لوبيا :
1. طبع لوبياي قرمز گرم و تر و لوبياي سفيد معتدل مي‎باشد.
2. خوراك لوبيا باعث جلوگيري از سقط جنين مي‎شود نطفه و رحم را تقويت مي‎كند و همچنين رحم را براي پرورش اولاد آماده مي‎سازد.
3. لوبيا باعث ازدياد شير مي‎گردد.
4. لوبيا از رقيق شدن خون جلوگيري مي‎كند و مقاومت بدن را در مقابل بيماري‎هاي عفوني بالا مي‎برد.
5. خوراك لوبيا باعث تقويت حافظه مي‎گردد.
6. كساني كه كم خون هستند از خوراك لوبيا استفاده كنند.
7. لوبيا را مي‎توان به جاي گوشت استفاده كرد.
8. براي دفع سنگ مثانه 200 گرم لوبيا سبز را در يك ليتر آب با كمي نمك پخته ميل شود 3 روز متوالي به عنوان صبحانه ناشتا ميل شود.
9. كساني كه خام گياه‎خوار هستند هيچ وقت از جوانه خام لوبيا استفاده نكنند زيرا سمي است، زيرا در لوبياي خام ماده سمي اسيد سيانيدريك توليد مي‎شود كه در اثر طبخ اين ماده از بين مي‎رود.
10. خوردن خوراك لوبيا باعث صاف شدن صدا مي‎شود.
11. كساني كه زياد سفيدپوست هستند مي‎توانند لعاب لوبيا را به پوست خود بمالند و آن گاه در معرض آفتاب قرار گيرند تا پوست برنزه شود.
12. يك ضماد خوب براي سوختگي لوبيا را بپزيد سپس نرم كنيد به صورت ضماد روي سوختگي بگذاريد.
13. شب‎ها لوبيا كم بخوريد چون توليد نفخ مي‎كند و باعث خواب‎هاي پريشان مي‎شود.
14. خوردن لوبيا به خاطر ماده اينوزيت آن باعث جلوگيري از ريزش مو مي‎شود.
15. يك خوراك خوشمزه و مقوي با لوبيا: ابتدا شب قبل لوبيا را خيس كرده روز بعد پاچه گوسفند را با حرارت ملايم پخته كمي پياز داغ به آن اضافه نموده سپس لوبياها را داخل آب بپزيد از ادويه‎هايي چون دارچين، زنجبيل، فلفل سياه، نمك و كمي ريشه جو استفاده كنيد. اين غذا براي كساني كه زانو درد هستند بسيار مفيد مي‎باشد و همچنين باعث ازدياد مني مي‎گردد.
16. لوبيا داراي انسولين گياهي مي‎باشد.
17. مادراني كه در دوران بارداري و دوران شيردهي در غذاي خود لوبيا را قرار مي‎دهند باعث بلندشدن قد كودك مي‎گردد.
18. لوبيا ضد سوداست.
19. كساني كه سكته مغزي كرده‎اند در غذاي خود لوبيا را قرار دهند.
20. خوراك لوبيا فشارخون را پايين مي‎آورد.
21. خوردن لوبيا از سرطان مخصوصاً سرطان سينه جلوگيري مي‎كند.
22. كساني كه مبتلا به اگزما شده‎اند لوبيا را در برنامه غذايي خود قرار دهند.
23. كساني كه ديابت دارند نبايد لوبيا را شب قبل خيس كنند سپس پخته كنند به طور كلي هيچ يك از بقولات را قبلاً خيس نكنند.
24. كساني كه افسرده هستند از خوراك لوبيا استفاده كنند.
25. براي پايين آوردن قندخون مي‎توان از غلاف لوبيا استفاده كرد بدين صورت كه غلاف سبز لوبيا را جوشانده و آب آن را نوشيده يا مانند سبزي‎‎ها پخته و ميل كنند.
26. خوراك لوبيا باعث كم شدن كلسترول خون مي‎گردد.
27. كساني كه سرماخورده‎اند مي‎توانند يك وعده غذاي خود را به خوراك لوبيا اختصاص دهند.
28. لوبياي سفيد براي افرادي كه كارهاي فكري دارند بسيار مفيد است.
29. خوردن سوپ لوبيا درمانگر ورم اندام‎ها يا خيز عمومي بدن مي‎باشد.
30. براي پاك كردن خونروي خانم‎ها بعد از زايمان و اخراج جنين مرده و اخراج جفت زنان زائيده بايد لوبيا را پخته و در آب آن لوبيا بنشيند و مقداري از آب لوبيا را شيرين نموده ميل كنند.
31. لوبياي چشم بلبلي، يك نوع لوبيايي است كه فعلاً مصرفش در ايران بسيار كم شده است و چه خوب است كه از اين لوبيا كه حاوي پروتئين، چربي، قند، كلسيم، آهن، ويتامين‎هاي PP، B6 ، B1 ، A مي‎باشد استفاده گردد.
32. يكي از روش‎هايي كه مي‎توان معمول كرد براي استفاده‎اش اين است كه ابتدا لوبيا را پخته سپس برنج را به آن افزوده و ميل شود به عبارت ديگر مانند عدس پلو است كه به جاي عدس از اين لوبيا استفاده كنيد.
33. خوردن جوشانده لوبيا براي دانه‎هاي جلدي مؤثر است. 100 گرم در 200 سي‎سي آب پخته با كمي نمك پخته و ميل شود.
34. كساني كه بيماري قند دارند سعي كنند از خوردن كنسرو لوبيا خودداري كنند.

پنبه :
1. طبع آن گرم و خشك است.
2. دانه آن داراي ويتامين Eمي‎باشد.
3. بوئيدن شكوفه پنبه شادي‎آور است.
4. ضماد شكوفه و برگ پنبه براي درمان آلرژي مفيد مي‎باشد.
5. خوردن مغز دانه آن كه كمي بوداده شده باشد نرم كننده سينه است.
6. كساني كه به آنها رعشه دست مي‎دهد لباس پنبه‎اب بپوشند.
7. مغز پنبه دانه چاق كننده است، گرم مزاجان با زنجبيل و سردمزاجان با دارچين بخورند.
8. كساني كه انزال زودرس دارند از مغز دانه پنبه به صورت بوداده (عصرها 30 گرم) استفاده كنند.
9. شربت شكوفه پنبه باعث تقويت حافظه مي‎گردد.
10. براي درمان نازايي 3 ماه روزي 20 گرم مغز دانه پنبه ميل شود.
11. براي درمان ورم بيضه دانه پنبه را گرم كنيد روي برگ درخت انجير پهن كنيد به صورت ضماد بگذاريد.
12. براي درمان وسواس و نگراني از شرب شكوفه پنبه استفاده كنيد.
13. دانه پنبه باعث ازدياد شير مي‎شود.
14. اگر زخم‎هايي در اثر چرك كردن گود شده باشند پنبه سوخته را داخل آن بگذارند چرك را به خود مي‎كشد و آن را خشك مي‎كند.
15. براي درمان زگيل پنبه را با كمي زنجبيل مخلوط كرده و فتيله بسازيد سپس ته فتيله را روي زگيل بگذارند و سر آن را آتش دهند به طوري كه گرمي و حرارتش به زگيل برسد ولي آن را نسوزاند شايد روز سوم زگيل از بين برود.

ماش :
1. طبع ماش كمي سرد و خشك است.
2. براي از بين بردن لك‎هاي سفيد: ابتدا ماش را بگذاريد جوانه بزند سپس با كمي نمك آب‎پز نموده ميل كنيد اگر به اين خوردن ادامه بدهيد امكان سياه شدن مو هم وجود دارد.
3. خوردن ماش براي كساني كه مبتلا به خارش شديد بدن هستند مفيد مي‎باشد.
4. سخني از حضرت رضا(ع) در رابطه با ماش: اگر ماش تازه را با برگ آن كوبيده و عصاره آن را گرفته هنگامي كه گرسنه باشيد قدري از آن را بنوشند و به محل سفيدي پوست (بيهق) بمالند، درمان مي‎گردند.
5. ضماد آرد ماش براي رفع التهابات سطحي بدن بخصوص لك و پيسي به كار مي‎رود.
6. يك غذاي خوب براي كساني كه اسهال شده‎اند ماش و برنج كم‎چربي است.
7. براي درمان ورم ماش تازه بجوشانيد، سپس له كنيد با زرده تخم‎مرغ مخلوط كرده بر موضع ورم بماليد.
8. ماش التهاب‎هاي صفرا را از بين مي‎برد.
9. تسكين دهنده سرفه است.
10. براي رفع دانه‎هاي سرخك و آبله به صورت ضماد استفاده شود.
11. وجود پتاسيم در ماش باعث شستشوي كليه‎ها و پائين آوردن درجه اسيدي خون و منظم كردن ضربان قلب مي‎گردد.
12. به خاطر داشتن فسفر و كلسيم نقش آن در رشد اطفال انكارناپذير است.
13. به خاطر داشتن آهن براي اشخاص كم خون مفيد است.
14. ماش باعث افزايش ترشح انسولين در بدن مي‎گردد.
15. خام گياه خواران به خاطر داشته باشند اگر مي‎خواهند جوانه ماش استفاده كنند حتماً كمي جوانه را حرارت بدهند.
16. سخني ديگر از حضرت رضا(ع) كه فرموده‎اند: براي درمان بيهق ماش را بپزيد و جرعه جرعه آن را خورده و به عنوان غذاي خورد قرار دهيد.
17. خوب است كه بدانيد ماش خاصيت چاق كنندگي ندارد در نتيجه كساني كه مي‎خواهند لاغر شوند يك وعده غذاي خود را جوانه پخته شده ماش قرار دهند.
18. كساني كه يبوست دارند و مي‎خواهند از ماش استفاده كنند بهتر است ابتدا ماش را قدري تفت داده سپس بلغور كرده پوست آن را بگيرند آن گاه غذا درست كنند.
19. براي اعضاي بدن كه خواب رفته و بي‎حس شده است با ضماد پخته ماش مالش دهيد.
20. براي درمان كك مك پودر ماش را با عرق مورد مخلوط كرده به صورت ضماد بگذاريد.
21. كساني كه صرع دارند از ماش پوست كنده استفاده كنند.
22. خوردن ماش باعث ازدياد شير مي‎گردد.
23. ماش مسكن درد بواسير است البته بايد پوست كنده آن خورده شود.
24. كساني كه سكسكه‎هاي مقاوم دارند با خوردن ماش پخته برطرف مي‎گردد.
25. كساني كه انزال بي‎اختيار دارند مخصوصاً جوانان از ماش پخته استفاده كنند.
26. براي درمان اگزما ماش را پخته با سركه مخلوط نموده در محل بگذاريد.
27. براي درمان جوش‎هايي كه تبديل به زخم شده‎اند ماش و مورد را با سركه مخلوط نموده در محل بگذاريد با احتياط مصرف كنيد.
28. كساني كه مبتلا به بيماري دستگاه گوارش مي‎باشند از ماش كمتر استفاده كنند.
29. مصرف زياد ماش باعث ضعف قوه باه مي‎شود.
30. خوردن زياد ماش براي دندان‎ها مضر است.
31. استفاده زياد آن باعث زيادشدن خلط آن مي‎شود.
32. كساني كه نقرس دارند كمتر بخورند.

جوي دوسر :
1. طبع آن سرد و خشك است.
2. جوي دوسر داراي موادقندي، مواد ازوته، پروتئين، چربي، فسفر، كلسيم، آهن، ويتامين A و گروه ويتامين‎هاي B مي‎باشد.
3. براي رفع بيماري‎هاي جلدي (پوستي) كاه جوي دوسر را جوشانده و با آن جوشانده پوست را شستشو دهيد.
4. براي رفع يبوست جوي دوسر را بو داده آرد كنند مانند قهوه بجوشانيد روزي 2 الي 3 استكان به مدت 3 روز صبح ناشتا ميل شود.
5. براي درمان بواسير از جوي دوسر مانند شماره 4 استفاده شود.
6. براي درمان نقرس 20 گرم جو را در 5 ليوان آب جوشانده روزي 4 ليوان ميل شود.
7. جهت سنگ كليه از روش شماره 6 استفاده شود.
8. براي درمان آب آوردن انساج به روش شماره 6 استفاده شود.
9. جهت سرفه ، ورم حلق و حنجره و اخلاط خوني مي‎توان از روش شماره 6 استفاده كرد.
10. براي تقويت كودكان و افراد كهنسال و بيماراني كه دوره نقاهت را مي‎گذارنند اگر جو را در آبگوشت يا شير جوشانده ميل كنند غذايي مقوي است البته جو پوست گرفته نباشد.
11. براي درمان كمردرد، درد پهلو و قولنج‎ها، جوي دوسر را با سركه پخته به صورت ضماد در محل درد بگذاريد.
12. براي رفع خستگي پاها، سرمازدگي و تاول زخم‎ها با جوشانده غليظ كاه جو پاشويه كنيد.

برنج :
1. طبع آن سرد و خشك است البته حكما نظرهاي متفاوتي دارند.
2. برنج تازه داراي ويتامين بيشتري از برنج كهنه مي‎باشد بيشتر ويتامين‎ها در پوست وغشاي قهوه‎اي رنگ برنج وجود دارد.
3. آب برنج خنك كننده و مدر است.
4. كته برنج براي افراد اسهال و اسهال خوني غذاي مناسبي است.
5. كمپرس با آرد برنج تب را كاهش مي‎دهد.
6. برنج چاق كننده مي‎باشد.
7. كته برنج توليد اسپرم را افزايش مي‎دهد.
8. يكي از غذاهاي خيلي خوب و مقوي شيربرنج است مخصوصاً اگر با عسل خورده شود و باعث توليد اسپرم مي‎شود.
9. خوردن برنج باعث بازشدن رنگ چهره مي‎شود.
10. برنج براي افراد مسلول غذاي مناسبي مي‎باشد خصوصاً اگر با شير داغ پخته شود.
11. براي پاك شدن جوهر مي‎توان با آب جوشانده برنج آن را تميز كرد.
12. برنج براي درمان فشارخون مفيد است.
13. اگر مي‎خواهيد لاغر شويد سه روز فقط كته برنج بخوريد هيچ چيز ديگري نخوريد.
14. كساني كه بيماري سودا و پيسوريازيس دارند حتماً برنج را در برنامه غذايي خود به صورت كته قرار دهند.
15. خوردن كته باعث كاهش خطر ابتلا به سرطان معده مي‎شود.
طرز تهيه كته برنج كه همراه سبوس باشد: ابتدا يك مشت از سبوس برنج را در آب جوشانده صاف نموده با آب آن كته را تهيه كنيد و اين غذا باعث مي‎شود كه از سرطان كولون، پستان و پروستات جلوگيري كند.
16. برنج بهترين غذا براي دوران نقاهت مي‎باشد.
17. براي درمان بواسير مي‎توان از كيك آرد برنج كه با چربي كوهان شتر درست شده است استفاده كرد.
18. براي جلوگيري از سنگ كليه كه نوع آن از جنس كلسيم باشد روزي 2 بار هر بار 10 گرم از سبوس برنج را در 500 سي‎سي آب جوشانده صاف نموده ميل شود البته اين را در نظر بگيريد افرادي كه نياز به كلسيم دارند نبايد از اين روش استفاده كنند.
19. براي درمان كك مك پوست آرد برنج را با عرق رازيانه مخلوط كرده به صورت ماسك روي صورت بگذاريد به جاي عرق رازيانه مي‎توان از آب خربزه استفاده كرد مخصوصاً آقايان.
20. حضرت رضا(ع) از رسول خدا(ص) روايت كرده است كه آن حضرت فرموده‎اند: غذاي دنيا و آخرت گوشت، سپس برنج است.
21. براي بندآمدن خود دماغ گرد برنج را داخل بيني بريزيد.
22. خوردن زياد برنج سفيد (پوست گرفته) امكان دارد اختلالات عصبي بوجود آورد به خاطر همين بهتر است كه مقداري چلتوك (شلتوك) برنج را داخل يك پارچه ريخته در برنج قرار دهيد كه همراه آن پخته شود يا اين كه همان طور كه گفته شد ابتدا شلتوك برنج را در آب ريخته جوشانده سپس صاف نموده با آب آن برنج را درست كنيد.
23. هيچ گاه بالاي برنج آب سرد ننوشيد.
24. اگر برنج را با سبوس آن بخوريم و آب كشي نكنيم باعث طول عمر و دير سفيدشدن مو مي‎شود.
25. براي از بين بردن چين و چروك صورت شلتوك برنج را جوشانده صاف نموده با كمي آب برنج مخلوط نموده به صورت ماسك روي صورت بگذاريد.
26. شلتوك برنج باعث پايين آمدن كلسترول خون مي‎شود.
27. براي رفع سوزش و قرمزي پوست كودكان در اثر ادرار آرد برنج را با نشاسته مخلوط كرده بپاشيد.
28. افرادي كه مرض قند دارند برنج كمتر بخورند.
29. افرادي كه يبوست دارند برنج كمتر بخورند.
30. براي پوست‎هايي كه منافذ آن‎ها باز است و يا اين كه چرب هستند با آب برنج صورت را ماساژ دهند.
31. يك غذاي خوب براي كساني كه دچار سرماخوردگي شده‎اند: آرد برنج + شير بدون گلاب + هل + كمي شكر به روايتي فرني تهيه شود.
32. كساني كه مبتلا به سنگ‎هاي ادراري هستند برنج را زياد بخورند.
33. كساني كه تصلب شرائين دارند خوراك برنج را همراه با شلتوك آن بخورند.
34. كساني كه سوزاك شده‎اند سوپ برنج را در برنامه غذايي خود قرار دهند.
35. براي درمان عطشي كه براثر غلبه بر بلغم باشد برنج را با شويد پخته همراه گوشت جوجه خروس ميل شود.

سويا :
1. طبع سويا گرم است.
2. كساني كه بيماري قند دارند مي‎توانند از سويا استفاده كنند.
3. سس سويا خنثي كننده سموم مواد غذايي است.
4. جوانه سويا جهت رشد مو مؤثر است.
روش بدست آوردن جوانه سويا كمي مشكل است بايد مواظب باشيم كه كپك نزند بهترين راه اين است كه دانه‎هاي سويا را خيس نموده هر 12 ساعت آب آنها را عوض كنيد بعد از 24 ساعت داخل يك سبد بنفش رنگ ريخته و آن را در يك پلاستيك بنفش رنگ بگذاريد تا جوانه بزند رنگ بنفش براي زود جوانه زدن اثر مي‎گذارد.
5. در چين از جوانه خشك شده سويا به عنوان ملين استفاده مي‎كنند.
6. كساني كه گوشت نمي‎خورند مي‎توانند سويا را جانشين آن كنند.
7. سويا داراي ويتامين‎هاي B1 ، C ، K و E مي‎باشد.
8. كساني كه كلسترول خون آن‎ها بالا است يا حتي به‎طور ارثي داراي كلسترول بالاي خون مي‎باشند مي‎تواند در برنامه غذايي خود سويا را قرار دهند و به جاي گوشت و لبنيات از سويا استفاده كنند.
9. كساني كه مبتلا به سنگ صفرا هستند و يا نمي‎خواهند مبتلا شوند از رژيم غذايي سويا استفاده كنند.
10. سويا از مبتلا شدن به سرطان معده جلوگيري مي‎كند.
11. كساني كه از يبوست رنج مي‎برند در برنامه غذايي خود سويا را قرار دهند.
12. به خاطر وجود هورمون استروژن گياهي براي خانم‎هايي كه دچار كمبود استروژن مي‎باشند بسيار مؤثر است.
13. خانم‎هايي كه سويا مي‎خورند و يا گياه‎خوار هستند خيلي كمتر به سرطان پستان دچار مي‎شوند.
14. كساني كه لاغر هستند سويا را در برنامه غذايي خود قرار دهند.
15. سويا قدرت جذب روده را براي جذب مواد پروتئيني افزايش مي‎دهد.
16. اختلالات نيروي جنسي و بي‎ميلي جنسي را از بين مي‎برد.
17. از آب مرواريد جلوگيري مي‎كند.
18. جلوي رشد غدد را مي‎گيرد.
19. افرادي كه واريس دارند از محصولات سويا استفاده كنند.
20. كساني كه تپش قلب دارند سويا بخورند.
21. خانم‎هايي كه يائسه شده‎اند سويا را (حداقل هفته‎اي دو مرتبه) در برنامه غذايي خود قرار دهند.
22. مصرف زياد سويا باعث عدم جذب ويتامين A و B12 مي‎شود.
23. كساني كه نقرس و اسيداوريك يا فشارخون آن‎ها بالاست از سويا كمتر استفاده كنند.
24. ليستين موجود در سويا باعث تقويت مغز مي‎شود.
25. كساني كه دچار بيماري پيسوريازيس شده‎اند سويا را در برنامه غذايي خود قرار دهند.
26. سويا سرشار از آهن است كساني كه كمبود آهن دارند از اين لوبيا استفاده نمايند.
27. يك روش خوب براي بدست آوردن شير سويا همانطور كه در شماره 4 راجع به تهيه جوانه سويا گفته شد ما مي‎توانيم اين جوانه را هر 100 گرم با 150 گرم آب اضافه كرده با مخلوط كن خوب مخلوط كرده سپس صاف نموده به حال خود بگذاريم اين محلول صاف شده شير سوياست اگر كمي حرارت دهيم سپس مقداري ماست را به عنوان مايه به آن شير بزنيد يك ماست خوشمزه بدست مي‎آيد كه براي بيشتر خوشمزه كردن آن مي‎توانيم مقداري كاكاتو مخلوط كنيم.
28. لوبياي سويا جهت زخم گوشه لب و روي لب و به خاطر كمبود ويتامين B2 به وجود مي‎آيد مفيد است.
29. لوبياي سويا به كودكاني كه رشد آنها متوقف شده است كمك مي‎كند كه به رشد خود ادامه دهند.
30. لوبياي سويا از سوزش و خارش و قرمزي بيش از حد پوست جلوگيري مي‎كند.
31. كساني كه عصبانيت دارند و يا كم خواب هستند لوبياي سويا را در برنامه غذايي خود قرار دهند.
32. به خاطر وجود ويتامين D در سويا باعث جذب كلسيم مي‎گردد و همان طور كه مي‎دانيد اين باعث رشد استخوان‎ها و دندان‎ها مي‎گردد.
33. وجود ويتامين E در لوبياي سويا باعث سلامتي نطفه مرد مي‎گردد.
34. كساني كه شوره سر دارند از لوبياي سويا استفاده كنند.
35. همان‎طور كه اطلاع داريد وجود ويتامين K در سويا باعث انعقاد خون مي‎گردد.

عدس :
1. طبع آن سرد و خشك است.
2. عدس داراي آلبومين، هيدارت كربن، چربي، مواد معدني، آب و سلولز مي‎باشد.
3. عدس داراي مواد معدني چون پتاسيم، فسفر، منيزيم، كلسيم و آهن مي‎باشد.
4. عدس داراي ويتامين‎هاي C ، PP ، B2 ، B1 و A مي‎باشد.
5. وجود پتاسيم در عدس باعث فعاليت زياد كليه مي‎شود در نتيجه سموم بدن بهتر دفع مي‎شود.
6. عدس باعث تقويت عضله قلب مي‎گردد و در حفظ سلامتي آن مؤثر مي‎گردد.
7. عدس باعث تقويت عضلات و رشد و نمو كودكان مي‎شود.
8. عدس فعاليت سلول‎هاي مغز و هوش و حافظه را افزون مي‎كند.
9. كساني كه كم خون هستند عدس را در برنامه غذايي خود قرار دهند.
10. كساني كه دوران نقاهت را مي‎گذرانند عدس مصرف نمايند.
11. عدس يك غذاي خوب براي سالمندان است.
12. حضرت محمد(ص) فرموده‎اند: خوردن عدس دل را نرم و اشك چشم را به سرعت جاري مي‎سازد.
13. براي جمع شدن پوست‎هاي شل، عدس را با آرد جو مخلوط كرده با كمي گلاب با آبليمو مخلوط نموده يك روز بگذاريد بماند سپس خوب مخلوط كرده پوست را با آن محلول ماساژ دهيد.
14. براي رفع جوش صورت: آرد عدس را با آب ترب مخلوط كرده روي جوش صورت بگذاريد.
15. براي تحليل خنازير و ورم‎هاي آن عدس را در سركه بپزيد به صورت ضماد بگذاريد.
16. خوردن عدس باعث جلاي پوست مي‎شود.
17. براي دفع زردي رخسار عدس را همراه تخم خربزه ميل كنيد، يعني ابتدا يك پياله عدس خورده سپس بالاي آن كمي تخم خربزه را بشكنيد و يا اين كه عدس و تخم خربزه را بپزيد به صورت ضماد روي صورت بگذاريد.
18. يك نسخه براي جوش صورت: آرد عدس و آرد نخود از هر كدام 25 گرم و نشاسته 15 گرم با عرق رازيانه مخلوط كرده روي صورت بماليد.
19. كساني كه به كارهاي سخت بدني اشتغال دارند خوب است كه يك وعده غذايي خود را عدس قرار دهند بدين روش كه عدس پخته را با پياز داغ مخلوط نمايند ميل كنند. البته اگر شب قبل از پخت عدس را خيس نمايند و در زمان پخت زمان كمتري ببرد خاصيت آن بيشتر است.
20. براي نرم شدن سينه عدس آب پز ميل كنيد.
21. براي درمان چاك گوشه لب از آش عدس استفاده كنيد.
22. براي بهبود ورم لوزه از سوپ عدس استفاده كنيد.
23. براي درمان ديفتري از جوشانده عدس قرقره كنيد.
24. براي سفيدشدن دندان با سوخته دانه‎هاي عدس دندان را مسواك كنيد.
25. كساني كه دختر مي‎خواهند خوب است كه يك ماه قبل از بارداري و در دوران بارداري عدس را در برنامه خود بگذارند.
26. براي مانع شدن برگشت تب آش عدس را با روغن بادام ميل شود.
27. براي برطرف شدن زخمهاي عميق آرد عدس را با عسل مخلوط كرده روي زخم بگذاريد.
28. براي از بين بردن ترك پاشنه پا و سرخي پوست آرد عدس را با سفيدة تخم‎مرغ مخلوط نموده به صورت ضماد بماليد.
29. جهت ترك دست و پا كه در اثر سرما عارض شده است ضماد عدس با سركه را به دست و پا بماليد.
30. براي درمان ورم پستان كه در اثر انعقاد شير به وجود آمده است ضماد پخته عدس با برگ كلم را بگذاريد.
31. كساني كه خارش و كهير دارند از عدس آب پز استفاده نمايند.
32. عدس باعث افزايش شير مادران مي‎شود.
33. امام صادق(ع) فرموده‎اند: در عدس دواي هفتاد درد است.
34. خوردن آب عدس ملين و خود عدس قابض است.
35. كساني كه مبتلا به سوءهاضمه هستند از سوپ عدس استفاده كنند.
36. براي درمان خارش چشم عدس را بسوزانيد و به چشم بماليد.
37. عدس پخته با سركه جهت استسقاع يا آماس مفيد است. علايم بيماري آماس يا استسقاع عبارتند از : نفخ شكم، ورم بدون درد در تمامي بدن، تورم پلك‎ها و چشم و صورت، تغيير رنگ پوست و زردي چهره، تهوع و اسهال يا يبوست و خواب‎آلودگي.
38. مصرف زياد عدس باعث ضعف ديد مي‎شود.
39. كساني كه اختلالات قاعدگي دارند عدس نخورند.
40. خوردن عدس در شب باعث كابوس و ماليخوليا مي‎شود به طور كلي عدس كم بخورند.
41. كساني كه تصلب شرائين دارند عدس كم بخورند.
42. زياده روي در خوردن عدس باعث جذام مي‎شود.
43. افرادي كه آنژين صدري دارند عدس كم بخورند.
44. زياده‎روي در خوردن عدس ضعف اعصاب مي‎آورد.
45. افراد سوداوي عدس كم بخورند.
46. خوردن زياد عدس باعث سخت ادراري مي‎شود.
  

قبلی   1   2   3   4   بعدی