انار :

 

 

 

انار یکی از میوه هایی است که از قدیم وجود داشته است حتی در کتب مقدس چندین بار نام آن ذکر شده است . هومر شاعر معروف یونان در کتاب خود ( اودیسه ) از آن نام برده است . معروف ایت که حضرت سلیمان باغ بزری پر از درخت های انار داشته که به ان عشق می ورزیده است .

درخت انار بومی ایران و مناطق مجاور آن است . کلمه انگلیسی Pomegranate  از زبان یونانی مشتق شده که به معنی ( سیب با هسته های زیاد ) می باشد .

انار درخت کوچکی است که ارتفاع آن تا ۶ متر می رسد و در مناطق نیمه گرمسیری می روید . شاخه های آن کمی تیغدر و برگهای آن متقابل ، شفاف و ساده است .

گلهای انار درشت برنگ قرمز اناری ولی بی بو می باشد . میوه آن کروی با اندازه های مختلف دارای پوستی قرمز رنگ و یا زرد رنگ می باشد .

بیشترین سطح زیر کشت این محصول در ایران به مناطقی چون یزد، اصفهان، کرمانشاه، کرمان، زنجان، سمنان، تهران، گرگان، قزوین، مازندران و دیگر استان های مرکزی ایران اختصاص دارد.

اصلی ترین گونه های این محصول، گلوباریک، باجستان، الک شیرین، زاغ، شهور، دانه قرمز، تب لرز، دانه سفید، گل میخوش، ملس، دانه قرمز اصفهانی و ساوه نام دارند.

کشت و توسعه انارعلاوه برایران در کشورهای هندوستان ، ترکیه ، اسپانیا ، تونس ، مراکش ، افغانستان ، چین ، یونان، ژاپن ، فرانسه ، ارمنستان ، قبرس ، مصر و ایتالیا و فلسطین اشغالی رایج است .

تولید کنندگان بزرگ انار در جهان ایران،قزاقستان،اسپانیا و آمریکا می باشند. ایران با داشتن ۶۰ هزار هکتار سطح زیر کشت و ۷۰۰ هزار تن تولید سالیانه به عنوان بزرگترین تولید کننده این محصول در جهان بوده و مقام اول جهان را داراست محصول انار: محصول انار به صورت آب انار،رب و کنسانتره  قابل حصول است.

انتخاب انار: در انتخاب انار انواع سنگین تر آن بهتر است و پوست آن باید صاف ،شفاف ، نازک و بدون ترک باشد.

گلهای انار درشت برنگ قرمز اناری ولی بی بو می باشد . میوه آن کروی با اندازه های مختلف دارای پوستی قرمز رنگ و یا زرد رنگ می باشد .

رویهمرفته در حدود بیست نوع مختلف انار در دنیا موجود است .

این میوه غنی از ویتامین های چون c، B2 و B1 و موادمعدنی مانند سدیم، فسفر، آهن، منیزیم و پتاسیم و ترکیبات قندی ساکارز، گلوکز، فروکتوز و همچنین اسیدهای مالیک و سیتریک است. از پوست این میوه در صنعت داروسازی برای تولید دارو بهره گرفته شده و از خود میوه درصنعت برای تولید آب میوه و کنسانتره استفاده می شود.

نتایج حاصل از مطالعات اپیدمیولوژیک نشان می دهند که مصرف میوه ها و سبزی هایی که حاوی ترکیبات پلی فنولیک هستند، به میزان قابل توجهی از میزان مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی و عروقی، سکته های مغزی و سرطان های مختلف می کاهند.

در حقیقت این مواد از طریق تخریب رادیکال های آزاد حاصل از متابولیسم ترکیبات مواد مغذی در بدن تاثیرات ویژه خود را برجای می گذارند. در سال های اخیر نیز مطالعات فراوانی در زمینه تاثیرات بالقوه آنتی اکسیدان های فنولیک در مجامع علمی مختلف انجام شده است که نتایج حاصله حاکی از مزایای فراوان میوه هایی که رنگ قرمز دارند هستند. انار، انگور قرمز و توت های مختلف قرمز رنگ از جمله این میوه ها بشمار می روند.

انار در این میان به دلیل دارا بودن درصد بالایی از این ترکیبات بیشتر مورد توجه قرار گرفته است.

خاصیت آنتی اکسیدانی انار و همچنین خواص ضدتوموری پوست آن از جمله فواید این میوه بشمار می روند که توجه محققان در سراسر دنیا را به خود جلب کرده اند. ظرفیت آنتی اکسیدانی این میوه بیشتر به دلیل وجود تانن های قابل هیدرولیز شدن مانند پانی کالاجین در ترکیب آن است. این ماده که خاصیت آنتی اکسیدانی بالایی دارد، بیشتر در پوست و قسمت های سفید داخل آن یافت می شود.

به همین دلیل با توجه به اینکه کل میوه انار در صنعت برای آبگیری مورد استفاده قرار می گیرد، خاصیت آنتی اکسیدانی اینگونه آب میوه ها در مقایسه با آب انارهایی که تنها از دانه انار گرفته شده اند به مراتب بیشتر است. پلی فنولیک انار که از وزن مولکولی بالایی نیز برخوردار است، ۱۵ تا ۳۰ برابر در از بین بردن و خنثی کردن رادیکال های آزاد پراکسیل موفق تر عمل می کند و از این رو خاصیت آنتی اکسیدانی انار در مقایسه با آب انگور قرمز و چای سبز تا سه برابر بیشتر گزارش شده است. همچنین این را هم باید به خواص انار بیفزاییم که این میوه مانع از بین رفتن و تحلیل غضروف ها می شود.

تحقیقات اخیر نشان داده اند، آب انار از افزایش آنزیم هایی که سبب ابتلا به التهاب مفاصل و از بین رفتن غضروف ها می شوند، جلوگیری می کند. انار دارای ماده ضدالتهاب انترلوکین ۱ بی است که این ماده در تحلیل رفتن غضروف ها در اشخاص مبتلا به دردهای مفصلی نقش مهمی دارد. گفتنی است، درد مفاصل از بیماری های رایج درمیان مردم بشمار می رود و افراد مبتلا بیشتر برای تسکین این درد، روش های سنتی و گیاه درمانی را به کار می گیرند.

خوردن دانه های انار به مراتب بهتر از نوشیدن آب اناراست . انار میوه ای است که به آن خون ساز می گویند  و به همین علت بهترین موقع برای مصرف آن صبح وقبل از صبحانه است . انار مقوی قلب ، مفرح ، دفع کننده چربی ، رفع کننده سموم اغلب عفونتهای داخلی ، دافع حرارت می باشد و خوردن انار با پرده های سفید آن شکم را دباغی میکند ، رب انار ، برگ انار در ضعف معده ، کمی اشتها ، تهوع ، ضعف عمومی ، تصفیه خون ، خاصه در دختران جوان و دررفع میگرن بسیار مفید است.

دانه های میوه ی جنگلی انار که به (نار دان)شهرت دارد در معالجه اسهال بسیار موثر است . اب انار شیرین باشکر ونشاسته برای درد سینه وسرفه توصیه می شود . رب انار نیز برای رفع خماری موثر است.

 

 ترکیبات شیمیایی:

قسمت های مختلف درخت انار مخصوصا پوست ریشه و ساقه انار دارای مقدری در حدود ۲۰ درصد تانن و اسید پونی کوتانیک Punicotaniv acid می باشد . پوست درخت انار دارای الکالوئیدی بنام پله تیه رتین Pelletierin است .

در صد گرم دانه انار واد زیر موجود است .

انرژی                              ۳۸ کالری

آب                                  ۸۲ گرم

پروتئین                           ۰/۴ گرم

چربی                            ۰/۳ گرم

مواد نشاسته ای            ۱۰ گرم

کلسیم                         ۴ گرم

سدیم                          ۳ میلی گرم

پتاسیم                       ۲۶۰ میلی گرم

آهن                           ۰/۵ میلی گرم

ویتامین ب ۱               ۰/۲ میلی گرم

ویتامین ب ۲                ۰/۰۳  میلی گرم

ویتامین ب ۳                 ۰/۰۲ میلی گرم

ویتامین ث                   ۴ میلی گرم

 

 

 خواص داروئی:

خواص میوه انار

 از نظر طب قدیم ایران میوه انار سرد ف تر و قابض است . آب انار سرد و تر و پوست انار سرد و خشک و بسیار قابض می باشد .

پوست ریشه درخت انار از بقیه قسمت های این درخت قابض تر است .

کلیه قسمت های درخت انار دارای تان می باشد که بسیار قابض است . برای مصارف دارویی از گل ، برگ ، پوست درخت ، پوست ریشه و دانه انار استفاده می شود .

۱)انار شیرین ادرار آور است .

۲)ملین مزاج است .

۳) آب انار شیرین برای بیماریهای مجاری ادرار مفید است .

۴)ترشح صفرا را زیاد می کند.

۵)آب انار اسهال را برطرف می کند.

۶)اگر آّ انار را با عسل مخلوط کرده و هر روز چند قطره در بینی بچکانید از رشد پولیپ در بینی جلوگیری می کنید .

۷) خون ساز است .

۸)خون را تصفیه می کند .

۱۰)برای سالمندان بهترین دارو برای تقویت کلیه است .

۱۱)آب انار خنک کننده است .

۱۲)رنگ صورت را شاداب می کند .

۱۳)صدا را باز کرده و گرفتگی صدا را برطرف می کند .

۱۴)برای وزن اضافه کردن انار بخورید .

۱۵)آب انار مقوی قلب و معده است .

خواص دیگر قسمت های درخت انار

۱٫ جوشانده پوست ریشه درخت انار کرم معده و روده را از بین می برد .

۲٫ جوشانده پوست درخت انار نیز اثر ضد کرم درد .

۳٫ برای برطرف کردن گلو درد و زخم گلو از جوشانده پوست انار و یا جوشانده برگهای انار استفاده کنند .

۴٫خانم هائیکه عادت ماهیانه شان منظم نیست می توانند از جوشانده برگهای انار استفاده کنند.

۵٫برگهای له شده انار را اگر روی پوست بگذارید خارش را از بین می برد .

۶٫برای برطرف کردن سوختگی پوست ، گلهای انار را له کرده و با روغن کنجد مخلوط کنید و این پماد را روی قسمت سوختگی بمالید .

۷٫ جوشانده پوست درخت و پوست ریشه درخت انار کرم کش است .

۸٫دم کرده گل انار اسهال مزمن را برطرف می کند .

۹٫دم کرده گلهای انار را بصورت غرغره برای از بین بردن زخمهای دهان بکار ببرید .

۱۰٫برای برطرف کردن دندان درد ، دم کرده ریشه درخت انار را در دهان مضمضه کنید .

۱۱٫انار ترش و شیرین (میخوش )ادرار را زیاد می کند .

۱۲٫ برای برطرف کردن بواسیر باید معقد را با جوشانده پوست انار شستشو داد .

 

۱۳ - جوشانده پوست انار برای گلو درد و زخم گلو ورفع بواسیر مفید می باشد.

۱۴ - جوشانده گل انار برای از بین بردن زخم های دهان و اسهال مزمن وبهمراه کنجد برای بهبود سوختگی مفید می باشد.

۱۵ - جوشانده ریشه انار برای دندان درد و تنظیم عادت ماهیانه در زنان مفید می باشد

۱۶ - جوشانده پوست درخت انار اثر ضد کرم دارد

خاصیتý ضد سرطانیý آبý انار

پژوهش‌هایý جدید نشان میýدهد آبý انار خاصیتý ضد سرطانیý دارد. طبق تحقیقات سازمان کشاورزی ایالات متحده آمریکا (USDA) انار منبع خوبی از آنتی اکسیدان‌ها، پتاسیم و ویتامین C است پژوهشگرانý آکادمیý علومý امریکا دریافته اند که ، مصرفý آبý انار از ابتلاء بـهý سرطانý پروستاتý جلوگیریý میýکند.

 باکشفý جدید راهýý دستیابیý بـه خواصý ضد سرطانیý و نحوهýý معالجه سرطانý با آبý انار هموارتر شدهý استý . متخصصانý تغذیهý مصرفý آبý انار را صبحý و پیشý از صبحانهýý توصیه میý کنند.

انتخاب انار و شیوه نگهداری آن

انار را در دست بگیرید تا وزنش را بدانید (دانه های آن حدود ۵۲ درصد وزن کل میوه را تشکیل می دهند). اگر وزن انار به نسبت اندازه اش، سبک بود، سعی کنید انار سنگین تری را بردارید. پوست انار باید شفاف و سفت بوده و ترک یا شکافی نداشته باشد. انار درست را می توان تا یک ماه در جای تاریک و خنک و یا به مدت دوماه در داخل یخچال نگهداری کرد. دانه های این میوه را تا سه روز می توان در یخچال نگه داشت.

برای یخ زدن دانه ها، باید آن ها را درون ظرف بی منفذی ریخت. به این ترتیب حدود شش ماه داخل یخ زن (فریزر) سالم می مانند.

موقعی که یخ دانه ها باز می شود، دیگر مثل دانه های تازه قابل خوردن نیستند، ولی برای آب گرفتن مناسب می باشند.

در واقع، فرایند انجماد، دیواره های یاخته ای (سلولی) گوشت میوه که دانه ها را در برگرفته اند، از بین می برد و همزمان با آب شدن یخ، عصاره خود را از دست می دهند. چنانچه آب انار را گرفته اید، آن را می شود به مدت تقریبی شش ماه داخل ظرف بی منفذی منجمد ساخت.

فرآورده های انار

 

از آب انار برای درست کردن ژله، عصاره، چاشنی (سس)، چاشنی سرکه ومخلوط آب نمک، سرکه و ادویه استفاده می شود. تمام دانه ها را می توان روی سالاد یا پس غذا (دسر) پاشید و یا همراه باگوشت قرمز، گوشت ماکیان یا ماهی مصرف کرد. برای درآوردن دانه های میوه مزبور، بالا تا پایین آن را قاچ کنید و پوست را چند جا به طور عمودی از بالا به پایین آرام ببرید. سپس انار را در ظرفی پر آب بیندازید.

هرقسمت را به دقت از هم جدا سازید و به کمک انگشتانتان دانه ها را از تکیه گاه هایشان واقع در مغز میوه در آورید و غشاهای نازک که خوشه را از دانه ها مجزا می کنند، بیرون آورید. به این ترتیب دانه ها پایین افتاده و پوست و غشا بالا می مانند. آنگاه دانه ها را داخل آب کش بریزید.

اگر می خواهید آب انار بگیرید، دانه های آن را در مخلوط کن بریزید و بگذارید آنقدر کارکند تا عصاره میوه به دست آید. سپس به وسیله الک دارای سوراخ های ریز، یا (پارچه ای نازک) دانه ها را از عصاره جدا کنید.

به طور کلی، یک انار متوسط حدود سه چهارم پیمانه دانه و نصف پیمانه آب به دست می دهد. قسمت های مورد استفاده میوه انار; گل، دانه، پوست، ریشه، برگ وساقه است.

 

 

انجیر :

 

 

بهترین غذا برای بیماران عصبی،انجیر میوه ای است شیرین و گوشتدار که درون آن پر از دانه های بسیار ریز است و پس از رسیدن شیرین و زرد رنگ می شود.
درخت انجیر در اکثر نقاط دنیا و ایران می روید و سالیانه سه مرتبه (بهار، تابستان، پاییز) میوه می دهد. نام عربی انجیر «تین» است میوه انجیر بیشتر به رنگ زرد و قرمز دیده می شود.
خواص:
انجیر ادرارآور است و کسانی که به خروج ادرار احتیاج دارند باید انجیر مصرف کنند. انجیر سینه را نرم می کند. برگ های درخت انجیر، ظروف آشپزخانه …

بهترین غذا برای بیماران عصبی
انجیر میوه ای است شیرین و گوشتدار که درون آن پر از دانه های بسیار ریز است و پس از رسیدن شیرین و زرد رنگ می شود.
درخت انجیر در اکثر نقاط دنیا و ایران می روید و سالیانه سه مرتبه (بهار، تابستان، پاییز) میوه می دهد. نام عربی انجیر «تین» است میوه انجیر بیشتر به رنگ زرد و قرمز دیده می شود.
خواص:
انجیر ادرارآور است و کسانی که به خروج ادرار احتیاج دارند باید انجیر مصرف کنند. انجیر سینه را نرم می کند. برگ های درخت انجیر، ظروف آشپزخانه را کاملاًپاک می کند. جوشانده ۴۰تا ۱۲۰گرم انجیر در یک لیتر آب برای معالجه برونشیت مزمن،زکام و گرفتگی صدا مفید است.
مربا و کمپوت انجیر برای درمان یبوست مؤثر است لذا میتوان ۳ تا ۴ انجیر تازه راچهار قطعه کرده و در نیم لیتر شیر جوشانده تا پخته شود و آن را با ۱۲ عدد کشمش صبح ناشتا بخورند.
جوشانده برگ انجیر در منظم نمودن عادات ماهیانه خانم هایی که مبتلا به بی نظمی عادت ماهانه شدهاند مؤثر است که باید جوشانده را چند روز قبل از عادت ماهانه مصرف نمایند.
شیر سفیدی که از دم برگها یا میوه انجیر خارج می شود بهترین درمان میخچه و زگیل است و باید آن را صبح و شب روی میخچه گذاشت تا آن را زایل کند.
میوه انجیر نیروبخش، خوش طعم،مولّدانرژی و فربه کننده است و مواد لازم برای سوخت و ساز بدن را در خود جمع کرده است.
انجبر برای نرم کردن سینه و روده ها دارای خاصیت معروفی است.
اگر ۴۰ تا ۱۲۰ گرم انجیر خشک را در یک لیتر آب بجوشانید، جوشانده ای بدست می آید که برای معالجه زکام های شدید و تورم های حنجره مفید است. دم کرده برگ های آن به مقدار ۲۶ تا ۳۰ گرم در یک لیتر آب، مسکن و برای معالجه سرفه تجویز می شود.
جوشانده انجیر خشک در التهاب دستگاه تنفس تجویز می شود.غرغره کردن جوشانده انجیر خشک برای درمان گلو درد و سرما خوردگی بسیار مؤثر است. اگر ۵ تا ۷ گرم انجیر خشک رادر مقداری آب ریخته و با آتشی ملایم بپزند تا به صورت شربتی درآید این شربت درد گلو را آرام می کندو سرفه را تسکین می دهد. از جوشانده انجیر خشک در شیر، شربتی به دست می آید که برای رفع تحریکات گلو مخاط دهان مصرف می شود.
انجیر خشک را می کوبند و می سایند ئ به جای قهوه مصرف می کنند.مصرف گرد انجیر به جای قهوه در بیماریهای برونشیت، سینه پهلو و سیاه سرفه مفید است.

جوشانده شاخه نازک درخت انجیر،آبی را که در بافت های بدن جمع شده خارج می کند از این جهت در مورد مرض استسقاءنیز مصرف آن مفید است.
انجیر بیش از هر میوه ای قند طبیعی دارد و به مقدار قابل توجهی دارای ویتامین های «آ» و «ب» است. اگر انجیر را بپزند و به شکل کمپوت و یا مربا درآورند برای اشخاصی که سوء هاضمه یا یبوست دارند مفید است. انجیر بواسیر را قطع می کند.
انجیر سده ها را نرم می کند و برای باد قولنج مفید است. انجیر نقرس را معالجه می کندو قوای جنسی را زیاد می کند.
انجیر بوی بد دهان را از بین می بردو استخوان ها را محکم می کند.
انجیر میوه ای است بسیار مغذی که هضم آن آسان است و مصرف آن برای بچه ها و اشخاصی که از بستر بیماری برخاسته اند و دوره نقاهت را می گذرانند بسیار مفید است.انجیر به علت دارا بودن دانه های ریز، باعث تقویت روده و معده می شود ولی برای کبدهای ضعیف زیان آور است.
انجیر در رفع بواسیر،صرع، جنون و وسواس اثرات نیکویی دارد. خوردن انجیر تازه و خشک،موجب لینیت مزاج می شود،از این جهت یبوست های کهنه و مقاوم را درمان می کند.
خوردن جوشانده انجیر خشک در تمام التهابات دستگاه تنفس مانند ذات الریه، ذات الجنب،آسم،تنگی نفس،سرماخوردگی های مکرر مفید است.غرغره کردن و دهان شویه
با جوشانده انجیر خشک، ورم لثه، ورم دهان و ورم گلو را درمان می کند.
اگر خمیر انجیر با آرد جو و گندم را به صورت مرهم، روزی ۲ مرتبه در محل ورم گوش و دمل ها قرار دهند اثر شفابخش دارند.
اگر خمیر انجیر با آرد جو را به صورت مرهم در محل سوختگی ها و غده های ملتهب قرار دهند،مؤثر است.
مسواک زدن با سوخته انجیر، برای جرم گیری دندان (سفید کردن دندان ) و تقویت لثه، فوق العاده مفید است.
برگ تازه انجیر برای التیام جراحات و زخم ها و جوش خوردن سریع زخم های سطحی مؤثر است. می توان برگ تازه را به مدت کمی روی زخم های سطحی گذارد، اگر برگ خشک کرده درخت انجیر را بکوبید و در سرکه بخیسانید و به پوست بدن که پوسته پوسته می شود بمالید اثر شفابخش دارد.
برگ خشک کرده درخت انجیر را بکوبید و در آب خیس نموده و بر سر یا ابرو بمالید،ریزش مو را بر طرف می کند.
یک قطره از شیرآبه سفیدرنگ انجیر را در داخل دندانی که پوسیده و کرم خوردگی دارد بمالید،درد را تسکین می دهد.
وجود مقدار زیاد فسفر این حقیقت را نشان می دهد که انجیر در پرورش هوش و حافظه بسیبار مؤثر است.
سرشار بودن انجیر از پتاسیم تاَمین کننده سلامتی کودکان ضعیف و کم خون و بی اشتها است. اگر انجیر و عسل را به طور مساوی با هم مخلوط کنید جهت زخم معده بسیار مفید است. انجیر به علت داشتن پتاسیم، درجه قلیایی بودن بدن را بالا برده و در رفع اوره و چربی بدن بسیار مؤثر است.
انجیر می تواند در بیماران مبتلا به عدم کفایت کبد و رماتیسم مزمن مؤثر باشد. انجیر هر قدر تازه تر باشد قدرت پاک کنندگی و خواص آن بیشتر است. انجیر بهترین غذا برای بیماران عصبی است.
انجیر پخته مرهم خوبی برای سوختگی زخم های گرم و دمل( مخصوصاً دمل دندان ) است. شربت انجیر تسکین دهندۀ دردهای گلو و سرفه است.
انجیر خیسانده شده در شیر بسیار خوشمزه و برای درمان یبوست شدید بسیار مفید است.
انجیر خیسانده شده در روغن زیتون برای معالجه یبوست بسیار مفیداست و باید صبح ناشتا خورده شود.
شیره سفید انجیر اثری نظیر مایه پنیر دارد، لذا می توان از آن در تهیه پنیر استفاده کرد.
برای معالجه آبسه دندان و ناراحتی لوزه و گلو انجیر پخته بسیار مفید است. مرهم انجیر پخته شده در سرکه، برای درمان سوزش، خشکی و خشونت زخم ها بسیار مؤثر است
جوشانده تازه و جوان درخت انجیر در استسقاء اثر نیکو دارد.جوشانده انجیر در التهاب دستگاه تنفس تجویز می شود.
جوشانده پوست تازه انجیر در شک روش ها و اسهال خونی توصیه شده است.
تذکرات:
انجیر برای مبتلایان به قند مضر است. انجیر برای اشخاص چاق، زیان آور است.
انجیر برای مبتلایان به اختلال معده و روده مضر است.
زیاده روی در خوردن انجیر، برای معده و چشم زیان آور استو خنثی کننده زیاد آن کرفس است.
انجیر و ورزشکاران:
بر اساس نتایج پژوهشی جدید در مصر، انجیر تازه یا خشک بهترین ماده انرژی زا برای ورزشکاران است. نیم ساعت پس از خوردن انجیر، قند آن به راحتی جذب بدن می شود و انرژی مورد نیاز ورزشکاران تأمین می شود.
انجیر تازه حاوی پتاسیم و کلسیم و آهن و ویتامین های گروه «ب» است که برای سلامت پوست و عضلات و اعصاب مفید است.
انجیر خشک حاوی مواد غذایی غلیظ شده است و میزان ویتامین ها و مواد معدنی و کالری آن بیشتر از انجیر تازه است ( در حدود ۶برابر) ماده پکتین انجیر خشک کلسترول خون را کاهش می دهد.ا

 

 

 

هلو :

 

 

مسهل ملايم - ضدكرم - تب‌بر - مجاري ادرار - قلنج كليوي - سياه سرفه - زخم‌هاي سرطاني - زخم سودايي - يبوست - نقرس - ميگرن - زايمان آسان - تقويت كننده نيروي جنسي - ورم پروستات - كاهش فشار خون - زخم‌هاي جرب - صرع - خارش بدن و...

 

1.     شفتالو يا هلو يك مسهل ملايم است كه بهترين زمان خوردن آن نيم ساعت بعد از خوردن غذا مي‌باشد.

2.     پوست درخت آن ضدكرم است البته با احتياط استفاده شود.

3.     پوست درخت هلو تب‌بر مي‌باشد با احتياط مصرف شود.

4.     پوست درخت هلو براي بيماري‌هاي مجاري ادرار مفيد است.

5.     برگ درخت هلو قلنج كليوي را تسكين مي‌دهد.

6.     دم كردة گل يا شكوفة هلو در سياه سرفه مورد استفاده قرار ميýگيرد.

7.     برگ له شده تازه و كهنه هلو براي بيماري‌هاي جلدي و زخم‌هاي سرطاني اثر آرام كننده دارد.

8.     ماليدن روغن مغز هلو جهت زخم سودايي خوب است.

9.      هلو يك ميوه خوب براي رشد و نمو كودكان است.

10.  هلو متعادل كنندة سوخت و ساز بدن مي‌باشد.

11.  كساني كه نقرس دارند نيم ساعت بعد از غذا يك عدد هلو ميل كنند.

12.  كساني كه يبوست دارند مي‌توانند از مرباي هلو استفاده كنند.

13.  اگر پوست زيبا و خوب مي‌خواهيد از هلو به عنوان ماسك براي صورت استفاده كنيد.

14.  براي تصفيه شدن خون 60 گرم برگ هلو در يك ليتر آب بجوشانيد سپس روزي سه فنجان ميل شود.

15.  هلو دفع كنندة اوره و اسيد اوريك است به خصوص برگه هلو را در زمستان ميل كنيد.

16.  برگه هلو يك بين غذاي خوشمزه در زمستان مي‌باشد و عادت دهيد به كودكان خود هنگامي كه مدرسه مي‌روند چند برگه هلو در جيب داشته باشند كه در فواصل زنگ‌ها بخورند زيرا به رشد و نمو آنها بسيار كمك مي‌كنند پيران هم در جيب خود برگه هلو داشته باشند در صورت ضعف و گرسنگي يك برگه را در دهان خود بگذارند زيرا براي دردهاي رماتيسمي، نقرس و كبد آنها مفيد است.

17.  چكاندن چند قطره از روغن هسته هلو در گوش صداي وزوز گوش را از بين مي‌برد.

18.  كساني كه ميگرن دارند از روغن هسته هلو به شقيقه‌ها و محل درد بمالند.

19.  ماليدن پماد برگ گل و هستة هلو روي شكم كودكان كرم آنها را دفع مي‌كند.

20.  هيچ گاه بالاي هلو آب ننوشيد.

21.  خوردن هلو بالاي غذا بدبويي دهان را از بين مي برد.

22.  خوردن هلو زايمان را آسان مي‌كند.

23.  برگ درخت هلورا بابرگ جعفري كوبيده با روغن زيتون مخلوط نموده درمانýكنندة سوختگي و انواع زخم و جراحت مي‌‌باشد.

24.  بچه‌هايي كه عصبي هستند و در آرامش قرار ندارند و زود خشمگين مي‌شوند از دم كردة شكوفه هلو به آنها بدهيد نيم گرم در يك فنجان آب جوش دم كرده به مدت 3 الي 4 روز مصرف شود.

25.  هلو با وجودي كه شيرين است ولي براي افراد مبتلا به ديابت زيان‌آور نيست. (البته نوع كم شيرين آن را بخورند بهتر است)

26.  به خاطر وجود آهن و برم براي كبد بسيار مفيد است و رنگ چهره را باز مي‌كند.

27.  كساني كه مي‌خواهند چهره‌اي سرخ و گلگون داشته باشند از پوست رويي هلو بصورت ماسك روي صورت خود بگذارند و آزار كرك‌هاي آن را تحمل كنند.

28.  كساني كه داراي سنگ‌هاي سيستئيني هستند هلو را در برنامه غذايي خود قرار بدهند.

29.  هلو برطرف كنندة عطش است.

30.  هلو تقويت كننده نيروي جنسي البته اگر بعد از غذا خورده شود و يا بعد از 10 دقيقه بعد از نزديكي.

31.  كساني كه در اثر بيماري آب بدنشان كم شده است 10 صبح و 5 عصر هلو ميل كنند.

32.  براي از بين بردن صفرا و مرتب شدن كار غدد داخلي صبح ناشتا يك ليوان آب هلو با شكر كمي شيرين كرده ميل كنند.

33.  خانمهاي حامله از خوردن شكوفه هلو خودداري كنند.

34.  مواد قندي كه در هلو وجود دارد باعث تقويت غده‌هاي هاضمه مي‌شود و هضم غذا را آسان مي‌كند.

35.  كساني كه روده‌هاي عليل دارند هلو را بدون پوست بخورند.

36.  كودكان و پيرمردان و بيماراني كه تازه از بستر برخاسته‌اند هلو را بصورت كمپوت ميل كنند.

37.  كساني كه ورم پروستات دارند از هلو استفاده كنند.

38.  هسته هلو باعث كاهش فشار خون مي‌شود البته با احتياط خورده شود به خاطر وجود آميگدالين.

39.  هلو براي سرد مزاجان و مرطوب‌ها زياد مناسب نمي‌باشد.

40.  سوخته هستة هلو كه ساييده شده باشد اگر بر روي زخم‌هاي جرب و پشت گوش بمالند درمان كننده ميýباشد.

41.  كساني كه بيماري صرع دارند از جوشاندة برگ درخت هلو استفاده كنند روزي دو فنجان (5 گرم در 100 سي‌سي آب) ميل شود.

42.  يك ماسك خوب براي پوست‌هاي خشك: يك قاشق خامه با يك هلو له شده مخلوط به مدت 20 دقيقه روي صورت بگذاريد سپس با آب ولرم نزديك به سرد بشوئيد.

43.  براي از بين بردن چين و چروك صورت و گردن 2 عدد هلوي كاملاً رسيده را خوب له كرده سپس صورت و گردن را ماساژ دهيد و بگذاريد 20 دقيقه روي پوست بماند.

44.  جويدن هلو مخصوصاً پوست آن جهت رفع بوي بد دهان خوب است.

45.  از تركيب گليسيرين وكمي عسل و آب هلو يك ماسك مرطوب كننده‌اي خوب مي‌توان تهيه كرد.

46.  هلو + عسل ماسكي است كه مخصوص پوست‌هاي خشك مي‌باشد.

47.  جوشاندة هلوي نارس براي رفع خارش بدن استفاده مي‌شود. از شستشو با جوشاندة آن همچنين با جوشاندة پوست آن مي‌توان براي بيماري‌هاي پوستي استفاده كرد.

48.  كساني كه كفگيرك مي‌گيرند (بيماري است كه بر اثر مصرف بيش از اندازه تخم مرغ با گوشت در پشت انسان بين دو كتف كه مركز خونهاي كثيف است به وجود مي‌آيد بسيار پردرد و پرسوزش و ناراحت كننده است باعث تب، بي‌خوابي و تغيير رنگ چهره مي‌شود) از هلو استفاده كنند.

49.  هلو به خاطر وجود كولين در آن ضد تصلب شرائين است و براي نارسايي عروق كرونر بسيار مفيد مي‌باشد.

50.  وجود پتاسيم در هلو باعث فعاليت كليه ها و لنيت مزاج و دفع سمومي چون اوره و اسيد اوريك مي باشد.

51.  براي از بين بردن كرم آسكاريس هسته هلو را كوبيده و شيرة آن را در مقعد با قطره چكان بچكانيد.

52.  براي رفع جوش و لكý‌هاي صورت برگ درخت هلو را كوبيده به صورت ضماد روي پوست بگذاريد.

53.  براي خانمهايي كه ترشحات سفيد دارند و يا خونريزي اين نسخه مفيد مي‌باشد: تخم هويج + تخم جعفري + تخم شويد + تخم هلو بو داده و هم وزن همه اين مواد نبات اضافه كرده مخلوط نموده خوب بكوبيد و روزي 3 قاشق مرباخوري ميل شود.

 

 

زغال اخته :

 

 

زخم معده - صفرا - تب‌بر - ضد مالاريا - رفع تشنگي - واريس - اختلالات جريان خون - اسهال شديد - بواسير - تقويت كننده معده - بي‌اختياري ادرار - فشار خون - تورم و برفك دهان - سرفه- رقيق شدن خون - خونريزي - ورم پروستات - سكته مغزي و...

 

1.     طبع زغال اخته كمي سرد و خشك است.

2.   زغال اخته  تقويت كننده معده است.

3.  التهام دهندة زخم معده است.

4.    درمان‌گر اسهال است: (يك قاشق سوپ‌خوري زغال اخته در يك فنجان آب سرد بريزيد جوش كه آمد 5 دقيقه بجوشد 15 دقيقه دم كنيد صاف نموده ميل شود روزي 3 تا 4 بار اين كار انجام دهيد.)

5.     براي صفرا مفيد است.

6.     پوست درخت زغال اخته تب‌بر و ضد مالاريا است. 60 گرم پوست در يك ليتر آب‌جوشانده روزي 3 استكان ميل شود.

7.     براي رفع تشنگي از شربت رقيق شدة زغال اخته استفاده كنيد.

8.     براي كساني كه واريس دارند زغال اخته ميوه مناسبي است.

9.     زغال اخته اختلالات جريان خون را بهبود مي‌بخشد و قدرت بينايي را زياد مي كند.

10.  كساني كه اسهال شديد دارند از تنتور زغال اخته هر 8 ساعت 15 قطره در آب سرد ميل شود. طرز تهيه تنتور زغال اخته: 750 تا 800 گرم زغال اخته را در 200 گرم الكل 90 درجه بگذاريد بماند سپس صاف نموده ميل كنيد.

11.  براي درمان بواسير 100 گرم زغال اخته در يك ليتر آب بجوشانيد سپس صاف نموده از مايعي كه به دست آمده بواسير را كمپرس كنيد.

12.  براي بي‌اختياري ادرار بچه‌ها 30 گرم برگ زغال اخته را در يك ليتر آب جوشانده تا يك سوم آن بخار شود. سپس هر شب قبل از خواب نصف فنجان با احتياط به كودك كه بيش از 7 سال دارد بدهيد.

13.  كساني كه فشار خون دارند از مصرف زغال اخته فراموش نكنند.

14.  آب زغال اخته براي شستشوي دهان و غرغره بسيار خوب است. همچنين تورم و برفك را از بين مي برد.

15.  زغال اخته مقدار فراواني آهن، منيزيم و كلسيم دارد و به همين جهت براي درمان رقيق شدن خون و خونريزي به كار مي‌رود.

16.  براي درمان سرفه 200 گرم آب و 200 گرم شكر و 200 گرم زغال اخته جوشانده تا بصورت شربت درآيد روزي 3 قاشق ميل شود.

17.  كساني كه ورم پروستات دارند از زغال اخته در فواصل غذاهاي روزانه استفاده كنند.

18.  كساني كه سكته مغزي كرده‌اند از زغال اخته يك ساعت قبل از غذا استفاده كنند.

19.  كساني كه در دوران عادت ماهانه خونريزي زياد دارند 7 روز قبل از عادت روزانه چند عدد زغال اخته بخورند اگر نبود روزي يك قاشق شربت زغال اخته بخورند.

20.  براي لثه‌هايي كه عقب رفته و دندان لق شده است جويدن زغال اخته بسيار مفيد است.

 

 

 

 

گلابی :

 

 

 

آرام بخش - تب بر - ضد غم - مقوي قلب و معده و هاضمه - خفقان و تشنگي - ملين مزاج - سوزش مثانه - ورم چشم - ضد كرم - ضد اسهال - التيام دهنده زخم - صفرا - معده و كبد - كم خوني‌- دفع كننده اسيداوريك - سل - تقويت كنندة عضله قلب - ورم مثانه - سوء هاضمه - اسهال خوني - تيروئيد و ...

 

1.     طبع آن سرد و خشك است.

2.     يكي از خواص مهم گلابي اين است كه آرام بخش و تب بر است.

3.     گلابي ضد غم است، عصر ميل شود.

4.     مقوي قلب و معده و هاضمه مي‌باشد، يك ساعت بعد از غذا ميل شود.

5.     رفع كنندة خفقان و تشنگي است.

6.     سوزش مثانه را درمان مي‌كند. 10 صبح و 5 عصر ميل شود.

7.     در حاليكه ملين مزاج است بعد از لينت دادن به آن مزاج را قابض مي‌كند.

8.     ضماد شكوفة گلابي ورم چشم را از بين مي برد.

9.     تخم گلابي ضد كرم است ولي ايجاد آشفتگي مي‌كند ميزان مصرف 10 گرم است.

10.  برگ درخت گلابي ضد اسهال است.

11.  برگ خشك درخت گلابي التيام دهنده زخم است.

12.  هيچگاه با شكم خالي گلابي خورده نشود چون باعث چنگ زدن معده مي‌شود.

13.  بعد از خوردن گلابي از خوردن آب سرد پرهيز شود.

14.  گلابي ترش مقوي معده و كبد است و صفرا را مي كاهد.

15.  افراد سالخورده از خوردن گلابي ترش خودداري كنند.

16.  آب گلابي مدر است، آخر شب ميل شود.

17.  آب گلابي تصفيه كنندة خون و دفع كننده اسيداوريك مي‌باشد. يك ساعت بعد از غذا ميل شود.

18.  آب گلابي تأمين كننده عناصر معدني مورد نياز بدن است.

19.  آب گلابي براي انواع كم خوني‌ها مفيد است. آهسته و با فاصله ميل شود.

20.  كساني كه سل دارند از خوردن آب گلابي هر روز عصرها فراموش نكنند.

21.  آب گلابي برطرف كنندة خستگي عمومي بدن است. 10 صبح بهترين وقت براي رفع خستگي است.

22.  آب گلابي درمان كنندة اسهال‌هاي ساده مي‌باشد.

23.  پتاسيم موجود در گلابي باعث مي‌شود كه سموم بدن دفع گردد و حفظ تعادل نيروهاي خون و فعاليت كلسيم را به عهده گيرد.

24.  حضرت علي(ع) در مورد گلابي فرموده‌اند: خوردن گلابي نيرو مي‌دهد قلب را، پاكيزه مي‌كند معده را، پاك و نيرومند مي‌كند قلب را، دلير و شجاع مي‌سازد و نوزاد را زيبا مي‌كند.

25.  حضرت رسول(ص) فرموده‌اند: خوردن گلابي كم سويي چشم را برطرف مي كند.

26.  گلابي براي بيماران نقرسي مفيد است.

27.  گلابي براي كساني كه مبتلا به رماتيسم مي‌باشند ميوه بسيار خوبي است.

28.  كساني كه درد مفاصل دارند خوردن گلابي را فراموش نكنند.

29.  افرادي كه فشار خون دارند مرتب گلابي بخورند.

30.  كساني كه سنگ كليه يا مثانه دارند 100 گرم برگ درخت گلابي با 100 گرم پوست سيب درختي مخلوط كرده 50 گرم از آن را در يك ليتر آب جوشانده هر چهار ساعت يك ليوان ميل كنند.

31.  گلابي را با پوست بخوريد.

32.  كساني كه ميگرن دارند روزي يك عدد گلابي بخورند (عصرها).

33.  فسفر موجود در گلابي باعث مي‌شود كه تعادل عصبي برقرار گردد.

34.  كساني كه ورم پروستات دارند 40 گرم برگ درخت گلابي را در يك ليتر آب جوشانده روزانه هر 4 ساعت يك ليوان ميل كنند.

35.  براي زخم‌هاي مزمن با جوشانده پوست گلابي شستشو دهيد. 50 گرم پوست گلابي را در يك ليتر آب جوش. البته ابتدا گلابي را خوب بشوييد به خاطر سمي كه به آنها مي‌زنند.

36.  گلابي تقويت كنندة عضله قلب است.

37.  گلابي يك ماسك ساده و خوب براي پوستهاي چرب مي‌باشد و منافذ پوست را مي‌بندد. روش استفاده: يك عدد گلابي را له نموده به مدت 20 دقيقه روي پوست بگذاريد، سپس با پنبه‌اي كه آغشته به گلاب است صورت را بشوييد.

38.  براي كساني كه مي‌خواهند پوست صورت آنها سفت و جمع شود گلابي تازه را له نموده با كمي شير در مخلوط كن هم بزنيد سپس روي پوست تميز 20 دقيقه استفاده كنيد.

39.  كساني كه ورم مثانه دارند در فواصل غذا گلابي بخورند.

40.  كساني كه سوء هاضمه دارند يك ساعت بعد از غذا گلابي ميل كنند.

41.  براي كساني كه اسهال خوني هستند 100 گرم برگ درخت گلابي را كه خشك كرده‌ايد در يك ليتر آب جوش به مدت 20 دقيقه دم كنيد و هر روز يك فنجان ميل شود.

42.  كساني كه دچار بي‌خوابي مي‌شوند از دم كردة برگ گلابي استفاده كنند.

43.  خوردن گلابي باعث باز شدن چهره مي‌گردد.

44.  كساني كه مبتلا به خنازير باشند هر روز 2 تا 3 عدد گلابي بخورند.

45.  دم كردة برگ گلابي سردرد ميگرن را تسكين مي دهد و همچنين سردردهايي كه علامتهاي مشخصي ندارند.

46.  امام صادق(ع) فرموده‌اند: گلابي بخوريد، گلابي قلب را جلا مي دهد و دردهاي اندرون را فرو مي‌نشاند.

47.  براي سنگيني معده كه در اثر يبوست باشد و صفرا و زردآب بر آن غلبه كرده باشد گلابي را همراه شكر ميل نماييد.

48.  كساني كه تيروئيد دارند در برنامه غذايي خود گلابي را قرار دهند.

 

 

 

تمر هندی :

 

 

رفع تشنگي - مسهل - ادرار آور - اختلالات كبدي - كم اشتهايي - تقويت نيروي جنسي - مقوي قلب - خناق- جوشهاي دهان - جذام - خارش - گال - سوزاك - التيام زخم و جراحات - باز شدن اشتها - منافذ پوست -سفيد شدن دندانها - امراض پوستي - سردرد- عقرب‌زدگي و...

 

1.    تمر هندي داراي طبيعت سرد و خشك است.

2.    ميوه تمرهندي خنك كننده است و براي رفع تشنگي مفيد است و تب را پايين مي‌آورد.

3.    جبران كننده ويتامين C است.

4.    مغز و چوب درختچه تمر هندي مسهل و ادرار آور است.

5.    تمرهندي براي اختلالات كبدي و كم اشتهايي مفيد مي‌باشد قبل از غذا كمي ميل شود.

6.    گرد تخم تمر هندي همراه با عسل براي تقويت نيروي جنسي مفيد است.

7.    خانم هايي كه حامله هستند از خوردن تمر هندي خودداري كنند.

8.    تمر هندي مقوي قلب است. يك ساعت بعد از غذا ميل شود.

9.    تسكين دهندة آشفتگي و تهوع صفراوي است.

10.  غرغره تمر هندي براي خناق مفيد است.

11.  مزمزة آن جوشهاي دهان را از بين مي‌برد.

12.  هيچ گاه ناشتا تمر هندي نخوريد.

13.  براي كساني كه مي‌خواهند دير ارضا شوند از پودر دانه هندي به مقدار كم همراه با عسل استفاده كنند. 10 صبح خورده شود.

14.  حضرت رسول(ص) فرمودند:  مكيدن تمرهندي كشندة كرمهاي روده است.

15.  حضرت رسول(ص) فرموده‌اند: مداوا و دفع مرض نمي كنيم جز با تمبر.

16.  تمر هندي از مرض جذام جلوگيري مي‌كند.

17.  تمر هندي از لحاظ صفراوي در ميان ميو‌ه‌هاي ترش مقام بالايي دارد.

18.  تمرهندي براي خارش و گال مفيد مي‌باشد.

19.  ميوه نارس و خام آن ديرهضم و نفاق است.

20.  ضماد تمر يا دانة آن باز كننده و مسهل مي‌باشد.

21.  خوردن تمر براي درمان سوزاك مفيد است.

22.  براي درمان بواسير دانه تمر هندي را بصورت پودر كرده روي زخم بپاشيد.

23.  گرد پوست درخت تمر جهت التيام زخم و جراحات سودمند مي باشد.

24.  براي باز شدن اشتها قبل از غذا يك قاشق چاي خوري از خاكستر پوست تمر هندي تناول نماييد.

25.  براي جمع شدن پوست صورت يا بسته شدن منافذ پوست پودر دانه تمر هندي را با آب نارنج مخلوط نموده روي پوست بگذاريد.

26.  براي سفيد شدن دندانها 100 گرم دانه تمر هندي +  10 گرم كندر مخلوط كرده مسواك را خيس كنيد روي دندانها بكشيد.

27.  براي امراض پوستي آش تمرهندي در برنامه غذايي خود قرار دهيد.

28.  براي سردردهايي كه ناشي از فشار خون است ابتدا آلو را خيس كرده سپس با حرارت ملايم پخته و مقداري تمرهندي مخلوط كرده و ميل شود.

29.  اگر هستة تازه تمرهندي را دو نيم كرده بر موضع عقرب‌زدگي بگذاريد سم آن را خواهد كشيد.

 

 

 

فندق :

 

 

 

فندق درختچه ای است به ارتفاع تقرباً ۲ متر که برگ های آن پهن و نوک تیز است. فندق دارای پوششی سبز رنگ بوده که پس از خشک شدن تدریجاً از آن جدا می گردد.


مغز فندق در حدود ۶۰ درصد روغن دارد که به رنگ رزد روشن بوده و دارای طعم ملایم و بوی مطبوعی می باشد.
از روغن فندق در تغذیه، عطر سازی و نقاشی استفاده می شود. مغز فندق مقدار زیادی فسفر دارد.
فندق دارای خواص زیادی است و دارای پروتئین، مواد چرب، کلسیم، فسفر و پتاسیم می باشد. فندق گرم و خشک است و برای بیماری قند مفید است.
این دانه روغنی برای تقویت بدن، روده و معده، سرفه، درد سینه و کبد مفید است. سموم را از بدن خارج کرده و برای ریزش مو و سوزش مجاری ادرار مفید می باشد ولی فشار خون را بالا می برد.
اگر شما فعالیت فکری زیادی دارید بهتر است فندق بخورید چون به دلیل فسفر زیاد مغز شما را تقویت می کند.

ولی به خاطر داشته باشید افراط در خوردن این دانه روغنی باعث نفخ و گاز شکم و استفراغ می شود. اگر سرد مزاج هستید بهتر است فندق را با آب و عسل بخورید و اگر گرم مزاجید با سکنجبین میل کنید.

 

 

 

برگاموت :

 

 

ضدكرم و كرم كش - تقويت معده - محرك نيروي جنسي - هضم غذا - ضدعفوني كننده - ضدحساسيت - اشتهاآور و...

 

درخت كوچكي است حدود 4 متر كه شبيه درخت نارنج است و از خويشاوندان پرتقال مي‌باشد. گل‌هاي آن شبيه نارنج سفيد است. ميوة آن به رنگ زرد و شبيه گلابي است و مزه آن كمي ترش است.

1.     برگهاي برگاموت ضدكرم و كرم كش است.

2.     برگهاي آن براي تقويت معده مفيد ميýباشد.

3.     ميوة رسيده آن اشتهاآور و به هضم غذا كمك مي‌كند.

4.     اسانس برگاموت ضدعفوني كننده است و در صنعت كرم سازي به كار مي‌رود.

5.     روغن آن ضدحساسيت مي باشد.

6.     اين گياه در جنوب ايتاليا و سيسيل كاشته مي‌شود.

7.     ميوة رسيده آن محرك نيروي جنسي است.

 

زرد الو :

 

 

 

اشتها آور - تصفيه كنندة خون - ضد سرفه - ملين - بدبويي دهان - صفراآور - رفع تشنگي - دل درد - مقوي نيروي جنسي - كرم معده - سنگ مثانه - كرم معده - سرطان - كم خوني - لطيف كنندة پوست - پوسيدگي دندان - گرمازدگي - رفع چروك صورت - ترك دست و پا - لك و پيس و...

 

1.     طبع زردآلو سرد و تر است و نوع شيرين آن كمي گرم مي‌باشد.

2.     جوشاندة برگ زردآلو اشتها آور است. يك ساعت قبل از غذا يك فنجان ميل شود. (3 گرم برگ در 100 سي‌سي آب سرد جوشانده شود)

3.     هستة زردآلو تصفيه كنندة خون و ضد سرفه مي‌باشد. كم مصرف شود.

4.     زردآلو بازكنندة گرفتگي‌هاي مجاري عروق و نرم كنندة سفتي‌ها مي‌باشد. 10 صبح و 5 عصر ميل شود.

5.     زردآلوي شيرين، ملين است.

6.     زردآلو بدبويي دهان را از بين مي‌برد.

7.     خيس كرده برگه زردآلو صفراآور و ملين است، آخر شب ميل شود.

8.     خيس كردة برگه زردآلو تشنگي را فرو مي‌نشاند. 10 صبح و 5 عصر يا هنگامي كه عطش دارد از همه بهتر است.

9.     زردآلو براي سردمزاجان و كساني كه معدة ضعيف دارند و اشخاص كهنسال مضر است. اگر چنانچه ميل نمودند بالاي آن كمي انسيون بجوند.

10.  هيچگاه بالاي زردآلو آب سرد نخوريد.

11.  هيچگاه بعد از غذا زردآلو نخوريد.

12.  خوردن زردآلو صبح ناشتا خوب نيست ممكن است باعث دل درد شود. اگر چنين شد كمي از كوبيده انسيون با شكر ميل شود.

13.  مغزهسته زردآلو اگر تلخ باشد طبع آن گرم و خشك است.

14.  دانه شيرين آن مقوي نيروي جنسي است و چون ديرهضم است بايد با نمك بو داده و خورده شود.

15.  براي از بين بردن كرم معده 5 گرم از روغن مغز تلخ زردآلو با احتياط مصرف شود.

16.  براي خرد كردن سنگ مثانه 5 گرم از روغن مغز تلخ زردآلو با احتياط مصرف شود. سپس هر 4 ساعت يك ليوان عرق خارشتري.

17.  براي تسكين بيشتر دردگوش و رفع سنگيني شنوايي چند قطره از روغن دانة تلخ زردآلو در گوش بچكانيد. البته بهتر است با پزشك متخصص مشورت شود. زيرا گوش مجراي خارجي براي بيرون راندن روغن ندارد در نتيجه بايد شستشو شود.

18.  دم كردة برگ زردآلو كشندة كرم معده است.

19.  شكوفه‌هاي خشك شده زردآلو خونريزي داخلي و بيروني را بند مي‌آورد.

20.  زردآلو ضد سرطان است (مخصوصاً سرطان ريه و لوزالمعده).

21.  سعي كنيد از دانة تلخ زردآلو حدالامكان استفاده نكنيد چون سمي است.

22.  براي كساني كه لاغر هستند خوردن زردآلو در فواصل غذا مفيد است.

23.  زردآلو درمان كنندة كم خوني است.

24.  كساني كه كارهاي فكري زياد دارند خوردن زردآلو را فراموش نكنند.

25.  زردآلو يكي از ميوه‌هاي خوبي است كه ورزشكاران بعد از ورزش مي‌توانند بخورند. به شرط آنكه بعد از خوردن، آب ننوشند. در زمستان مي‌توانند از برگه زردآلو استفاده كنند و در تابستان اگر مي خواهند همراه آب باشد از برگه زردآلو خيسانده در آب استفاده شود.

26.  براي اينكه كمتر عصباني شويم در فواصل غذا زردآلو را فراموش نكنيم.

27.  ماسك زردآلو لطيف كنندة پوست صورت و گردن مي‌باشد.

28.  وجود فلوئور در زردآلو از پوسيدگي دندان جلوگيري مي‌كند.

29.  براي جلوگيري از نفخ خوب است كه هستة زردآلو را هم بخوريم.

30.  براي درمان اسهال 10 گرم برگ خشك آن را با آب سرد ميل نماييد.

31.  جوشاندة شكوفه زردآلو ضد خونريزي است كساني كه خون دماغ مي‌كنند چند قطره از جوشانده را در بيني بچكانند خون بند خواهد آمد.

32.  جوشاندة برگه زردآلو اسهال‌هاي صفراوي را درمان مي‌كند.

33.  زردآلوي نرسيده براي معده ضرر دارد مخصوصاً كساني كه زخم معده و يا اثني عشر دارند.

34.  بهترين زمان خوردن زردآلو آن است كه 2 ساعت از غذا گذشته باشد و از درخت زردآلويي كه در باغچه منزل كاشته‌ايد بكنيد و ميل بفرماييد.

35.  هيچ گاه بعد از غذا مخصوصاً بعد از شام زردآلو نخوريد.

36.  يك ساعت بعد از خوردن زردآلو در آب سرد استحمام نماييد.

37.  برگه زردآلو خيس شده در آب جهت رفع گرمازدگي مفيد است.

38.  پتاسيم و اسيدهايي كه در زردآلو وجود دارد موجب لينت مزاج و فعاليت كليه مي‌گردد.

39.  براي رفع چروك صورت آب زردآلوي تازه را با كمي شير و عسل مخلوط نموده ابتدا پوست را با صابون گياهي شسته سپس با اين محلول ماساژ دهيد.

40.  پوست‌هايي كه خيلي خشك هستند چند برگه خشك زردآلو را در روغن زيتون خيس نموده سپس كوبيده بصورت ماسك روي پوست صورت بگذاريد.

41.  براي ترك دست و پا از تركيب برگه زردآلو كه در روغن بادام زميني خيسانده استفاده شود.

42.  كساني كه بيماري كبدي دارند سعي كنند كمتر زردآلو بخورند يا اينكه بصورت خشك يا مرباي آن را بخورند.

43.  زردآلو براي خانمهاي حامله به عنوان عصرانه بسيار مفيد است.

44.  كساني كه لك و پيس دارند كمتر زردآلو بخورند.

45.  صمغ درخت زردآلو نرم كننده سينه مي باشد بصورت مكيدن.

 

 

 

انگور سیاه :

 

 

ملين- مسكن درد - رماتيسم- نقرس- ورم مفاصل - استفراغ- سنگ كليه - ميگرن- سرفه‌هاي سخت - سياه سرفه - تسكين گلو درد - ورم لوزه - ازدياد گلبول قرمز - رشد استخوان - درد مفاصل - از بين رفتن چين و چروك - نرمي پوست و...

 

انگور فرنگي سياه درختچه‌اي است شبيه انگور فرنگي معمولي با اين تفاوت كه رنگ آن سياه است.

1.     طبع انگور فرنگي سياه سرد و خشك است.

2.     ملين است.

3.     مسكن درد است.

4.     دم كردة برگ آن ادرار آور است.

5.     دم كردة برگ‌هاي سرشاخة آن براي تسكين رماتيسم مفيد است و قابض مي‌باشد.

6.     از دم كردة برگ آن براي نقرس استفاده مي‌شود.

7.     براي درمان ورم مفاصل باز ميýتوان از دم كردة برگ آن استفاده كرد.

8.     براي درمان استفراغ (قي كردن) مانند شماره 7 عمل كنيد.

9.     دم كردة برگ آن براي سنگ كليه بي‌تأثير نمي‌باشد.

10.  كساني كه ميگرن دارند روزي 3 فنجان از دم كردة برگ آن ميل كرده و شقيقه‌ها را كمپرس نمايند.

11. براي سرفه‌هاي سخت و سياه سرفه 5 تا 10 گرم برگ خشك شده در يك ليوان آب جوش دم كرده ، روزي 3 فنجان ميل شود.

12.  جوشاندة برگ آن به صورت غرغره باعث تسكين گلو درد و ورم لوزه مي‌شود.

13.  كساني كه لثه‌هاي آنها خونريزي دارد از جوشاندة برگ آن مزمزه كنند.

14.  عصارة انگور فرنگي سياه براي عفونت‌هاي معده و روده مفيد مي‌باشد.

15.  انگور فرنگي سياه 3 برابر پرتقال ويتامين ث دارد.

16.  باعث ازدياد گلبول قرمز و رشد استخوان مي‌شود.

17.  ضدعفونت و تورم است.

18.  مقاومت بدن را زياد مي‌كند.

19.  از دم كردة برگ آن 30 گرم در يك ليتر آب براي تقويت غدة فوق كليوي مي‌توان استفاده كرد.

20.  دم كردة جوانه اين گياه براي درد مفاصل مفيد است. 5 گرم در 150 سي سي آب.

21.  كرم انگور فرنگي باعث از بين رفتن چين و چروك و نرمي پوست مي‌شود.

22.  كرم انگور فرنگي از افتادگي و شل شدن پوست جلوگيري مي‌كند.

طرز تهيه كرم انگور فرنگي : عصارة انگور فرنگي 30 گرم + روغن بادام تلخ 20 گرم + آب نارنج 20 گرم + عسل 20 گرم + اوسرين 100 گرم . اوسرين را در يك ظرف ريخته و بقيه مواد را جداگانه با هم مخلوط مي‌كنيم. در حاليكه اوسرين را آهسته هم مي‌زنيم كم كم محلول را به آن اضافه مي‌كنيم تا كرم مورد نظر بدست آيد. اين كرم را در يخچال نگهداري كنيد.

 

 

 

پسته :

 

 

 

تقويت نيروي جنسي - تقويت كننده ذهن - تسكين دهنده‌سرفه - آرامش دهنده قلب - تقويت معده - درد مقعد - استحكام استخوان - نقرس- ديابت - ناراحتي كليه - درد استخوان - استفراغ- چاقي - درمان لاغري - كبد - سكسكه - لقوه - درمان كنندة يرقان - ورم طحال - تقويت قلب - زردي و...

 

1.     طبع پسته گرم و خشك ميýباشد.

2.     پسته براي تقويت نيروي جنسي مفيد است. روزي 15 عدد همراه صبحانه به مدت 21 روز با كمي عسل و شير بعنوان صبحانه ميل شود.

3.     تقويت كننده ذهن است. صبح‌ها 20 عدد پسته با چند عدد خرما و يك ليوان شير ميل كنند.

4.     تسكين دهنده‌سرفه است.

5.     آرامش دهنده قلب است.

6.     تقويت معده است. يك ساعت قبل از غذا سعي كنيد خام مصرف شود.

7.     باز كنندة انسداد و گرفتگي مجاري كبد مي‌باشد.

8.     پوسته سبز خارجي ميوه پسته طبع سرد و خشك دارد.

9.     كساني كه مي‌خواهند دندان و لثه محكم و دهان خوشبو داشته باشند پوسته سبز پسته را بخورند.

10.  كساني كه درد مقعد دارند از جوشانده‌ي پوست و برگ درخت پسته كه پنبه‌اي را به آن آغشته كرده‌اند روي موضع بگذارند.

 11.  براي برطرف كردن ضرر پسته بهتر است كه بعد از خوردن آن برگ زردآلو ترش يا انار ترش بخورند.

12.  براي كساني كه دوران نقاهت بيماري را مي‌گذارنند بهتر است روزانه 10 دانه پسته همراه 3 برگه زردآلو ترش ميل كنند.

13.  مسلولين يا كساني كه لاغر شده‌اند مي توانند از روش فوق استفاده كنند.

14.  ايرانيان قديم مي‌گفتند اگر كسي پسر مي‌خواهد بايد پسته بخورد.

15.  به خاطر وجود فسفر و كلسيم در پسته براي تقويت سلولهاي مغزي و استحكام استخوان بسيار مفيد است.

16.  از آهن موجود در پسته نبايد فراموش كنيم كساني كه كم خون هستند مي‌توانند روزانه 10 دانه پسته با يك قاشق شربت زرشك ده صبح ميل كنند.

17.  كساني كه بيماري نقرس ، ديابت و يا ناراحتي كليه دارند سعي كنند پسته كم بخورند.

18.  اگر پوست سخت پسته را جوشانده و با آب آن پوست سر را ماساژ دهيم از ريزش مو جلوگيري مي‌كند.

19.  كساني كه درد استخوان دارند يا درد كمرهايي كه مربوط به ديسك نباشند مي‌توانند بين 10 تا 20 گرم پسته ميل نمايند.

20.  براي درمان استفراغ‌هايي كه منشاء صفراوي دارند روزانه 2 عدد پسته استفاده كنند.

21.  براي كساني كه مي‌خواهند چاق بشوند روزانه 20 عدد پسته + 20 عدد فندق + 10 عدد بادام زميني همراه عسل خوب و يك

ليوان شير ميل شود. پسته و فندق و بادام را با عسل مخلوط كرده خوب بجويد سپس كمي شير همراه آن بخوريد. منظور اين است كه بزاق دهان با آنها مخلوط گردد.

22.  نسخه ديگر جهت درمان لاغري مغز بادام شيري 25 گرم + پسته خام 25 گرم + گردو 25 گرم + فندق 25 گرم همه را خوب كوبيده با شكر 100 گرم مخلوط نموده 100 گرم نشاسته به آن مي‌افزاييم در شير مواد را پخته به عنوان غذا ميل مي‌كنيم.

23.  پسته سردي كبد را معالجه مي‌كند.

24.  به خاطر داشته باشيد كه پوسته نازك روي مغز پسته را هم بخوريد.

25.  پسته از سكسكه جلوگيري مي‌كند.

26.  پسته دفع كنندة سموم بدن است.

27.  كساني كه لقوه دارند روغن پسته را با مشك مخلوط نموده مالش دهند.

28.  پوسته نازك روي مغز پسته درمان كنندة يرقان و ورم طحال است.

29.  مرباي پوست خارجي پسته تازه باعث تقويت قلب مي‌شود.

30.  براي كساني كه مي‌خواهند از ريزش مويشان جلوگيري شود از برگ درخت پسته جوشاندة غليظي تهيه كنند و هفته‌اي دو مرتبه سر را بشويند.

31.  پسته متعادل كنندة غدد تيروئيد مي‌باشد، روزي 20 دانه ميل شود.

32.  سعي كنيد در خوردن پسته افراط نشود، مخصوصاً خانم‌هاي حامله چون باعث زردي كودك مي‌شود.

 

 

 

 

شاه توت :

 

 

اوريون - تب‌بر - عطش- خنازير - كرم كدو - صفرابر قوي - درد كمر - تصفيه كنندة خون - قند خون و...

1.     طبع شاه‌توت سرد و خشك است.

2.     شاه توت سرشار از ويتامين E ، C ، B و A مي‌باشد و مواد معدني چون كلسيم و پتاسيم دارد.

3.     براي درمان اوريون آب شاه توت تازه با تاج ريزي مخلوط كرده بر روي گلو بماليد و غرغره كنيد.

4.     برگ شاه‌توت تب‌بر است: 20 گرم در 300 سي سي آب دم كرده روزي سه فنجان ميل كنيد.

5.     شاه توت عطش را فرو مي‌نشاند مخصوصاً اگر در اثر خوردن گوشت باشد.

6.    برگ درخت شاه توت درمان كننده خنازير است (خنازير غده‌هاي سختي هستند كه زيرگردن، گلو، زير بغل و زير چانه ايجاد مي‌گردد كه گاهي تبديل به زخم عفوني مي‌گردند ابتدا بسيار كوچكند به تدريج بزرگ شده و آويزان مي‌شوند) بدين صورت كه شاه توت را بكوبيد و در محل زخم بماليد.

7.     25 گرم ريشه شاه توت در 2 ليوان آب جوشانده ميل شود باعث مي‌شود كه كرم كدو از بين برود. (براي خانم‌هاي حامله ممنوع مي‌باشد).

8.     شاه توت يك صفرابر قوي مي باشد.

9.    كساني كه قند خون دارند مي‌توانند صبحانه شاه توت بخورند يا اينكه 10 گرم برگ گردو + 10 گرم برگ شاه توت + 300 سي سي آب جوشانده قبل از غذا يك استكان ميل كند.

10.  شاه توت تصفيه كنندة خون مي‌باشد. صبح به عنوان صبحانه 300 گرم ميل شود.

11.  خوردن شاه توت درد كمر را كاهش مي‌دهد.

  

قبلی   1   2   3   4   5   6   بعدی