گوواوا :
قابض - ضداسهال - درد معده - رفع ناراحتي پوستي - جرب - زخم - قاعده آور - ديابت - نرمكنندة سينه و...
1. گواوا در شمال ايران كاشته ميشود و به نام گواوا ميشناسند. در جنوب اشتباهاً آن را زيتون ميخوانند. اين درختچه هميشه سرسبز است.
2. ميوه گواوا قابض است.
3. در چين و فيليپين از جوشاندة برگ و پوست و ساقه به عنوان ضداسهال استفاده ميشود.
4. از جوشاندة برگ آن براي درمان درد معده استفاده ميشود.
5. شستشو با جوشاندة آن براي رفع ناراحتي پوستي، جرب و زخم به كار ميرود.
6. جوشاندة برگ و پوست آن قاعده آور است.
7. ميوة آن براي ديابت مفيد است.
8. ميوة آن نرم كنندة سينه است.
9. ميوة آن تقويت كننده و حاوي ويتامين B است.
عناب :
تب تر - بواسير - فشار خون - سردرد - سرگيجه - كهير - كمر درد - حصبه - سرفه - صفرا - كم شدن شهوت - غرايز جنسي - چربي خون - مقوي مغز - قند - ترميم شكستگي استخوان - خوابآور - باد دماغ -زرد زخم - سوء هاضمه - مخملك - تقويت كننده قلب - يرقان - گال - جرب و...
1. عناب معتدل و مايل به رطوبت است.
2. براي جلوگيري از التهاب مخاط بيني و ريزش آب بيني ميوه خشك عناب را مقابل آتش سوزانده دود حاصل از آن را بو كنيد باعث باز شدن بيني و رفع ريزش آب آن ميگردد.
3. جوشاندة عناب نرم كنندة سينه است. براي گرفتن نتيجه بهتر، بهتر است همراه انجير، كشمش و خرما استفاده شود.
4. عناب تصفيه كننده و مولد خون است.
5. براي رفع خارش بدن جوشاندة عناب را با شكر شيرين كنيد، ميل شود.
6. عناب تب تر است.
7. كساني كه بواسير دارند صبح ناشتا يك استكان آب جوشاندة عناب به مدت 4 روز ميل كنند.
8. كساني كه فشار خون آنها بالاست 50 گرم زرشك + 50 گرم عناب را خوب نرم كرده هستة عنابها را جدا كرده با پودر زرشك مخلوط كرده بعد از هر غذا يك قاشق مرباخوري ميل كنند.
9. كساني كه سردرد يا سرگيجه دارند به مدت 14 روز ، روزي 5 دانه عناب ميل كنند.
10. براي درمان كهير و خارش هاي پوستي 10 تا 50 عدد عناب (بستگي به سن فرد و شدت بيماري آن دارد) كمي كوبيده در آب جوشانده صاف نموده صبح ناشتا ميل شود.
11. آنهايي كه مبتلا به ورم كيسه صفرا ميباشند عناب را خيس كرده صاف نموده صبح ناشتا ميل كنند. (10 دانه در يك استكان آب)
12. كساني كه كمر درد دارند به مدت 7 روز، روزي ده دانه عناب ابتدا مكيده سپس ميل كنند.
13. شربت عناب براي حصبه، درد سينه، سرفه و فشار خون مفيد ميباشد. طرز تهيه شربت عناب: 200 گرم عناب در يك ليتر آب پخته سپس دانههاي آن را گرفته با 750 گرم شكر مخلوط نموده بپزيد تا شربت شود.
14. خاكستر درخت عناب و سركه را به صورت ضماد ميتوان روي جراحت مارگزيده گذاشت.
15. عناب براي سردردهاي ناشي از صفرا مفيد ميباشد. طرز تهيه : هليله زرد + هليله كابلي + تمر هندي + عناب + بنفشه + سپستان + تخم خيار. از هركدام 5 گرم در يك ليتر آب به مدت 10 دقيقه جوشانده صاف كنيد و روزي سه فنجان ميل كنيد.
16. عناب دفع كنندة بلغم است.
17. زياده روي در خوردن عناب باعث كم شدن شهوت و غرايز جنسي ميشود.
18. كساني كه زخم معده و ورم روده دارند عناب را با هسته سائيده بعد از غذا يك قاشق چاي خوري ميل كنند.
19. برگ خشك عناب جهت درمان زخمهاي خورهاي مفيد است بدين صورت كه گرد برگ درخت عناب را روي زخم بپاشيد.
20. عناب كاهش دهندة حرارت بدن است.
21. شستشودهنده سلولهاي مغزي است.
22. كاهش دهندة چربي خون است.
23. عناب مقوي مغز است.
24. كساني كه قند دارند روزي 5 دانه عناب بخورند.
25. كساني كه سنگ كيسه صفرا دارند عرق بيدمشك و عرق كاسني را از هر كدام 100 گرم و 50 گرم عناب را در آنها خيس نموده سپس صاف كنند روزي 3 بار هر بار 2 قاشق غذا خوري قبل از غذا ميل كنند.
26. يك شربت خوب مخصوص سرفه و سينه درد و خلط آور و ملين: عناب + انجير + كشمش + خرما از هر كدام 50 گرم در يك ليتر آب جوشانده صاف نموده روزي 3 فنجان ميل شود.
27. عناب براي تصلب شرائين مفيد ميباشد.
28. براي سرعت بخشيدن در ترميم شكستگي استخوان از ضماد برگ درخت عناب استفاده كنيد.
29. كساني كه زخم روده و اثني عشر دارند در طول روز 5 دانه عناب آهسته مكيده بعد از اينكه كاملا نرم شد جويده ميل كنند.
30. براي درمان خارش پوست 50 عدد عناب را با يك ليوان آب جوشانده صاف كرده، صبح ناشتا با سكنجبين مخلوط نموده ميل شود. عناب خشك شده را با عسل مخلوط كرده در محل خارش و كهير بماليد.
31. از برگهاي عناب بصورت ضماد ميتوان در محل گزش عقرب گذاشت.
32. هستة عناب خوابآور و مخدر است.
نارنگی :
ملين - افزايش نيروي جنسي - تشنجهاي عصبي - رفع بيخوابي - تقويت كنندة دستگاه گوارش - آرام بخش - هضم غذا - رفع يبوست - تب بر - كبد - خونريزي لثه - تنبلي رودهها و...
1. نارنگي ملين است.
2. باعث افزايش نيروي جنسي ميشود.
3. از جوشاندة برگ آن ميتوان براي شستشوي ورمها استفاده كرد و درد آن را كاهش ميدهد.
4. يك آب ميوه خوب براي شام كساني كه رژيم غذايي دارند. سه چهارم آب نارنگي + يك چهارم انبه مخلوط كرده ميل كنيد.
5. نارنگي براي رفع بيخوابي و تشنجهاي عصبي مفيد است.
6. نارنگي حاوي ويتامين A و B1 و B2 و C ميباشد.
7. نارنگي تقويت كنندة دستگاه گوارش است.
8. دم كردة شكوفة نارنگي آرام بخش است.
9. نارنگي براي هضم غذا و تنبلي رودهها و رفع يبوست مفيد است.
10. نارنگي تب بر است.
11. كساني كه كمبود ويتامين ث دارند از نارنگي استفاده كنند.
12. نارنگي كندي كار كبد را از بين ميبرد و همين طور كه ميدانيد اگر كبد كند كار كند و سمها خوب دفع نشود پشت چشم و پشت پا متورم ميشود و در اين حالت بايد از خوردن غذاي سنگين اجتناب كرد.
13. براي اينكه دندانهاي تميز داشته باشيد و از خونريزي لثه جلوگيري شود شما ميتوانيد بعد از خوردن نارنگي با پوست آن مانند مسواك روي دندانه بكشيد.
بادام شیرین :
چاق كننده - ناراحتي اعصاب- هيجان و اضطراب - سرفههاي خشك - قولنج كليه - سنگ كليه - خشونت حلق - نارسايي كبد - رفع سرفه - تنگي نفس - تقويت لثه - ملين- تقويت معده - تقويت قوة باه - بيخوابي- نقرس - غم و اندوه - فعاليت فكري - ازدياد شير - مقوي بودن شير و...
1. طبع بادام كمي گرم و تر است.
2. ميوة سبز و تازه و ريز بادام را كه چغالا بادام گويند خوب جويدن آن باعث تقويت معده و لثه را محكم ميكند.
3. مغز بادام كالري انرژياش زياد است. در نتيجه چاق كننده ميباشد.
4. كساني كه ناراحتي اعصاب و هيجان و اضطراب دارند 50 گرم بادام را كوبيده با 50 گرم شكر سائيده + يك ليتر آب در مخلوط كن، مخلوط نموده از اين شيربادام يك استكان 4 بعدازظهر و يك استكان آخر شب ميل كنند.
5. كساني كه سرفههاي خشك ميكنند شب وقت خواب داخل بيني را با روغن بادام چرب نموده و روزي 3 قاشق مرباخوري از روغن بادام ميل نمايند.
6. براي قولنج كليه يا سنگ كليه 20 گرم روغن بادام با يك ليوان آب گرم ميل كنند.
7. براي خشونت حلق يك يا دو قاشق غذاخوري روغن بادام در يك ليوان آب ريخته غرغره كنند.
8. براي جلوگيري ازخميدگي مهرهها (قوز) روزي چندبار مهرههايي كه كج شدهاند با روغن بادام ماساژ دهيد.
9. كساني كه دچار نارسايي كبد شدهاند 50 گرم برگ درخت بادام در يك ليتر آب جوشانده روزي 4 بار با كمي شكر هربار يك استكان ميل كنند.
10. براي رفع سرفه و خشونت حلق و سينه و حنجره و تنگي نفس و آسان خارج شدن اخلاط سينه 50 گرم بادام با كمي شكر سائيده ميل شود.
11. براي تقويت لثه پوست سخت بادام را سوزانده و با خاكستر آن دندانها را مالش دهيد.
12. اگر بادام را با انجير بخوريد ملين است.
13. بادام بوداده باعث تقويت معده و سستي را رفع ميكند.
14. بادام بو داده باعث تقويت قوة باه ميشود و باعث افزايش اسپرم است.
15. اگر بادام با عسل خورده شود خاصيت آن بيشتر خواهد بود.
16. كساني كه دچار بيخوابي ميشوند چند دانه بادام همراه يك قاشق عسل جويده ميل كنند همراه كمي آب استفاده شود.
17. براي درمان التهاب و تورم اعضاي تناسلي از شيربادام استفاده شود طبق روش شماره 4 شير بادام تهيه شود.
18. كساني كه بيماري نقرس دارند و يا ناراحتي كبد و كليه از بادام كمتر استفاده كنند.
19. براي دفع كرم 4 گرم گل خشك بادام در يك ليوان آب جوش دم كرده هر 2 ساعت يك فنجان به مدت يك روز بخورد.
20. شكوفه درخت بادام شهوت آقايان را زياد و شهوت خانمها را كم ميكند.
21. بادام كهنه و فاسد نخوريد كه غم و اندوه شما زياد ميشود.
22. ماليدن روغن بادام شيرين كه با سوختة فندق مخلوط شده است بر مژه و ابرو سبب روئيدن و پرپشت شدن آن ميشود.
23. بادام سرشار از فسفر و كلسيم است در نتيجه براي كساني كه فعاليت فكري دارند بسيار مؤثر است روزانه 5 دانه بخورند.
24. براي كودكاني كه پاهايشان در اثر ادرار ميسوزد خوب است كه با هر بار تعويض پوشاك آنها پوست پاي آنها را با روغن بادام چرب كنيد.
25. پوستهايي كه خشك هستند يا پوسته پوسته ميشوند روز در ميان با صابون بادام صورت خود را بشويند چه تلخ و چه شيرين.
26. مادراني كه بچه شير ميدهند روزانه ساعت 10 صبح ، 5 عدد بادام را خوب بجوند و ميل كنند اين باعث ازدياد شير و مقوي بودن شير آنها ميشود.
توت فرنگی :
قابض- مدر - اسهال - ناراحتي مجاري ادرار - سنگ كليه - استسقاء - سرطان - كاهش كلسترول خون - يبوست- نقرس - روماتيسم - سل - كم خوني - قند - درد مفاصل - تب - آسم - شفافيت پوست - كهير - تقويت چشم - رشد مو، ناخن - سوزاك - مثانه - عفونت - كليه - فشار خون و...
1. توت فرنگي هم قابض و هم مدر است (البته برگ آن).
2. دم كرده برگ توت فرنگي براي اسهال مفيد است.
3. براي ناراحتي مجاري ادرار از دم كرده برگ توت فرنگي با كمي دارچين استفاده ميشود.
4. برگ توت فرنگي + دارچين و خيلي كم وانيل يك چاي فرحآور و مدر ميباشد.
5. جوشانده 20 تا 30 گرم برگ توت فرنگي در يك ليتر آب براي سنگ كليه مفيد است (روش استفاده روزي 4 استكان).
6. از جوشانده 20 گرم برگ توت فرنگي در يك ليتر آب ميتوان جهت رفع اسهال خوني استفاده كرد (هر چهار ساعت 2 قاشق سوپخوري).
7. جوشانده برگ توت فرنگي مدر ميباشد (هر چهار ساعت 3 قاشق مرباخوري).
8. جوشانده برگ توت فرنگي براي استسقاء مفيد است (هر چهار ساعت 1 قاشق مرباخوري).
9. خوردن توت فرنگي بعضي از ويروسها را از بين ميبرد.
10. توت فرنگي از سرطان جلوگيري مي نمايد.
11. توت فرنگي باعث كاهش كلسترول خون ميشود.
12. كساني كه سرطان دارند سعي كنند توت فرنگي را در برنامه غذايي خود بگذاريد.
13. خوردن توت فرنگي با كمي عسل يبوست را از بين ميبرد.
14. توت فرنگي داراي ويتامينهاي A و B و C ميباشد.
15. در توت فرنگي مقدار زيادي آهن ، يد و آهك وجود دارد.
16. براي مبتلايان به نقرس قبل از غذا توت فرنگي بخورند.
17. كساني كه سل دارند و يا روماتيسم و اشخاص ضعيف و كم خون ميتوانند از توت فرنگي استفاده كنند يك ساعت قبل از غذا.
18. وجود ويتامين A در توت فرنگي عامل نمو و توليد انساج ميباشد.
19. توت فرنگي براي خانمهاي حامله بسيار مفيد است.
20. توت فرنگي درمان كنندة تأثر و هيجانات ميباشد.
21. خوردن توت فرنگي فرد را از ابتلاء به مرض قند مصون ميýدارد.
22. كساني كه از درد مفاصل مينالند خوب است كه يك ساعت قبل از غذا 200 تا 400 گرم توت فرنگي بخورند.
23. افراط در خوردن توت فرنگي ممكن است ايجاد تب كند.
24. كساني كه بيماري حساسيت دارند با احتياط مصرف كنند.
25. افرادي كه آسم دارند همچنين كم بخورند.
26. از ماسك توت فرنگي براي شفافيت پوست ميتوان استفاده كرد.
27. توت فرنگي يك ميوه خوب براي كساني كه دورة نقاهت را مي گذرانند ميباشد و توصيه ميشود كه استفاده كنند.
28. استفاده زياد توت فرنگي ممكن است باعث ايجاد كهير شود.
29. از خشك شده برگ و ريشه توت فرنگي ميتوان مانند گرد دندان جهت پاك كردن دندان و لثه استفاده نمود.
30. ماسك خوب : مخلوطي از توت فرنگي و شير و كمي گلاب براي صورت.
31. كساني كه خونريزي لثه دارند توت فرنگي را به حالت مزمزه بخورند.
32. توت فرنگي براي رشد مو، ناخن و تقويت چشم مفيد است.
33. توت فرنگي عمل خون سازي را در بدن تقويت ميكند و كم خوني را برطرف مينمايد.
34. به خاطر دارا بودن ويتامينهاي A و C و كلسيم و فسفر باعث رشد و نمو كودكان و نوجوانان و استحكام دندانها ميشود. براي اين منظور بايد روزانه به مقدار 300 گرم توت فرنگي ميل نمايند.
35. توت فرنگي ترميم كنندة استخوانهاي شكسته است.
36. ماسك توت فرنگي : لكهاي صورت را از بين ميبرد.
37. توت فرنگي چاق كننده نيست لذا افراد چاق با خيال راحت ميل نمايند.
38. بهترين روش خوردن توت فرنگي اين است كه آنها را كاملاً بشوييد سپس به مدت يك ساعت در شربت قند قرار دهيد و آن گاه مجدداً بشوييد و ميل نماييد در اين صورت ممكن است كمتر به ميكروب و انگل آلوده باشد.
39. كساني كه سنگ كليه دارند 20 تا 50 گرم برگ توت فرنگي را در يك ليتر آب بجوشانند و به مقدار دلخواه مصرف نمايند.
40. كساني كه پسر ميخواهند اگر در ماههاي اول حاملگي توت فرنگي بخورند نوزاد پسر خواهد بود.
41. كساني كه سوزاك هستند از شربت توت فرنگي زياد استفاده كنند.
42. كساني كه درد مفاصل دارند بهتر است در فواصل بين دو غذا هر دفعه بين 100 تا 200 گرم توت فرنگي ميل نمايند.
43. جوشانده ريشة و برگ توت فرنگي براي تصلب شرائين مفيد است 10 تا 15 گرم در 150 سي سي آب.
44. اگر صبح ناشتا ابتدا يك استكان آب جوش و 500 گرم توت فرنگي تا ظهر بخورند و چيز ديگري نخورند كرمهاي رودة آنها دفع خواهد شد.
45. افرادي كه كم خون هستند 250 گرم توت فرنگي با كمي شكر و آبليمو مخلوط نموده و ميل نمايند.
46. كساني كه كليههاي آنها عفونت دارد و يا مثانه آنها دچار اشكال است از جوشاندة برگ و ريشه توت فرنگي استفاده نمايند (30 گرم در يك ليتر آب به مدت 5 دقيقه جوشيده ميشود).
47. كساني كه فشار خون دارند از جوشاندة ريشه و برگ توت فرنگي استفاده كنند.
48. اگر توت فرنگي را محلول كرده و صورت را بشوييم چين و چروك پوست را از بين ميبرد.
49. در حاليكه توت فرنگي براي افراد چاق مضر نيست ولي لاغرها را چاق ميكند.
سیب :
هضم غذا - يبوست - كلسترول خون - ورم كليه و مثانه - رماتيسم - ورم مفاصل - نقرس -مانع افزايش اسيداوريك در بدن - تبخال - معده - فشار خون - گوش درد - رفع كنندة تب - ديابت - ويار - تقويت قلب - رفع بوي بد دهان - درمان اوره - پيري زودرس - آسم - ضد وسواس - ضد خفقان - نازايي - تقويت كنندة نيروي جنسي - ديابت - باز شدن صدا - اسهال خوني - تقويت معده و ...
1. طبع سيب گرم و تر است البته بقيه اعضاي درخت سرد و خشك است.
2. اگر بعد از غذا خورده شود هضم غذا را بسيار آسان ميكند.
3. كساني كه يبوست دارند سيب را در كره پخته ميل كنند.
4. براي كلسترول خون پوست خشك سيب را 30 گرم در يك ليتر آب به مدت 15 دقيقه جوشانده روزي 3 فنجان ميل شود.
5. براي ورم كليه و مثانه از جوشاندة پوست سيب روزي 4 ليوان استفاده شود.
6. براي رماتيسم و ورم مفاصل و نقرس از جوشاندة سيب هر 8 ساعت يك استكان استفاده شود.
7. خوردن سيب مانع افزايش اسيداوريك در بدن ميشود.
8. براي درمان تبخال 2 عدد سيب را 4 قسمت كرده 15 دقيقه جوشانده در يك ليتر آب جوشانده 10 دقيقه دم كرده صاف نموده بعد از هر غذا يك استكان ميل شود. اين جوشانده براي سرفه هم مفيد است.
9. براي رفع التهاب كليه و مثانه از جوشاندة برگ درخت سيب استفاده شود.
10. حضرت علي فرمودهاند: خوردن سيب معده را پاك ميكند و ميشويد.
11. اگر هر روز سه عدد سيب بخورند فشار خون آنها كاهش خواهد يافت.
12. خوردن سيب باعث روشن شدن رنگ چهره ميشود.
13. سيب اصلاح كنندة خون است.
14. كساني كه بيماري رماتيسم و نقرس دارند آب سيب را در برنامه روزانه خود قرار دهند.
15. اگر موهاي شفاف و سر زنده ميخواهيد و همچنين چهره باطراوت و شاداب داشته باشيد روزي يك عدد سيب بخوريد.
16. براي رفع ناراحتيهاي عصبي و بيخوابي، شب هنگام خواب يك عدد سيب بخوريد.
17. كساني كه گوش درد دارند سيب را در خاكستر پخته به گوش بمالند.
18. اگر خداي نكرده ضربهاي به چشم شما وارد شد سيب رنده شده را بصورت ضماد روي آن بگذاريد.
19. سيب رفع كنندة تب ميباشد.
20. امام باقر(ع) فرمودهاند: هنگامي كه خواستيد سيب بخوريد ابتدا آن را بو كنيد سپس بخوريد زيرا در اين صورت آنچه را كه به روحهاي تو ناراحتي عارض گشته برطرف ميكند.
21. كساني كه ديابت دارند روزي يك عدد سيب بخورند.
22. خانمهاي آبستني كه ويار دارند سيب را رنده نموده با كمي عسل ميل كنند.
23. سيب حل كنندة سنگ كيسه صفرا و كليه ميباشد.
24. كساني كه چاق هستند سيب را در برنامه غذايي خود بگنجانند. يعني اينكه صبح ناشتا 2 عدد و شب هنگام خواب 2 عدد با پوست ميل كنند.
25. براي تقويت قلب سيب درختي را رنده نموده با يك قاشق عرق بيدمشك و كمي تخم شربتي مخلوط نموده ميل كنيد.
26. اگر ميخواهيد كودكي قشنگ داشته باشيد در دوران بارداري سيب بخوريد. سيب را رنده كرده با عسل مخلوط نموده و بخوريد.
27. كساني كه خونشان غليظ است روزي يك دانه سيب بخورند.
28. براي رفع بوي بد دهان ابتدا كمي جعفري را به مدت 15 دقيقه بجويد، سپس يك عدد سيب را با پوست خوب بجويد و بخوريد.
29. براي درمان اوره گرد پوست خشك شده سيب را همراه غذا با يك فنجان آب بخوريد.
30. اگر هر روز صبح يك عدد سيب بخوريد از پيري زودرس شما جلوگيري خواهد كرد.
31. كساني كه آسم دارند بالاي غذاي خود يك عدد سيب بخورند.
32. سيب ضد وسواس است.
33. سيب ضد خفقان است.
34. گفته شده است كسي كه نازاست اگر هفت روز، روزي يك كيلو سيب بخورد درمان شود.
35. كساني كه شبها در خواب راه ميروند چند روز صبحها سيب ترش بخورند.
36. اگر پسر ميخواهيد در ماههاي اول دوران بارداري سيب بخوريد.
37. سيب متعادل كنندة بزاق دهان ميباشد.
38. كساني كه لكنت زبان دارند سيب قرمز بخورند.
39. مرباي شكوفه سيب تقويت كنندة نيروي جنسي است.
40. كساني كه واريس دارند سيب بخورند و ضماد سيب را در محل واريس بگذارند.
41. براي اسهال خوني سيب را داخل خمير گذاشته در آتش بگذاريد پخته شود اين بسيار مفيد است.
42. خوردن سيب نارس بهاره تبآور است و باعث ايجاد فراموشي ميشود.
43. بهتر است از خوردن سيب نارس خودداري شود چون زيانهاي ديگري هم دارد مانند پريدن ناگهاني اعضاي بدن.
44. براي درمان لكنت زبان كودكان آب سيب با آب انگور به طور مساوي مخلوط نموده و به آنها بدهيد.
45. براي درمان زخمها آب سيب را با روغن زيتون مخلوط نموده روي زخم بماليد.
46. يك كرم تقويت كننده براي پوست: يك عدد سيب، آبش را بگيريد با كمي آب ليمو مخلوط كنيد سپس اوسرين را داخل ظرف چيني ريخته به تدريج آب سيب را با قاشق چوبي يا وسيله غيرفلزي با اوسرين مخلوط نماييد. البته قبل از مخلوط نمودن آب سيب حدود 3 گرم پودر ويتامين C به آب سيب اضافه كنيد سپس آن را با اوسرين مخلوط كنيد اين كرم بسيار مقوي براي پوست ميباشد.
47. كساني كه غصه دارند روزي يك عدد سيب بخورند.
48. محل گزش زنبور و عقرب مرهم سيب بگذاريد.
49. براي سرفه از دم كرده شكوفة سيب استفاده كنيد.
50. كساني كه اختلالات كبدي دارند در صبحانه خود مرباي سيب را بگنجانند.
51. جهت سوء هاضمه از دم كردة شكوفة سيب 10 صبح و 5 عصر ميل كنند.
52. سيب از سفيد شدن مو جلوگيري ميكند.
53. سيب كال داروي ضد اسهال است.
54. يك صبحانه براي كساني كه ميخواهند لاغر شوند: سيب 1 عدد، شير 1 ليوان، عسل 1 قاشق. ابتدا سيب را رنده كرده سپس با شير و عسل در مخلوط كن ريخته مخلوط كنيد و صبح به عنوان صبحانه بخوريد.
55. براي جلوگيري از چين و چروك صورت و گردن هر صبح و شب صورت و گردن خود را با كمك يك پارچه كه به آب سيب آغشته شده است ماساژ دهيد.
56. يك روش ديگر اينكه چند عدد سيب را در شيري كه ابتدا جوشانده شده است و داغ است رنده كرده بريزيد و بجوشانيد تا سفت شود آنگاه بصورت ماسك روي صورت خود بگذاريد.
57. براي درمان سرفه 50 درصد سيب و 50 درصد آب را جوشانده و صاف نموده هر دفعه يك سوم استكان با يك قاشق چاي خوري عسل مخلوط كرده ميل شود (روزي سه بار هر بار يك فنجان ميل شود).
58. يك روش ديگر براي از بين بردن چين و چروك: پوست سيب را حدود 20 گرم با يك ليوان آب جوشانده صاف كرده صورت و گردن خود را با آن ماساژ دهيد.
59. كساني كه ناخنهاي آنها ضعيف يا مو آنها ضعيف است و يا پوست پژمرده دارند هر روز يك عدد سيب يا يك ليوان آب سيب بخورند.
60. براي دفع سموم مخصوصاً سم افعي آب زرشك + آب سيب به مقدار مساوي و 20 درصد آنها آبليمو + شكر مخلوط كرده ميل شود.
61. يك ماسك سفيد كننده براي پوستهاي چرب: سيب رنده شده + يك عدد سفيده تخم مرغ + يك قاشق چاي خوري نشاسته مخلوط كرده روي پوست بگذاريد.
62. كساني كه جوش صورت دارند آب سيب و آب جعفري به طور مساوي با يك قاشق غذاخوري آرد جو مخلوط نموده بصورت ماسك به مدت نيم ساعت روي صورت بگذارند.
63. براي درمان چاقي ميتوان با سيب شروع كرد البته بايد وضعيت و استعداد جسماني خود را ارزيابي نماييد سپس شروع ميكنيم بدين ترتيب است هفته اول صبحانه فقط سيب ميل شود بالاي آن مطلقاً چاي خورده نشود. هفته دوم صبح و شب فقط سيب خورده شود توجه داشته باشيد كه دانههاي سيب و دم سيب را نخوريد. هفته سوم صبحانه و نهار و شام سيب البته ميتوان با كمي عسل يا آبليمو خورد. سپس بعد از هفته سوم به تدريج غذاي معمولي را به غذاي خود اضافه كنيد كه به حالت عادي برگردد.
64. كساني كه گواتر دارند سيب به خاطر يد موجود در آن، ميوه مناسبي ميباشد.
65. پوست سيب 5 برابر خود سيب ويتامين دارد.
66. شربت سيب يك نوشيدني بسيار گوارا و ضدعفوني كننده و شادابي بخش و خنك كننده ميباشد اگر روزي 50 گرم بخوريد مخصوصاً تابستان. طرز تهيه شربت: سه عدد سيب را قطعه قطعه كرده دانه و دم آن را جدا نموده سپس 800 گرم آب اضافه نموده 500 گرم شكر ميگذاريم آهسته بجوشد تا به قوام آيد صاف نموده در يخچال نگه داري ميشود. براي خوشبو بودن آن ميتوان 2 عدد هل و كمي گلاب اضافه نموده و براي خوش رنگ نمودن آن كمي زعفران استفاده نماييد.
67. سيب ترش براي كساني كه ديابت دارند مفيد ميباشد.
68. كساني كه خونريزي معده دارند از سيب كال با احتياط مصرف كنند.
69. خوردن سيب براي باز شدن صدا مفيد است.
70. كساني كه اسهال خوني هستند از سيب كال استفاده كنند.
71. كساني كه ورم روده دارند هويج و سيب آب پز قبل از غذا ميل كنند يا اينكه به مدت 20 روز هر روز صبح ناشتا يك استكان آب سيب و يك استكان آب هويج بخورند.
72. شربت سيب باعث تقويت معده و جلوگيري از قي ميشود.
73. براي رفع تشنگي آب سيب را همراه آب مخلوط كرده جرعه جرعه بنوشيد.
74. براي درمان ورم و عفونت روده 150 گرم سيب قرمز در يك ليتر آب جوشانده روزي سه بار هر بار نصف ليوان ميل شود.
75. مرباي گل درخت سيب يك مرباي بسيار مقوي است مخصوصاً براي آقايان.
76. كساني كه تصلب شرائين دارند از سيب استفاده كنند.
77. كساني كه پرخوني مغز دارند از سيب استفاده كنند.
آلو :
درمان يبوست - درمان بيماريهاي كبدي - چربي خون - بيماري قند - گرفتگي عروق - درمان بيماري آسم - درمان ضعف عمومي بدن - غلبه صفرا - درمان سرفه - سنگ مثانه - چشم - كرمهاي معده - ورم گلو و تقويت لثه - نفخ - درمان تصلب شرائين - درمان جوشهاي جلدي - درمان خارش - درمان آلرژي - درد فصلي - درمان مننژيت - درمان ورم پروستات - درمان كمر درد - درمان بواسير - تنظيم فشار خون و...
1. طبع آلو نوع شيرين آن سرد و تر است و نوع خشكش بيشتر سرد است. برگ آن سرد و خشك است.
2. براي درمان يبوست بايد شب 10 دانه آلو و 5 دانه انجير در يك ليوان آب خيس نموده و صبح ناشتا و يا آخر شب ميل شود.
3. آلو داراي ويتامينهايي چون A ، ب ، ب 2 ، پ ، و ث ميباشد و مواد معدني چون آهن، كلسيم ، فسفر ، منيزيم، منگنز، فلوئور و گوگرد دارد.
4. درمان بيماريهاي كبدي: 10 صبح و 5 عصر ميل شود. البته آلو تازه يا خشك خيس كرده بهتر است.
5. آلو دفع كننده اوره، اسيد اوريك و چربي خون مي باشد، صبح ناشتا خيس كرده از آن استفاده شود.
6. كساني كه بيماري قند دارند سعي كنند هميشه آلو بمكند.
7. آلو براي كساني كه گرفتگي عروق دارند مفيد مي باشد.
8. براي درمان بيماري آسم رنج ميبرند از صبح تا شب 10 دانه آلو بمكند.
9. كساني كه كم خون هستند آلو را به صورت خيس كرده ده صبح ميل كنند.
10.براي قطع ترشحات سفيد رنگ مهبل خانمها ميتوان از آلو استفاده كرد. بدين صورت بعد از پاك شدن به مدت 20 روز صبح به صبح به صورت ناشتا 10 عدد آلوي خيس كرده ميل كنند در ضمن تنظيم كننده عادت ماهانه نيز ميباشد.
11.كساني كه در زندگي شكستهايي خوردهاند و اين شكستها باعث ضعف عمومي بدن آنها شده است خوب است كه از خيس كرده آلو صبح ناشتا استفاده كنند براي درمان ضعف عمومي بدن مناسب است.
12.براي درمان سردردهاي گرم قبل از غذا آلوي تازه يا خشك ميل شود.
13.آلو برطرف كننده قي صفرايي است و حدت صفرا را از بين ميبرد. در تابستان شربت خاكشير آلو ده صبح ميل شود.
14.آلو برطرف كننده تشنگي و حرارت دل است.
15.كساني كه به خاطر غلبه صفرا آشفته حال هستند (پريشان) شب وقت خواب از آلوي خيس كرده استفاده كنند.
16.آلوي وحشي منظور غيرپيوندي براي معده مضر است.
17. براي درمان سرفه روزانه 4 بار هر بار حدود يك حبّه صمغ آلو آهسته مكيده شود.
18.براي خرد كردن سنگ مثانه از صمغ آلو 6 بار يعني هر 3 ساعت يك حبه نيم گرمي در دهان گذاشته و مكيده شود.
19.ماليدن آلو به چشم باعث افزايش ديد ميشود البته با احتياط مصرف شود چون ممكن است آلوده باشد.
20.براي دفع كرمهاي معده آب آلو بخارا صبح ناشتا بنوشيد نصف ليوان به مدت 4 روز هر روز صبح ناشتا خورده شود.
21.براي درمان ورم گلو و تقويت لثه از پخته و جوشانده برگ و ساقة آلو به صورت غرغره استفاده شود.
22.آلو براي سرد مزاجان و كساني كه نفخ شكم دارند مضر است.
23. براي درمان تصلب شرائين از خيس كرده آلو صبح ناشتا استفاده كنند. 10 عدد آلو در يك ليوان آب و يك قاشق غذاخوري گلاب اضافه شود و در صبح ناشتا ميل كنند.
24.آلو بوي بد دهان را از بين ميبرد.
25.براي درمان جوشهاي جلدي و درمان خارش و درمان آلرژي آلو را با كمي سركه پخته و سپس روي جوشها بگذاريد.
26.آلو، دردهاي فصلي را تسكين داده و برطرف كننده درد مفاصل است.
27.ماليدن آلوي خيس برفكهاي دهان بچه را از بين ميبرد.
28. براي درمان مننژيت از شربت آلو سياه استفاده كنند.
29. براي درمان ورم پروستات از دم كرده گل خشك آن به مدت 7 روز استفاده كنند يا از آلوي هسته گرفته (خشك) به صورت شياف استفاده كنند.
30.جهت درمان كمر درد از دم كرده شكوفه آلو روزي 3 بار هر بار 5 گرم در يك ليوان آب جوش حل كرده و خورده شود.
31.كساني كه اختلال حواس دارند از آش آلو استفاده كنند.
32. براي درمان بيماري بواسير آلو را در برنامه غذايي خود قرار دهند.
33.آلو سرشار از پتاسيم بوده به خاطر همين براي تنظيم فشار خون بسيار مفيد است.
خرما :
درد كمر - درد مفاصل - سنگ مثانه - سرطان - تقويت كننده اعمال فكري - پروستات - كليه - ديابت- چاقي- تقويت مو و ناخن - تقويت قوه بينايي - رفع خارش - شب كوري - بوي بد بدهان - رماتيسم -سرفه - آسم - برونشيت- كمبود نطفه - ناتواني جنسي - حافظه - فشار خون - كم خوني و...
1. طبع خرما گرم و خشك است.
2. براي رفع خشونت و نرم كردن سينه 50 گرم خرما در 1000 گرم آب جوشانده صاف نموده روزي 2 تا 3 استكان بخوريد. البته اين براي افراد سرد مزاج بسيار خوب است.
3. براي تقويت كليه از شربت فوق استفاده كنيد.
4. كساني كه درد كمر يا درد مفاصل دارند مي توانند از شربت خرما كه در شماره 2 آمده است استفاده كنند.
5. اگر خرما با شنبليله خورده شود جهت سنگ مثانه مفيد است.
6. براي تقويت نيروي جنسي خرما را در شير تازه خيس كرده كمي دارچين بزنيد و صبح به عنوان صبحانه بخوريد و سپس كمي شير بالاي آن ميل كنيد. البته براي گرم مزاجان زياد خوب نيست.
7. كساني كه ميخواهند سنگ مثانهشان خرد شود از دمكردة آن استفاده كنند (دم كرده هسته خرما) و دم كردة آن بسيار قابض است و كساني كه يبوست دارند سعي كنند در هنگام استفاده از دم كردة خرما از غذاهاي ساده و ملين استفاده كنند.
8. به خاطر وجود ويتامين B در خرما ميوه خوبي براي تعادل اعصاب و نيز باعث رشد است.
9. فسفري كه در خرما وجود دارد باعث سر زنده نگاه داشتن سلولهاي عصبي مي شود.
10. براي كمبود آهن بسيار مفيد است.
11. از ابتلاء به سرطان مصون نگاه مي دارد.
12. منيزيم و فسفري كه در خرما وجود دارد تقويت كننده اعمال فكري است.
13. چون منيزيم مغز در افراد پير رفته رفته كم ميشود به همين علت سالمندان در برنامه خود بايد خرما را بگنجانند.
14. منيزيم براي حفظ سلامتي پروستات و كليه لازم است. ميدانيم كه در هر 100 گرم خرما حدود 63 ميليگرم منيزيم وجود دارد در نتيجه خوردن خرما هرگز فراموش نشود.
15. كساني كه ديابت دارند ميتوانند به جاي قند از خرما استفاده كنند. زيرا منيزيم كه در اين ميوه وجود دارد كار كليه و لوزالمعده را آسان ميكند.
16. كساني كه مي خواهند چاق شوند از رطب با بادام استفاده كنند (رطب خرماي تازه است).
17. خرما به خاطر داشتن ويتامين A باعث تقويت مو و ناخن، تقويت قوه بينايي و رشد اندامها در اطفال و نوجوانان ميشود.
18. سوزانده خرما بصورت سورمه براي تقويت و روياندن مژه و رفع خارش چشم مفيد است.
19. به خاطر وجود ويتامينهاي B در خرما براي نمو جنين ، سوخت و ساز مواد پروتئيني و جذب قندها و بيماريهاي قلبي و عروقي كبد يك ميوه بسيار مؤثر است.
20. كساني كه شب كوري دارند روزانه خرما بخورند.
21. خرما از پوسيدگي و كرم خوردگي دندان جلوگيري ميكند به شرط آنكه بعد از خوردن خرما چند برگ تلخون بجويم.
22. خرما بوي بد بدهان را از بين ميبرد.
23. كساني كه رماتيسم دارند از شربت خرما استفاده كنند.
24. شيرگرم همراه خرما براي بيماريهاي ريوي، سرفه، آسم و برونشيت نافع است.
25. اگر چنانچه گرم مزاجان خرما استفاده نموده بهتر است كه يك ساعت بعد از آن از كاهو و سكنجبين استفاده كنند.
26. مسواك كردن با گرد سوخته خرما باعث درخشندگي دندان ميشود.
27. خوردن خرما صبح ناشتا باعث از بين رفتن كرمها ميشود.
28. كساني كه ميخواهند چاق شوند صبحانه گردو يك عدد + خرما 7 عدد و يك ليمو شيرين استفاده كنند.
29. كساني كه كمبود نطفه دارند به عنوان صبحانه از خرماي پخته استفاده كنند.
30. گرد خرما ناتواني جنسي را از بين ميبرد.
31. براي كساني كه ميخواهند حافظه خوبي داشته باشند صبحانه همراه غذا خرما ميل كنند.
32. بهترين غذاي زمستان خرما است چون انواع املاح معدني را دارد و انرژي كافي به بدن ميرساند.
33. كساني كه فشار خون دارند خرما كمتر مصرف كنند.
بادام زمینی :
چاق كننده - تحريك شهوت - برطرف كنندة خستگي شديد - راشيتيسم - شوره و ريزش مو - پوستهپوسته شدن كف دست - گواتر- سرفه - دردهاي حنجره - ضد رطوبت معده - برطرف كنندة زخم مثانه - سوزش مجاري ادرار - مسكن بلغم سينه - برطرف كنندة سودا و...
1. بادام زميني چاق كننده است. 100 گرم + يك قاشق عسل و يك ليوان آب هويج به عنوان صبحانه.
2. خوردن بادام زميني شهوت را تحريك ميكند.
3. خوردن روغن بادام زميني چون فاقد كلسترول است براي افرادي كه چربي خونشان بالاست مفيد ميباشد و از جمع شدن چربي در رگها جلوگيري ميكند.
4. بادام زميني برطرف كنندة خستگي شديد ميباشد.
5. كساني كه بهت زده يا بيحوصله هستند 10 صبح و 5 بعدازظهر 30 عدد بادام زميني با كمي عسل و اگر آب هويج بود با كمي از آن ميل كنند.
6. براي خانمهاي حامله روزانه بين 10 تا 15 دانه بادام زميني بخورند.
7. براي كودكاني كه راشيتيسم دارند روزانه 10 تا 12 دانه بادام زميني ميل كنند.
8. كساني كه كف دستشان پوسته پوسته ميشود علاوه بر خوردن بادام زميني آن را به كف دست بمالند.
9. براي درمان شوره و ريزش مو قبل از حمام بادام زميني را به سر بمالند.
10. مقدار روي و يد در بادام زميني زياد است در نتيجه كساني كه گواتر دارند بادام را در جيره غذايي خود بگنجانند.
11. كساني كه نسبت به بادام زميني حساس هستند از خوردنش خودداري كنند.
12. بادام زميني نرم كنندة سينه ميباشد.
13. بادام زميني برطرف كنندة سودا است.
14. بادام زميني ضد رطوبت معده است.
15. بادام زميني برطرف كنندة زخم مثانه و سوزش مجاري ادرار ميباشد.
16. بادام زميني مسكن بلغم سينه و سرفه و دردهاي حنجره ميباشد.
شلیل :
تصفيه خون - ضد اسپاسم - سرفه - رماتيسم - كاهش فشار خون - خونريزي رحم - ورم پروستات - بدبويي دهان - ضد رماتيسم - ادرار آن ها قطره قطره و...
1. طبع آن سرد و تر است.
2. شليل از نظر خواص مانند هلو است.
3. مغز آن خون را تصفيه ميكند.
4. مغز شليل ضد اسپاسم است. يك ساعت بعد از غذا ميل شود.
5. سرفه را تسكين ميدهد. صبح و عصر ميل شود.
6. براي رماتيسم مفيد است.
7. مغز آن باعث كاهش فشار خون ميشود.
8. مغز آن خونريزي را بند ميآورد، به خصوص خونريزي رحم را.
9. مصرف زياد دانه شليل بخاطر وجود آميگدالين و اسيد سيانيدريك كه آزاد ميشود خطرناك است، بسيار با احتياط ميل كنيد. بيشتر از يك گرم در روز مصرف نشود و زمان درمان يك هفته ميباشد.
10. براي بدبويي دهان مفيد است بعد از هر غذا يك عدد بخوريد.
11. براي ورم پروستات از كمپوت آن استفاده كنيد.
12. دم كردة برگ آن ضد رماتيسم است.
13. كساني كه ادرار آن ها قطره قطره ميآيد نيم ساعت بعد از غذا استفاده نمايند.
طالبی :
شادابي پوست - بازشدن اشتهاي كودك - چين و چروك صورت - عفونت معده - تقويت قلب - يبوست - زياد شدن شير - امراض خفته - كوچك شدن شكم - نقرس و رماتيسم - باز كنندة عروق - طول عمر - مسلول - كم خوني - ورم روده - سكته قلبي -فشارخون و...
1. طبع آن گرم و تر است.
2. داراي ويتامين Cميباشد.
3. براي شادابي پوست از ماسك طالبي استفاده كنيد بدين صورت كه گوشت طالبي را له كرده و كمي كتيرا با آن مخلوط كرده بصورت ماسك روي صورت بگذاريد.
4. براي از بين بردن چين و چروك صورت گوشت له شده طالبي را با سفيده تخم مرغ مخلوط كرده روي صورت بماليد.
5. براي رفع عفونت معده يك ساعت قبل از نهار طالبي بخوريد.
6. هيچ گاه طالبي را خيلي سرد نخوريد منظور داخل يخچال نگذاريد.
7. خوردن طالبي باعث تقويت قلب ميگردد.
8. براي درمان يبوست قبل از غذا از طالبي استفاده كنيد.
9. طالبي داراي ويتامين A ، B و C ميباشد و بيش از ده نوع هورمون گياهي و آنزيم دارد.
10. كساني كه سنگ كليه و مثانه دارند به مدت 2 هفته شام خود را به طالبي اختصاص دهند. يعني آهسته و هر يك ربع كمي طالبي ميل كنند.
11. خوردن طالبي باعث زياد شدن شير مي گردد ولي با احتياط كه شير آن براي كودك مسهل نشود.
12. به خاطر وجود راديواكتيو در طالبي براي امراض خفته مفيد بوده و آنها را سركوب ميكند.
13. كساني كه ميخواهند شكمشان كوچك شود قبل از نهار طالبي بخورند و يك وعدة غذايي شب خود را به طالبي اختصاص دهند.
14. كساني كه مبتلا به نقرس و رماتيسم ميباشند سعي كنند در فصل تابستان مقداري طالبي هر روز ميل كنند.
15. وجود پتاسيم در طالبي باز كنندة عروق نيز ميباشد.
16. براي رفع حرارت و گرمي مزاج از طالبي در تابستان استفاده كنيد.
17. طالبي يك ميوه خوشمزه براي كودكان ميباشد اشتهاي آنها را باز مينمايد و رشدشان را زياد ميكند.
18. خوردن نان و طالبي در تابستان باعث طول عمر ميشود.
19. كساني كه كم خوني دارند ميتوانند از طالبي استفاده كنند.
20. طالبي براي افراد مسلول مفيد است و ميتوانند در تابستان يك وعده غذايي خود را از نان و پنير و طالبي استفاده كنند.
21. كساني كه ورم روده دارند طالبي كمتر ميل كنند.
22. براي چسبندگي پلاكتهاي خون مورد استفاده قرار ميگيرد.
23. از سكته قلبي جلوگيري ميكند.
24. كساني كه فشارخون دارند طالبي را در برنامه غذايي خود قرار دهند.
25. همان طور كه ميýدانيد شكر را سم سفيد ميýگويند و ما با اضافه كردن شكر به طالبي شايد از خاصيت آن بكاهيم.