايت ميكند.
7. براي تركيب پروتئين با مواد ديگر در بدن ضروري است.
8. انقباض عضلات را كنترل ميكند.
9. در عملكرد طبيعي به پروستات و اعضاي توليدمثل كمك ميكند.
10. براي معالجه شيزوفرني حالت اسيد قليايي خون را متعادل ميگردد.
11. خالهاي سفيد روي ناخن را برطرف ميكند.
12. حس چشايي را تقويت ميكند.
13. رشد و آگاهي رواني را تقويت ميكند و در معالجه ناراحتيهاي عصبي كمك ميكند.
14. رسوبات كلسترول را كم ميكند.
15. كمبود روي باعث بزرگ شدن پروستات و تصلب شرائين ميگردد.
16. كساني كه بيماري قند دارند نياز بيشتري به روي دارند.
17. روي نارسائيهاي هيپوفيز را برطرف ميكند.
18. براي درمان ضعف، بيحالي، خستگي، ناتواناييهاي جنسي، ناراحتيهاي عصبي و ناراحتيهاي يائسگي مؤثر است.
19. افراط در خوردن غلات و حبوبات باعث كاهش جذب روي ميگردد.
20. روي در ساختمان زهر جانوران گزنده مانند عقرب و مار افعي وجود دارد. هر چه مقدار روي بيشتر باشد سميت زهر بيشتر و به خاطر همين در گذشته براي التيام زخمها و ضدعفوني آنها از روغن عقرب استفاده ميگردند و اين باعث ميشود اين زخمها بدون چرك كردن جوش بخورند.
21. طرز تهيه روغن عقرب: شيشهاي را از روغن كرچك پُر كنيد، سپس چند عدد عقرب زنده يا كشته را داخل آن بيندازيد به مدت 6 ماه درب شيشه را ببنديد سپس صاف نموده از اين روغن استفاده نماييد.
22. عفونتهاي حاد، مزمن و سرطانها باعث كم شدن روي در خون ميگردد.
23. كمخونيهايي كه معالجه نشوند، آنفاكتوس قلب و سوءتغذيه باعث كاسته شدن روي در خون ميگردد.
24. نقصان روي و آهن در بدن باعث كمخوني و كوتاهي قد، بزرگي كبد و طحال و كمكاري غدد تناسلي ميگردد.
25. علائم مسموميت با روي عبارتند از: استفراغ، دردهاي شكمي، اسهال و تب.
26. كمبود روي و منگنز باعث كمخوابي كودكان ميگردد.
27. كمبود روي در كودكان اختلال در درك اشتها، كاهش رشد، پادرد و بيخوابي بوجود ميآورد.
28. مصرف روي براي نوجوانان به خاطر تشكيل و ترشح هورمونها بسيار ضروري است.
29. مصرف الكل باعث از بين رفتن روي ميگردد.
30. كمبود روي، ترشح ويتامين A از كبد را كاهش ميدهد.
31. مواد غذايي كه در آنها روي موجود است: آناناس، تمشك، توتفرنگي، خربزه، پرتقال، انگور، كاسني، اسفناج، قارچ، شاهي، گوجهفرنگي، كلم، جگر گوساله، عدس، لوبياي سفيد، نان سبوسدار، گوشت گاو، زرده تخممرغ، لپه، گوشت گوساله، سويا، گردو، هويج، كلم، بادام، فندق، سير، چغندر قرمز، ماهي مورو، جوانه گندم، آب دريا، مخمرآبجو، تخم كدو، خردل، شير، صدف، تخمه آفتابگردان.
32. كمبود روي باعث ريزش مو ميگردد.
33. فرآوردههاي روي را اگر خواستيد استفاده كنيد حتماً با دستور پزشك باشد.
آهك :
1. طبع آن گرم و خشك است.
2. براي درمان سالك آهك را در كمي آب حل كنيد و بگذاريد تهنشين شود سپس آب را بيرون ريخته مجدداً آب كنيد چهار بار اين عمل را تكرار كنيد آنگاه آهك تهنشين شده را بگذاريد خشك شود سپس با روغن زيتون مخلوط كرده هر روز بماليد، تحت نظر پزشك.
3. آهك براي استخوانهاي بدن مفيد ميباشد و به آن غذا ميرساند.
4. در گذشته كلسيم را از آهك ميگرفتند.
5. براي درمان زگيل زرنيخ و آهك را مخلوط كرده با كمي سركه خمير نموده با احتياط روي زگيل بگذاريد، تحت نظر پزشك.
6. براي درمان سوختگي از آب آهك رقيق شده استفاده ميشود. بدين صورت كه آب آهك 50 گرم + روغن زيتون 25 گرم + روغن كنجد 20 گرم را مخلوط كرده بر روي محل سوخته ميمالند.
7. آهك در بدن از بيماري سل، ورم غدهها و عفونت غدهها جلوگيري ميكند.
8. كمبود آهك باعث خونريزي دماغ و كرمخوردگي دندان و شكستن ناخنها ميشود همچنين كمبود آهك باعث ايجاد موخوره و نرم شدن استخوانها، كمردرد و پادرد ميگردد.
9. يكي از راههاي مبارزه با وبا و طاعون اين است كه همه روزه مستراح را با آب آهك شستشو دهند تا بيماري به ديگران سرايت نكند.
10. براي رفع بوي بد پا، پا را روي بخار آهك قرار دهيد.
11. آهك در ميوهها بخصوص سيب، غلات و سبزيها وجود دارد.