لوبيا :
1. طبع لوبياي قرمز گرم و تر و لوبياي سفيد معتدل ميباشد.
2. خوراك لوبيا باعث جلوگيري از سقط جنين ميشود نطفه و رحم را تقويت ميكند و همچنين رحم را براي پرورش اولاد آماده ميسازد.
3. لوبيا باعث ازدياد شير ميگردد.
4. لوبيا از رقيق شدن خون جلوگيري ميكند و مقاومت بدن را در مقابل بيماريهاي عفوني بالا ميبرد.
5. خوراك لوبيا باعث تقويت حافظه ميگردد.
6. كساني كه كم خون هستند از خوراك لوبيا استفاده كنند.
7. لوبيا را ميتوان به جاي گوشت استفاده كرد.
8. براي دفع سنگ مثانه 200 گرم لوبيا سبز را در يك ليتر آب با كمي نمك پخته ميل شود 3 روز متوالي به عنوان صبحانه ناشتا ميل شود.
9. كساني كه خام گياهخوار هستند هيچ وقت از جوانه خام لوبيا استفاده نكنند زيرا سمي است، زيرا در لوبياي خام ماده سمي اسيد سيانيدريك توليد ميشود كه در اثر طبخ اين ماده از بين ميرود.
10. خوردن خوراك لوبيا باعث صاف شدن صدا ميشود.
11. كساني كه زياد سفيدپوست هستند ميتوانند لعاب لوبيا را به پوست خود بمالند و آن گاه در معرض آفتاب قرار گيرند تا پوست برنزه شود.
12. يك ضماد خوب براي سوختگي لوبيا را بپزيد سپس نرم كنيد به صورت ضماد روي سوختگي بگذاريد.
13. شبها لوبيا كم بخوريد چون توليد نفخ ميكند و باعث خوابهاي پريشان ميشود.
14. خوردن لوبيا به خاطر ماده اينوزيت آن باعث جلوگيري از ريزش مو ميشود.
15. يك خوراك خوشمزه و مقوي با لوبيا: ابتدا شب قبل لوبيا را خيس كرده روز بعد پاچه گوسفند را با حرارت ملايم پخته كمي پياز داغ به آن اضافه نموده سپس لوبياها را داخل آب بپزيد از ادويههايي چون دارچين، زنجبيل، فلفل سياه، نمك و كمي ريشه جو استفاده كنيد. اين غذا براي كساني كه زانو درد هستند بسيار مفيد ميباشد و همچنين باعث ازدياد مني ميگردد.
16. لوبيا داراي انسولين گياهي ميباشد.
17. مادراني كه در دوران بارداري و دوران شيردهي در غذاي خود لوبيا را قرار ميدهند باعث بلندشدن قد كودك ميگردد.
18. لوبيا ضد سوداست.
19. كساني كه سكته مغزي كردهاند در غذاي خود لوبيا را قرار دهند.
20. خوراك لوبيا فشارخون را پايين ميآورد.
21. خوردن لوبيا از سرطان مخصوصاً سرطان سينه جلوگيري ميكند.
22. كساني كه مبتلا به اگزما شدهاند لوبيا را در برنامه غذايي خود قرار دهند.
23. كساني كه ديابت دارند نبايد لوبيا را شب قبل خيس كنند سپس پخته كنند به طور كلي هيچ يك از بقولات را قبلاً خيس نكنند.
24. كساني كه افسرده هستند از خوراك لوبيا استفاده كنند.
25. براي پايين آوردن قندخون ميتوان از غلاف لوبيا استفاده كرد بدين صورت كه غلاف سبز لوبيا را جوشانده و آب آن را نوشيده يا مانند سبزيها پخته و ميل كنند.
26. خوراك لوبيا باعث كم شدن كلسترول خون ميگردد.
27. كساني كه سرماخوردهاند ميتوانند يك وعده غذاي خود را به خوراك لوبيا اختصاص دهند.
28. لوبياي سفيد براي افرادي كه كارهاي فكري دارند بسيار مفيد است.
29. خوردن سوپ لوبيا درمانگر ورم اندامها يا خيز عمومي بدن ميباشد.
30. براي پاك كردن خونروي خانمها بعد از زايمان و اخراج جنين مرده و اخراج جفت زنان زائيده بايد لوبيا را پخته و در آب آن لوبيا بنشيند و مقداري از آب لوبيا را شيرين نموده ميل كنند.
31. لوبياي چشم بلبلي، يك نوع لوبيايي است كه فعلاً مصرفش در ايران بسيار كم شده است و چه خوب است كه از اين لوبيا كه حاوي پروتئين، چربي، قند، كلسيم، آهن، ويتامينهاي PP، B6 ، B1 ، A ميباشد استفاده گردد.
32. يكي از روشهايي كه ميتوان معمول كرد براي استفادهاش اين است كه ابتدا لوبيا را پخته سپس برنج را به آن افزوده و ميل شود به عبارت ديگر مانند عدس پلو است كه به جاي عدس از اين لوبيا استفاده كنيد.
33. خوردن جوشانده لوبيا براي دانههاي جلدي مؤثر است. 100 گرم در 200 سيسي آب پخته با كمي نمك پخته و ميل شود.
34. كساني كه بيماري قند دارند سعي كنند از خوردن كنسرو لوبيا خودداري كنند.
پنبه :
1. طبع آن گرم و خشك است.
2. دانه آن داراي ويتامين Eميباشد.
3. بوئيدن شكوفه پنبه شاديآور است.
4. ضماد شكوفه و برگ پنبه براي درمان آلرژي مفيد ميباشد.
5. خوردن مغز دانه آن كه كمي بوداده شده باشد نرم كننده سينه است.
6. كساني كه به آنها رعشه دست ميدهد لباس پنبهاب بپوشند.
7. مغز پنبه دانه چاق كننده است، گرم مزاجان با زنجبيل و سردمزاجان با دارچين بخورند.
8. كساني كه انزال زودرس دارند از مغز دانه پنبه به صورت بوداده (عصرها 30 گرم) استفاده كنند.
9. شربت شكوفه پنبه باعث تقويت حافظه ميگردد.
10. براي درمان نازايي 3 ماه روزي 20 گرم مغز دانه پنبه ميل شود.
11. براي درمان ورم بيضه دانه پنبه را گرم كنيد روي برگ درخت انجير پهن كنيد به صورت ضماد بگذاريد.
12. براي درمان وسواس و نگراني از شرب شكوفه پنبه استفاده كنيد.
13. دانه پنبه باعث ازدياد شير ميشود.
14. اگر زخمهايي در اثر چرك كردن گود شده باشند پنبه سوخته را داخل آن بگذارند چرك را به خود ميكشد و آن را خشك ميكند.
15. براي درمان زگيل پنبه را با كمي زنجبيل مخلوط كرده و فتيله بسازيد سپس ته فتيله را روي زگيل بگذارند و سر آن را آتش دهند به طوري كه گرمي و حرارتش به زگيل برسد ولي آن را نسوزاند شايد روز سوم زگيل از بين برود.
ماش :
1. طبع ماش كمي سرد و خشك است.
2. براي از بين بردن لكهاي سفيد: ابتدا ماش را بگذاريد جوانه بزند سپس با كمي نمك آبپز نموده ميل كنيد اگر به اين خوردن ادامه بدهيد امكان سياه شدن مو هم وجود دارد.
3. خوردن ماش براي كساني كه مبتلا به خارش شديد بدن هستند مفيد ميباشد.
4. سخني از حضرت رضا(ع) در رابطه با ماش: اگر ماش تازه را با برگ آن كوبيده و عصاره آن را گرفته هنگامي كه گرسنه باشيد قدري از آن را بنوشند و به محل سفيدي پوست (بيهق) بمالند، درمان ميگردند.
5. ضماد آرد ماش براي رفع التهابات سطحي بدن بخصوص لك و پيسي به كار ميرود.
6. يك غذاي خوب براي كساني كه اسهال شدهاند ماش و برنج كمچربي است.
7. براي درمان ورم ماش تازه بجوشانيد، سپس له كنيد با زرده تخممرغ مخلوط كرده بر موضع ورم بماليد.
8. ماش التهابهاي صفرا را از بين ميبرد.
9. تسكين دهنده سرفه است.
10. براي رفع دانههاي سرخك و آبله به صورت ضماد استفاده شود.
11. وجود پتاسيم در ماش باعث شستشوي كليهها و پائين آوردن درجه اسيدي خون و منظم كردن ضربان قلب ميگردد.
12. به خاطر داشتن فسفر و كلسيم نقش آن در رشد اطفال انكارناپذير است.
13. به خاطر داشتن آهن براي اشخاص كم خون مفيد است.
14. ماش باعث افزايش ترشح انسولين در بدن ميگردد.
15. خام گياه خواران به خاطر داشته باشند اگر ميخواهند جوانه ماش استفاده كنند حتماً كمي جوانه را حرارت بدهند.
16. سخني ديگر از حضرت رضا(ع) كه فرمودهاند: براي درمان بيهق ماش را بپزيد و جرعه جرعه آن را خورده و به عنوان غذاي خورد قرار دهيد.
17. خوب است كه بدانيد ماش خاصيت چاق كنندگي ندارد در نتيجه كساني كه ميخواهند لاغر شوند يك وعده غذاي خود را جوانه پخته شده ماش قرار دهند.
18. كساني كه يبوست دارند و ميخواهند از ماش استفاده كنند بهتر است ابتدا ماش را قدري تفت داده سپس بلغور كرده پوست آن را بگيرند آن گاه غذا درست كنند.
19. براي اعضاي بدن كه خواب رفته و بيحس شده است با ضماد پخته ماش مالش دهيد.
20. براي درمان كك مك پودر ماش را با عرق مورد مخلوط كرده به صورت ضماد بگذاريد.
21. كساني كه صرع دارند از ماش پوست كنده استفاده كنند.
22. خوردن ماش باعث ازدياد شير ميگردد.
23. ماش مسكن درد بواسير است البته بايد پوست كنده آن خورده شود.
24. كساني كه سكسكههاي مقاوم دارند با خوردن ماش پخته برطرف ميگردد.
25. كساني كه انزال بياختيار دارند مخصوصاً جوانان از ماش پخته استفاده كنند.
26. براي درمان اگزما ماش را پخته با سركه مخلوط نموده در محل بگذاريد.
27. براي درمان جوشهايي كه تبديل به زخم شدهاند ماش و مورد را با سركه مخلوط نموده در محل بگذاريد با احتياط مصرف كنيد.
28. كساني كه مبتلا به بيماري دستگاه گوارش ميباشند از ماش كمتر استفاده كنند.
29. مصرف زياد ماش باعث ضعف قوه باه ميشود.
30. خوردن زياد ماش براي دندانها مضر است.
31. استفاده زياد آن باعث زيادشدن خلط آن ميشود.
32. كساني كه نقرس دارند كمتر بخورند.
جوي دوسر :
1. طبع آن سرد و خشك است.
2. جوي دوسر داراي موادقندي، مواد ازوته، پروتئين، چربي، فسفر، كلسيم، آهن، ويتامين A و گروه ويتامينهاي B ميباشد.
3. براي رفع بيماريهاي جلدي (پوستي) كاه جوي دوسر را جوشانده و با آن جوشانده پوست را شستشو دهيد.
4. براي رفع يبوست جوي دوسر را بو داده آرد كنند مانند قهوه بجوشانيد روزي 2 الي 3 استكان به مدت 3 روز صبح ناشتا ميل شود.
5. براي درمان بواسير از جوي دوسر مانند شماره 4 استفاده شود.
6. براي درمان نقرس 20 گرم جو را در 5 ليوان آب جوشانده روزي 4 ليوان ميل شود.
7. جهت سنگ كليه از روش شماره 6 استفاده شود.
8. براي درمان آب آوردن انساج به روش شماره 6 استفاده شود.
9. جهت سرفه ، ورم حلق و حنجره و اخلاط خوني ميتوان از روش شماره 6 استفاده كرد.
10. براي تقويت كودكان و افراد كهنسال و بيماراني كه دوره نقاهت را ميگذارنند اگر جو را در آبگوشت يا شير جوشانده ميل كنند غذايي مقوي است البته جو پوست گرفته نباشد.
11. براي درمان كمردرد، درد پهلو و قولنجها، جوي دوسر را با سركه پخته به صورت ضماد در محل درد بگذاريد.
12. براي رفع خستگي پاها، سرمازدگي و تاول زخمها با جوشانده غليظ كاه جو پاشويه كنيد.
برنج :
1. طبع آن سرد و خشك است البته حكما نظرهاي متفاوتي دارند.
2. برنج تازه داراي ويتامين بيشتري از برنج كهنه ميباشد بيشتر ويتامينها در پوست وغشاي قهوهاي رنگ برنج وجود دارد.
3. آب برنج خنك كننده و مدر است.
4. كته برنج براي افراد اسهال و اسهال خوني غذاي مناسبي است.
5. كمپرس با آرد برنج تب را كاهش ميدهد.
6. برنج چاق كننده ميباشد.
7. كته برنج توليد اسپرم را افزايش ميدهد.
8. يكي از غذاهاي خيلي خوب و مقوي شيربرنج است مخصوصاً اگر با عسل خورده شود و باعث توليد اسپرم ميشود.
9. خوردن برنج باعث بازشدن رنگ چهره ميشود.
10. برنج براي افراد مسلول غذاي مناسبي ميباشد خصوصاً اگر با شير داغ پخته شود.
11. براي پاك شدن جوهر ميتوان با آب جوشانده برنج آن را تميز كرد.
12. برنج براي درمان فشارخون مفيد است.
13. اگر ميخواهيد لاغر شويد سه روز فقط كته برنج بخوريد هيچ چيز ديگري نخوريد.
14. كساني كه بيماري سودا و پيسوريازيس دارند حتماً برنج را در برنامه غذايي خود به صورت كته قرار دهند.
15. خوردن كته باعث كاهش خطر ابتلا به سرطان معده ميشود.
طرز تهيه كته برنج كه همراه سبوس باشد: ابتدا يك مشت از سبوس برنج را در آب جوشانده صاف نموده با آب آن كته را تهيه كنيد و اين غذا باعث ميشود كه از سرطان كولون، پستان و پروستات جلوگيري كند.
16. برنج بهترين غذا براي دوران نقاهت ميباشد.
17. براي درمان بواسير ميتوان از كيك آرد برنج كه با چربي كوهان شتر درست شده است استفاده كرد.
18. براي جلوگيري از سنگ كليه كه نوع آن از جنس كلسيم باشد روزي 2 بار هر بار 10 گرم از سبوس برنج را در 500 سيسي آب جوشانده صاف نموده ميل شود البته اين را در نظر بگيريد افرادي كه نياز به كلسيم دارند نبايد از اين روش استفاده كنند.
19. براي درمان كك مك پوست آرد برنج را با عرق رازيانه مخلوط كرده به صورت ماسك روي صورت بگذاريد به جاي عرق رازيانه ميتوان از آب خربزه استفاده كرد مخصوصاً آقايان.
20. حضرت رضا(ع) از رسول خدا(ص) روايت كرده است كه آن حضرت فرمودهاند: غذاي دنيا و آخرت گوشت، سپس برنج است.
21. براي بندآمدن خود دماغ گرد برنج را داخل بيني بريزيد.
22. خوردن زياد برنج سفيد (پوست گرفته) امكان دارد اختلالات عصبي بوجود آورد به خاطر همين بهتر است كه مقداري چلتوك (شلتوك) برنج را داخل يك پارچه ريخته در برنج قرار دهيد كه همراه آن پخته شود يا اين كه همان طور كه گفته شد ابتدا شلتوك برنج را در آب ريخته جوشانده سپس صاف نموده با آب آن برنج را درست كنيد.
23. هيچ گاه بالاي برنج آب سرد ننوشيد.
24. اگر برنج را با سبوس آن بخوريم و آب كشي نكنيم باعث طول عمر و دير سفيدشدن مو ميشود.
25. براي از بين بردن چين و چروك صورت شلتوك برنج را جوشانده صاف نموده با كمي آب برنج مخلوط نموده به صورت ماسك روي صورت بگذاريد.
26. شلتوك برنج باعث پايين آمدن كلسترول خون ميشود.
27. براي رفع سوزش و قرمزي پوست كودكان در اثر ادرار آرد برنج را با نشاسته مخلوط كرده بپاشيد.
28. افرادي كه مرض قند دارند برنج كمتر بخورند.
29. افرادي كه يبوست دارند برنج كمتر بخورند.
30. براي پوستهايي كه منافذ آنها باز است و يا اين كه چرب هستند با آب برنج صورت را ماساژ دهند.
31. يك غذاي خوب براي كساني كه دچار سرماخوردگي شدهاند: آرد برنج + شير بدون گلاب + هل + كمي شكر به روايتي فرني تهيه شود.
32. كساني كه مبتلا به سنگهاي ادراري هستند برنج را زياد بخورند.
33. كساني كه تصلب شرائين دارند خوراك برنج را همراه با شلتوك آن بخورند.
34. كساني كه سوزاك شدهاند سوپ برنج را در برنامه غذايي خود قرار دهند.
35. براي درمان عطشي كه براثر غلبه بر بلغم باشد برنج را با شويد پخته همراه گوشت جوجه خروس ميل شود.
سويا :
1. طبع سويا گرم است.
2. كساني كه بيماري قند دارند ميتوانند از سويا استفاده كنند.
3. سس سويا خنثي كننده سموم مواد غذايي است.
4. جوانه سويا جهت رشد مو مؤثر است.
روش بدست آوردن جوانه سويا كمي مشكل است بايد مواظب باشيم كه كپك نزند بهترين راه اين است كه دانههاي سويا را خيس نموده هر 12 ساعت آب آنها را عوض كنيد بعد از 24 ساعت داخل يك سبد بنفش رنگ ريخته و آن را در يك پلاستيك بنفش رنگ بگذاريد تا جوانه بزند رنگ بنفش براي زود جوانه زدن اثر ميگذارد.
5. در چين از جوانه خشك شده سويا به عنوان ملين استفاده ميكنند.
6. كساني كه گوشت نميخورند ميتوانند سويا را جانشين آن كنند.
7. سويا داراي ويتامينهاي B1 ، C ، K و E ميباشد.
8. كساني كه كلسترول خون آنها بالا است يا حتي بهطور ارثي داراي كلسترول بالاي خون ميباشند ميتواند در برنامه غذايي خود سويا را قرار دهند و به جاي گوشت و لبنيات از سويا استفاده كنند.
9. كساني كه مبتلا به سنگ صفرا هستند و يا نميخواهند مبتلا شوند از رژيم غذايي سويا استفاده كنند.
10. سويا از مبتلا شدن به سرطان معده جلوگيري ميكند.
11. كساني كه از يبوست رنج ميبرند در برنامه غذايي خود سويا را قرار دهند.
12. به خاطر وجود هورمون استروژن گياهي براي خانمهايي كه دچار كمبود استروژن ميباشند بسيار مؤثر است.
13. خانمهايي كه سويا ميخورند و يا گياهخوار هستند خيلي كمتر به سرطان پستان دچار ميشوند.
14. كساني كه لاغر هستند سويا را در برنامه غذايي خود قرار دهند.
15. سويا قدرت جذب روده را براي جذب مواد پروتئيني افزايش ميدهد.
16. اختلالات نيروي جنسي و بيميلي جنسي را از بين ميبرد.
17. از آب مرواريد جلوگيري ميكند.
18. جلوي رشد غدد را ميگيرد.
19. افرادي كه واريس دارند از محصولات سويا استفاده كنند.
20. كساني كه تپش قلب دارند سويا بخورند.
21. خانمهايي كه يائسه شدهاند سويا را (حداقل هفتهاي دو مرتبه) در برنامه غذايي خود قرار دهند.
22. مصرف زياد سويا باعث عدم جذب ويتامين A و B12 ميشود.
23. كساني كه نقرس و اسيداوريك يا فشارخون آنها بالاست از سويا كمتر استفاده كنند.
24. ليستين موجود در سويا باعث تقويت مغز ميشود.
25. كساني كه دچار بيماري پيسوريازيس شدهاند سويا را در برنامه غذايي خود قرار دهند.
26. سويا سرشار از آهن است كساني كه كمبود آهن دارند از اين لوبيا استفاده نمايند.
27. يك روش خوب براي بدست آوردن شير سويا همانطور كه در شماره 4 راجع به تهيه جوانه سويا گفته شد ما ميتوانيم اين جوانه را هر 100 گرم با 150 گرم آب اضافه كرده با مخلوط كن خوب مخلوط كرده سپس صاف نموده به حال خود بگذاريم اين محلول صاف شده شير سوياست اگر كمي حرارت دهيم سپس مقداري ماست را به عنوان مايه به آن شير بزنيد يك ماست خوشمزه بدست ميآيد كه براي بيشتر خوشمزه كردن آن ميتوانيم مقداري كاكاتو مخلوط كنيم.
28. لوبياي سويا جهت زخم گوشه لب و روي لب و به خاطر كمبود ويتامين B2 به وجود ميآيد مفيد است.
29. لوبياي سويا به كودكاني كه رشد آنها متوقف شده است كمك ميكند كه به رشد خود ادامه دهند.
30. لوبياي سويا از سوزش و خارش و قرمزي بيش از حد پوست جلوگيري ميكند.
31. كساني كه عصبانيت دارند و يا كم خواب هستند لوبياي سويا را در برنامه غذايي خود قرار دهند.
32. به خاطر وجود ويتامين D در سويا باعث جذب كلسيم ميگردد و همان طور كه ميدانيد اين باعث رشد استخوانها و دندانها ميگردد.
33. وجود ويتامين E در لوبياي سويا باعث سلامتي نطفه مرد ميگردد.
34. كساني كه شوره سر دارند از لوبياي سويا استفاده كنند.
35. همانطور كه اطلاع داريد وجود ويتامين K در سويا باعث انعقاد خون ميگردد.
عدس :
1. طبع آن سرد و خشك است.
2. عدس داراي آلبومين، هيدارت كربن، چربي، مواد معدني، آب و سلولز ميباشد.
3. عدس داراي مواد معدني چون پتاسيم، فسفر، منيزيم، كلسيم و آهن ميباشد.
4. عدس داراي ويتامينهاي C ، PP ، B2 ، B1 و A ميباشد.
5. وجود پتاسيم در عدس باعث فعاليت زياد كليه ميشود در نتيجه سموم بدن بهتر دفع ميشود.
6. عدس باعث تقويت عضله قلب ميگردد و در حفظ سلامتي آن مؤثر ميگردد.
7. عدس باعث تقويت عضلات و رشد و نمو كودكان ميشود.
8. عدس فعاليت سلولهاي مغز و هوش و حافظه را افزون ميكند.
9. كساني كه كم خون هستند عدس را در برنامه غذايي خود قرار دهند.
10. كساني كه دوران نقاهت را ميگذرانند عدس مصرف نمايند.
11. عدس يك غذاي خوب براي سالمندان است.
12. حضرت محمد(ص) فرمودهاند: خوردن عدس دل را نرم و اشك چشم را به سرعت جاري ميسازد.
13. براي جمع شدن پوستهاي شل، عدس را با آرد جو مخلوط كرده با كمي گلاب با آبليمو مخلوط نموده يك روز بگذاريد بماند سپس خوب مخلوط كرده پوست را با آن محلول ماساژ دهيد.
14. براي رفع جوش صورت: آرد عدس را با آب ترب مخلوط كرده روي جوش صورت بگذاريد.
15. براي تحليل خنازير و ورمهاي آن عدس را در سركه بپزيد به صورت ضماد بگذاريد.
16. خوردن عدس باعث جلاي پوست ميشود.
17. براي دفع زردي رخسار عدس را همراه تخم خربزه ميل كنيد، يعني ابتدا يك پياله عدس خورده سپس بالاي آن كمي تخم خربزه را بشكنيد و يا اين كه عدس و تخم خربزه را بپزيد به صورت ضماد روي صورت بگذاريد.
18. يك نسخه براي جوش صورت: آرد عدس و آرد نخود از هر كدام 25 گرم و نشاسته 15 گرم با عرق رازيانه مخلوط كرده روي صورت بماليد.
19. كساني كه به كارهاي سخت بدني اشتغال دارند خوب است كه يك وعده غذايي خود را عدس قرار دهند بدين روش كه عدس پخته را با پياز داغ مخلوط نمايند ميل كنند. البته اگر شب قبل از پخت عدس را خيس نمايند و در زمان پخت زمان كمتري ببرد خاصيت آن بيشتر است.
20. براي نرم شدن سينه عدس آب پز ميل كنيد.
21. براي درمان چاك گوشه لب از آش عدس استفاده كنيد.
22. براي بهبود ورم لوزه از سوپ عدس استفاده كنيد.
23. براي درمان ديفتري از جوشانده عدس قرقره كنيد.
24. براي سفيدشدن دندان با سوخته دانههاي عدس دندان را مسواك كنيد.
25. كساني كه دختر ميخواهند خوب است كه يك ماه قبل از بارداري و در دوران بارداري عدس را در برنامه خود بگذارند.
26. براي مانع شدن برگشت تب آش عدس را با روغن بادام ميل شود.
27. براي برطرف شدن زخمهاي عميق آرد عدس را با عسل مخلوط كرده روي زخم بگذاريد.
28. براي از بين بردن ترك پاشنه پا و سرخي پوست آرد عدس را با سفيدة تخممرغ مخلوط نموده به صورت ضماد بماليد.
29. جهت ترك دست و پا كه در اثر سرما عارض شده است ضماد عدس با سركه را به دست و پا بماليد.
30. براي درمان ورم پستان كه در اثر انعقاد شير به وجود آمده است ضماد پخته عدس با برگ كلم را بگذاريد.
31. كساني كه خارش و كهير دارند از عدس آب پز استفاده نمايند.
32. عدس باعث افزايش شير مادران ميشود.
33. امام صادق(ع) فرمودهاند: در عدس دواي هفتاد درد است.
34. خوردن آب عدس ملين و خود عدس قابض است.
35. كساني كه مبتلا به سوءهاضمه هستند از سوپ عدس استفاده كنند.
36. براي درمان خارش چشم عدس را بسوزانيد و به چشم بماليد.
37. عدس پخته با سركه جهت استسقاع يا آماس مفيد است. علايم بيماري آماس يا استسقاع عبارتند از : نفخ شكم، ورم بدون درد در تمامي بدن، تورم پلكها و چشم و صورت، تغيير رنگ پوست و زردي چهره، تهوع و اسهال يا يبوست و خوابآلودگي.
38. مصرف زياد عدس باعث ضعف ديد ميشود.
39. كساني كه اختلالات قاعدگي دارند عدس نخورند.
40. خوردن عدس در شب باعث كابوس و ماليخوليا ميشود به طور كلي عدس كم بخورند.
41. كساني كه تصلب شرائين دارند عدس كم بخورند.
42. زياده روي در خوردن عدس باعث جذام ميشود.
43. افرادي كه آنژين صدري دارند عدس كم بخورند.
44. زيادهروي در خوردن عدس ضعف اعصاب ميآورد.
45. افراد سوداوي عدس كم بخورند.
46. خوردن زياد عدس باعث سخت ادراري ميشود.