توت سفید :

 

 

ملين - مدر- پاك كنندة خون - تقويت كنندة قوة باه - كبد - طحال- ازدياد شير - التهاب چشم - درخشندگي چشمها - صاف كننده خون - خون‌ساز- رماتيسم- سرفه - آسم - دمل - لثه - چاقي- ديابت - اسيد اوريك يا اوره - كرم كدو و...

 

1.     توت سفيد يا شيرين طبع گرم و مرطوب دارد.

2.     اگر توت شيرين صبح ناشتا ميل شود به عنوان صبحانه ملين است.

3.     توت سفيد مدر مي باشد (صبح ناشتا به عنوان صبحانه).

4.     پاك كنندة خون است (صبح و عصر ميل شود).

5.     تقويت كنندة قوة باه است (مانند شماره 3 ميل شود).

6.     مفيد براي كبد است (مانند شماره 3 ميل شود).

7.     براي طحال مفيد است (بالاي غذاهاي گوشتي و چرب خورده نشود).

8.     زياد كنندة شير مادران مي‌باشد به شرط آن كه همراه غذاهاي چرب ميل نشود.

9.     برگ درخت توت خون را خنك مي‌كند و التهاب را فرو مي‌نشاند (به صورت دم كرده).

10.  برگ درخت توت چشمها را درخشان مي‌سازد و التهاب چشم را از بين مي برد (به صورت دم كرده).

11.  برگ درخت توت صاف كننده خون و خون‌ساز مي باشد (به صورت دم كرده).

12.  كساني كه رماتيسم دارند از برگ (به صورت دم كرده) و ميوه توت استفاده نماييد.

13.  برگ و ميوه توت براي رفع سرفه مفيد مي باشد (برگ آن به صورت دم كرده و يا توت خشك همراه با آب جوش ميل شود).

14.  برگ و ميوه توت براي كساني كه آسم دارند مفيد مي باشد.

15.  كساني كه گرم مزاج هستند از خوردن توت خودداري كنند. (بنا به گفتة ابوعلي سينا) در صورتي كه مي‌خواهند بخورند بهتر است بعد از يك ساعت يا 2 ساعت كمي سكنجبين بنوشند.

16.  صمغ پوست درخت توت ضددندان درد و باز كنندة سر دمل مي باشد.

17.  جويدن صمغ درخت توت لثه را محكم مي‌كند و از كرم خوردن دندان جلوگيري مي كند.

18.  خوردن توت باعث چاقي نمي‌شود.

19.  كساني كه ديابت دارند مي‌توانند به جاي قند از توت خشك استفاده كنند.

20.  اگر برگ درخت توت و برگ شفتالو را مخلوط نموده جوشانده ميل شود امكان دارد كرم كدو را از بين ببرد.

21.  كساني كه اسيد اوريك يا اوره دارند بهتر است به جاي قند از توت خشك استفاده كنند.

22. به خاطر داشتن كلسيم و فسفر در توت خشك براي لثه كودكان مفيد است و تأمين كنندة انرژي براي سالمندان است.

23.  يك صبحانه خوب براي گياه‌خواران : 50 گرم توت خشك، 50 گرم نخود برشته بدون نمك، 5 دانه فندق، 3 دانه بادام زميني، 5 دانه بادام درختي و يك ليوان آب هويج با يك قاشق عسل.

 

 

 

 

زیتون تلخ :

 

 

 

زیتونتلخدرختیاستازخانواده " شالسنجد "   درگیلان " رزخهزیتون،تلخهزیتون،شالزیتون "،  درمازندران " زیتونتلخ - سنجدتلخ "،درنور " شالپستانه "،دررامسر " دیوزیت "،درتهران " سنجدتلخ " ودرآستارا " زیبیلآغاجی " نامیدهمیشود

        درهندازبرگهایآنبهعنوانیككرمكشاستفادهمیشود.

        عصارةآنشدتحملههایآسمراكاهشمیدهد.

        پوستریشهدرخت،میوهوگلهاوبرگهایآنمحللوبازكنندهانسدادوگرفتگیمجاریعروق،وحامیبدندرمقابلعفونتهاومسمومیتاست.

        ازضمادبرگوگلهایآنبرایتسكینسردردواعصاباستفادهمیشود.

        عصارةبرگهایآنكرمكشاست.

        عصارةبرگهایآنسنگهاراخردمیكند.

       عصارةبرگهایآنمدرمیباشد.

        عصارةآنقاعدهآوراست.

       ازبرگهاوپوستومیوههایآندراستعمالخارجیوداخلیبرایجذاموخنازیراستفادهمیشود. چوندرتركیباتاینگیاهسموجودداردبهتراستزیرنظرپزشكمصرفشود.

      كسانیكهشورهسردارندروغنكرچكوروغنزیتونرامخلوطوسپسپوستسرراماساژدهند،نیمساعتبعدازآندوشبگیرند.

         برایزخمهایشدیدوسختبرگهایاسفناجرادرروغنزیتونبپزیدوبهصورتپمادرویزخمبگذاریدهردفعهتازهدرستكنید.

         اگرگلسرختازهراباروغنزیتونمخلوطنمودهبصورتخمیردرآوردهدرمحلدردببندیم (رماتیسم،سیاتیكونقرس) دردراتسكینمیدهد.

 

 

موز :

 

موهاي خشك و شكننده - چاق كننده - نرم كنندة سينه - تقويت مو - بيماري قلبي - محرك شهوت - تسكين خارش بدن - باز شدن رنگ چهره - التيام زخم‌ها - خون‌ساز - نشاط آور - سقط جنين - تقويت نيروي جنسي - كوليت - سرفه‌هاي خشك - ضدكرم - يرقان - كلسترول خون و...

 

1.     كساني كه موهاي خشك و شكننده دارند يك عدد موز را له كرده موها را با آن ماساژ دهند.

2.     براي پوست خشك در زمستان با عسل مخلوط كرده بصورت ماسك روي پوست بگذاريد.

3.     موز ديرهضم است.

4.     موز چاق كننده است.

5.     موز خون غليظ ايجاد مي‌كند. زياده‌روي در خوردن آن باعث توليد خون غليظ بلغمي مي‌شود.

6.     موز نرم كنندة سينه است.

7.     خوردن موز هنگام ناشتا زيان‌آور است.

8.     موز براي اسهال ساده و اسهال خوني مفيد است.

9.      شيره‌اي كه از تنه درخت گياه گرفته مي‌شود براي تقويت مو مفيد مي‌باشد.

10.  موز يك غذاي كامل است حتي براي كودكان.

11.  اشخاصي كه اوره اضافي در خون دارند مي‌توانند در برنامه غذايي خودشان موز را بگنجانند.

12.  موز براي كساني كه دچار بيماري قلبي هستند يك غذاي خوب است به عنوان شام يك عدد ميل شود.

13.  كساني كه داراي دستگاه گوارشي حساسي هستند موز را با احتياط بخورند.

14.  موز محرك شهوت است.

15.  براي تسكين خارش بدن موز نرم را كوبيده با آب ليمو مخلوط كرده در محل خارش بماليد.

16.  براي باز شدن رنگ چهره و از بين بردن لكه‌هاي سياه موز را با تخم خربزه مخلوط نموده به روي لكه‌ها بماليد.

17.  براي التيام زخم‌ها و جلوگيري از سوختگي پوست موز را سوزانده گرد آن را روي زخم بريزيد.

18.  ارزش غذايي موز برابر است با گوشت فقط فاقد مواد چربي و كلسيم مي‌باشد.

19.  موز خون‌ساز است به خاطر وجود آهن.

20.  موز نشاط آور است.

21.  موز تأمين كنندة مواد معدني مورد نياز بدن مي باشد.

22.  موز از سقط جنين جلوگيري مي‌كند. خانمهايي كه بچه سقط مي‌كنند موز بخورند.

23.  به خاطر وجود فسفر در موز براي هوش و حافظه كودكان و نوجوانان بسيار مفيد است.

24.  يك نوشيدني خوب براي تقويت نيروي جنسي : موز يك عدد + خرماي رطب 60 گرم + مغز پسته 10 گرم + آب هويج يك استكان + كنجد كوبيده يك قاشق مرباخوري + پودر نارگيل يك قاشق مرباخوري + انجير چند عدد + مغز گردو 10 گرم + گل محمدي كمي + بستني 100 گرم + زرده تخم مرغ 2 عدد. مواد را در مخلوط كن ريخته و مخلوط كنيد يك شام مفيد براي آقايان.

25.  خوردن ميوه خام موز توليد ورم قولون (كوليت) مي‌كند و در روده ايجاد تخمير مي‌كند.

26.  كساني كه در اثر خوردن موز زبانشان ورم يا جوش مي‌زند بلافاصله بعد از خوردن موز آب ليمو مزمزه كنند.

27.  از سوختة شاخ و برگ موز مي‌توان قليا و تيزاب صابون درست كرد.

28.  كساني كه سرفه‌هاي خشك مي‌كنند موز را آهسته آهسته بخورند.

29.  ضماد موز براي سوختگي در اثر آتش مفيد و اگر بلافاصله بكار رود از تاول زدن جلوگيري مي‌كند.

30.  جوشانده ريشه درخت موز ضدكرم است (گرچه نمي‌توان به آن درخت گفت چون بوته است منتها قدش بلند است).

31.  موزبراي اسهال واسهال خوني مفيداست درمان زخم‌هاي روده راسريع مي‌كندوبراي رفع بي‌نظمي واختلال روده‌ها مفيد ميýباشد.

32.  در چين ريشه له شدة موز براي انواع زخم‌هاي بد و انواع كفگيرك و انواع ورم‌ها و تومورها و براي رفع سردرد همراه تب مورد استفاده قرار مي گيرد.

33.  ريشه موز براي معالجه يرقان مفيد است.

34.  مخلوط گرد برگ‌هاي خشك موز با روغن كنجد براي تحليل و رساندن دمل مفيد است.

35.  موز براي شفاي سلولهاي فرسوده اولسرها و همچنين جلوگيري از گاسترين و التهاب معده بسيار مفيد است.

36.  بيماران قلبي كه هر روز آسپرين مي خورند بهتر است قبل از آسپرين يك عدد موز بخورند.

37.  كساني كه كلسترول خون آنها نوع LDL زياد است بهتر است به مدت 14 شب شام فقط موز بخورند.

38.  يك عدد موز تازه و رسيده مي‌توان گفت به اندازه يك كيلو گوشت ارزش غذايي دارد.

39.  براي از بين بردن حلقه‌هاي روي گردن و از بين بردن چين و چروك گردن موز كاملاً رسيده يك عدد نصف استكان روغن بادام شيرين يك قاشق عسل اينها را خوب له نموده روي باند پهن نموده دور گردن بپيچيد به مدت 2 ساعت بگذاريد بماند.

40.  افرادي كه كار فكري دارند موز را در برنامه غذايي خود بگنجانند.

 

 

 

ازگیل :

 

 

درمان كنندة اسهال - بواسير و خون ريزي رحم - ورم روده - زخم دهان و ورم گلو - اسهال خوني - سنگ كليه - مثانه - سنگهاي كليه - نقرس - اسيد اوريك - كليه - ورم پروستات - قليايي كنندة خون - جلوگيري از سقط جنين و...

 

1.     ازگيل درمان كنندة اسهال است. روش استفاده : از ميوة ‌خام آن يا كنسرو ميل شود.

2.     خوردن ازگيل نارس خون رويهاي داخلي مانند بواسير و خون ريزي رحم را درمان مي‌كند.

3.     جهت درمان ورم روده كنسرو ازگيل و يا مخلوطي از شير و ازگيل ميل شود.

4.     جهت درمان زخم دهان و ورم گلو 50 گرم از برگ درخت ازگيل در يك ليتر آب جوشانده غرغره شود.

5.     براي درمان اسهال خوني 200 تا 300 گرم ازگيل را پوست نموده ميل شود.

6.     اگر دانة ازگيل را كوبيده و يك قاشق چاي خوري با شربت ريشة جعفري بخوريد سنگ كليه برطرف مي‌شود.

7.     اگر دانة ازگيل را در شراب خيس نموده و بنوشيد سنگهاي كليه و مثانه را از بين مي‌برد.

8.     طبع ازگيل سرد و خشك است.

9.     براي درمان نقرس و اسيد اوريك 100 گرم هستة خرد شده آنها را در يك ليتر شراب سفيد بريزيد و هر صبح يك استكان بنوشيد.

10.   اگر چوب ازگيل را به گردن آويزان كنند از سقط جنين جلوگيري مي‌كند.

11.   براي ورم پرستات مفيد است. 10 صبح و 5 عصر ميل شود.

12.   قليايي كنندة خون مي‌باشد. يك ساعت بعد از غذا ميل شود.

13.   كساني كه ناراحتي كليه دارند ازگيل نخورند.

 

پرتقال :

 

 

 

درخت کوچکی دارد و از خانواده Rutaceae است و برگهای سبز دارد. گل های آن معطر وبه رنگ سفید است. میوه آن معطر و در اندازه متوسط است، در برخی ارقام درشت و پوست آن نارنجی کمی ناصاف و گوشت آن شیرین یا ترش و یا میخوش و بسته به انواع مختلف دارای رنگ زرد یا تیره و قرمز است. پرتقال معمولاً در شمال و جنوب ایران کاشته می شود.


۱-موقع خواب تعدادی پرتقال شیرین بخورید مسهل خوبی است.
۲-آب آن را بنوشید، کمبود ویتامین C  را جبران می کند ، تشنگی را فرو می نشاند. نرم کننده سینه است.
۳-هر روز دو تا سه لیتر آب پرتقال را به مرور بنوشید، مدر و نرم کننده است، خون را تصفیه می کند. شنگ کیسه صفرا را از بین می برد، اشتها آور است و مقوی معده و باد شکن و ضد اسپاسم و آرام بخش است. اسهال صفراوی را قطع می کند. ضد سم و ضد ویروس و مهار کننده سرطان است.
۴-آب پرتقال را اگر با نمک بخورید برای رفع کرم رینگ ورم مؤثر است.
پوست پرتقال:
۱-آب جوشانده آن را بنوشید، مدر و باد شکن است. ضد عوارض کمی ویتامینC ، کلسترول خون را کاهش می دهد. سینه را نرم و سرفه را تسکین می دهد، سرماخوردگی را برطرف و برای رفع سوء هاضمه مفید است.
۲-مقداری از تازه آن را بجوشانیدو آب آن را دور بریزید و در ظرفی مقداری قند یا شکر و یک لیتر آب بریزید و پوسته ها را در آن انداخته و پس از ۲۰ دقیقه جوشانده در بشقاب ریخته تا سرد شود و قبل از صبحانه آب آن را بخورید. ضد سم و مقوی است و یبوست معده را برطرف می کند.
۳-هر روز تازه آن را به صورت بمالید، کک و مک صورت را برطرف می سازد.
۴-هر روز آن را با پوست لیمو مخلوط کرده بکوبید و از خارج بر روی موضع گواتر ضماد کنید، گواتر را درمان می کند.
۵-له شده آن به عنوان مرهم برای اگزما و ناراحتی های دیگر پوستی مصرف می شود.
شکوفه های پرتقال:
نوشیدن دم کرده آن آشفتگی را برطرف می سازد، برای دل به خوردگی مفید است. مسکن و آرامبخش است، سوء هاضمه را برطرف می کند.
برگ درخت پرتقال:
۱-بیست گرم برگ خشک آن را در یک لیتر آب جوش ده تا پانزده دقیقه دم کنید بعد آب آن را صاف و شیرین کرده و هر شب قبل از خواب یک فنجان بنوشید. بی خوابی را برطرف می سازد. اگر قبل از هر غذای روزانه یک فنجان بنوشید معرق و مسکن است، سینه را نرم و سرفه را تسکین می دهد، برونشیت، هیستری، تپش قلب و سکسکه را درمان می کند.
۲-آب جوشاندة آن برای شست و شوی ورم ها و کاهش درد آنها نافع است.
پرتقال از ۸۰ درصد آب، ۱۰ درصد الیاف، ۵ درصد مواد معدنی و اسیدی،۳ درصد قند و ویتامین و ۲ درصد چربی تشکیل شدهاست. پرتقال سرشار از گوگرد و فسفر و کلسیم و مس و ویتامین«ث» و ویتامین«ب۱» و «ب۲» است.
بر اساس نتایج پژوهشی جدید، پرتقال از کرم خوردگی دندانها جلوگیری می کند. پیشتر نیز کشف شده بود که پرتقال کلسیم استخوانها را تقویت می کند، گردش خون را فعال می کند، کبد را تقویت می کند، مانع از سرماخوردگی مس شود.
تا پیش از پانزده سالگی، سرطان خون بیش از هر سرطان دیگری در کودکان رواج دارد. پژوهشگران دریافته اند کودکانی که تا دو سالگی در هفته ۴ تا ۶ بار پرتقال(یاآب آن)را می خورند میزان ابتلای آنان به سرطان خون در چهارده سالگی تا نصف کاهش می یابد. پیشتر نیز کشف شده بود که ابتلا به برخی سرطانها در بزرگسالی با نوع غذاهای فرد در کودکی ازتباط دارد.
پژوهشگران دریافته اند که نوشیدن ۲ لیوان آب پرتقال در روز به مدت ۶ هفته میزان فشار خون را کاهش می دهد. ویتامین ب۲ و کلسیم و پتاسیم زیادی در پرتقال یافت می شود. نوشیدن نصف لیوان آب پرتقال در روز به پیشگیری از سکته نغزی کمک می کند. (انجمن قلب آمریکا می گوید اگر به بدن از راه غذا به اندازه کافی ویتامین ب۲ نرسد فرد دچار سکته مغزی می شود، به ویژه افرادی که فشار خون بالا و اضافه وزن دارند.)
پرتقال به سبب داشتن ویتامین ب۲ از سرماخودگی در فصل زمستان جلو گیری می کند. و آنتی اکسیدان زیاد آن سموم و مواد زیان آور سلولها و بافتها را دفع می کند.اب پرتقال در کودکان یک ساله سبب تسریع در آمدن دندانها می شود. البته زیاد نوشیدن آب پرتقال هم خوب نیست سبب خورده شدن دندانهای کودکان می شود. هم چنین نوشیدن آن به هیچ وجه به افرادی که زخم معده دارند توصیه نمی شود.
پوست پرتقال برای روده ها بسیار مفید است و ترشحات کبد را تقویت می کند. مقوی و آرامبخش است، تحریک کننده اشتها است.
- اسانس آن خاصیت ضد عفونی کننده دارد.
- اسیدی است ولی خاصیت قلیایی به بدن می دهد و برای کسانی که زیاد گوشت می خورند و بدنشان اسیدی شده مفید است.
- مالین آن روی صورت و شستن بعد از ۲۰ دقیقه برای زفع چین و چروک صورت و شادابی پوست مفید است.
- وزن را کاهش می دهد. برای این کار یک عدد پرتقال و سه عدد لیموترش را پوست کنده و پس از قطعه قطعه کردن ۱۰ دقیقه در نیم لیتر آب بجوشانید سپس ۳ قاشق عسل به آن اضافه کنید و بار دیگر ۵ دقیقه بجوشانید پس از صاف کردن روزی ۳ فنجان از این شربت بنوشید تا وزن شما به حد دلخواه برسد.
- برای استفاده بهتر از مواد غذایی پرتقال، پوست زرد آن را بگیرید و پوست سفید و پره های داخل آن را بخورید زیرا در پوست سفید آن مواد معدنی زیادی وجود دارد که اثر اسیدی پرتقال را خنثی می کند.
- پوست سفید پرتقال و ورقه های نازک بین قسمتهای داخل پرتقال بهترین دارو برای کاهش کلسترول است.
- نوشیدن یک لیوان آب پرتقال در روز به هضم غذا کمک می کند. اما همین آب پرتقال در شب سیی سوزش معده و عصبانیت می شود.
تذکر: همه خواص گفته شده در پرتقال رسیده یافت می شود.

 

 

خربزه :

 

 

فلج - سنگ كليه و مثانه - جلاي پوست - كم خوني - ادرارآور - كيسه صفرا - رماتيسم - چاق كننده - رفع زردي - زياد كنندة شير - نيروي جنسي - مثانه - نقرس - رشد كودكان - كك مك - قولنج- تسكين ورم - درد چشم - جذام و...

 

1.     هيچگاه خربزه را ناشتا نخوريد امكان دارد باعث فلج شود و يا تب‌هاي صفراوي به وجود آيد.

2.     بهترين زمان خوردن خربزه ميان دو وعده غذا مي‌باشد.

3.     پوست خشك خربزه 10 گرم در 50 سي سي آب جوشانده روزي چهار مرتبه ميل شود امكان انداختن سنگ كليه و مثانه را دارد.

4.     كمي از پوست خشك خربزه را اگر در گوشت بندازيم باعث زود پخته شدن آن مي‌شود.

5.     ماليدن پوست خربزه به صورت باعث جلاي پوست مي‌شود.

6.     پوست خربزه در حمام اگر به بدن ماليده شود پاك كنندة خوبي است.

7.     كساني كه كم خون هستند خوردن خربزه را 2 ساعت بعد از غذا فراموش نكنند.

8.     خربزه ادرارآور و لينت دهنده است.

9.     خربزه به معالجه كيسه صفرا كمك مي‌كند.

10.  خربزه براي كساني كه رماتيسم يا بواسير دارند مفيد است.

11.  خربزه چاق كننده است در فواصل غذا خورده شود.

12.  براي شفاف شدن پوست و رفع زردي آن مي‌توان از ماسك تخم خربزه + شيره انگور + تخم زيتون استفاده نماييد.

13.  براي از بين بردن منافذ و سوراخýها‌، تخم خيار + تخم كدو + تخم خربزه به مقدار مساوي پودر كرده در شير حل نموده به مدت نيم ساعت بصورت ماسك روي پوست بگذاريد.

14.  اگر خانمهاي حامله در ماههاي اول از خربزه استفاده كنند امكان دارد كه نوزاد آنها پسر شود در هر صورت باعث زيبايي نوزاد خواهد شد.

15.  خربزه قوه باه را زياد مي‌كند و بهترين زمان خوردن آن نيم ساعت بعد از نزديكي است (البته آقايان ميل نمايند).

16.  خربزه بر ازياد نسل تأثير فراوان دارد.

17.  خربزه زياد كنندة شير است.

18.  خربزه ترشحات كلي بدن را زياد مي‌كند.

19.  امام صادق(ع) فرموده‌اند: خوردن خربزه داراي چند خصلت و خاصيت است مانند:

الف) نيروي جنسي را زياد مي‌كند.

ب) مثانه را شستشو مي‌دهد.

پ) ادرار را زياد مي‌كند.

ت) رسوبات مثانه را حل كرده و رد مي‌نمايد.

20.  اگر بعد از غذا خربزه سرد خورده شود معده و روده‌ها دچار اختلالات خواهد شد.

21.  كساني كه صورت خشك دارند اگر هر شب صورت خود را با آب خربزه بشويند خشكي برطرف خواهد شد.

22.  اشخاص مسلول از خوردن خربزه فراموش نكنند.

23.  خوردن خربزه به جوان ماندن پوست كمك مي‌كند.

24.  در موقع خوردن خربزه از خوردن نمك و فلفل خودداري شود.

25.  خربزه براي كساني كه نقرس دارند مفيد است.

26.  خربزه موجب رشد كودكان مي‌شود.

27.  خربزه يك ميوه خوب براي سالمندان است و در سستي و بي‌حالي آن ها اثر نيكويي دارد.

28.  كساني كه امراض سودايي دارند خوردن خربزه را فراموش نكنند.

29.  خربزه تصفيه كنندة روده‌ها مي‌باشد.

30.  كساني كه كك مك دارند مي توانند ضماد گوشت خربزه را روي پوست بگذارند. البته اگر تخم خربزه كوبيده با موز مخلوط نمايند روي كك مك‌ها بگذارند مفيدتر است.

31.  خربزه دفع كنندة حرارت جگر است.

32.  تخم خربزه كرم كش است.

33.  اگر 2 ساعت بعد از مصرف غذاي گوشتي خربزه بخوريم باعث مي شود كه سمومي كه بر اثر مصرف گوشت و مواد چربي در خون و سلولهاي بدن ايجاد شده خنثي و دفع ميýشوند.

34.  امام رضا فرموده‌اند: خوردن خربزه ناشتا موجب قولنج مي‌شود.

35.  خوردن خربزه باعث از بين رفتن سياهي صورت مي‌شود.

36.  ضماد خربزه براي تسكين ورم و درد چشم و ورم‌هاي سخت نافع است.

37.  تخم بو داده خربزه باعث زياد شدن ميل جنسي در آقايان مي‌شود.

38.  خوردن خربزه موجب نشاط و فعاليت اعصاب مي‌شود.

39.  خربزه انسان را از جذام در امان مي‌دارد.

40.  خربزه داراي ويتامين  ‌A ، B1 ، B2 ، B6 و ويتامين C است.

41.  خوردن خربزه باعث مي‌شود كه دردهاي پنهان آشكار شوند.

 

 

 

گریب فروت :

 

 

معمولا به خاطر وجود رگه هایی از تلخی ، کمتر طرفدار دارد . اما اگر از خواص اعجاب انگیزش از جمله کاهش چربی خون ، کاهش بروز برخی سرطان ها ، کمک به هضم غذا و … آگاهی داشتیم ، شاید کمی بیشتر تحویلش می گرفتیم .

گریپ فروت، میوه ی مفیدی برای متعادل ساختن وزن بدن شمرده می شود؛ و مقدار زیاد فیبر گیاهی اش، گرسنگی را فرو می نشاند. در گذشته، بسیاری از مردم، از خوردن گریپ فروت بدون شکر، به خاطره عصاره ی تلخ و ترش آن، خودداری می کرده اند، ولی به طور معمول با آمیختن آب گریپ فروت سرخ یا صورتی با سفید، مزه ی شیرین حاصل می شود.

اگر آب پرتقال یا گریپ فروت را با هم در آمیزیم، نوشابه ی نیروبخشی پدید می آید که نیاز به شیرین کردن ندارد.

چنان چه می خواهید از وزن تان بکاهید، روزانه پیش ازهر خوراکی، آن را بخورید تا جلوی پرخوری تان را بگیرد، در ضمن میان وعده ی ایده آلی به شمار می رود.

جالب این که گریپ فروت سرشار از پکتین (فیبر محلول)است که به کاهش کلسترول خون کمک می کند. وانگهی، پژوهش های اخیر حاکی از آن است که میوه ی مورد بحث، دارای مواد دیگری است که از بروز بیماری ها پیشگیری می کند.

به عنوان مثال، گریپ فروت های سرخ و صورتی، سرشار از لیکوپن هستند و این ماده، یک ماده ی آنتی اکسیدان است که به نظر می آید خطر بزرگ شدن پروستات را کاهش می دهد. محققان هنوز مکانیسم عملکرد لیکوپن را نشان نداده اند، لیکن بررسی ۶ ساله ی دانشگاه هاروارد که توسط ۴۸ هزار پزشک و سایر کارشناسان بهداشت صورت گرفت، حکایت از آن داشته است که مصرف ۱۰ وعده مواد غذایی سرشار از لیکوپن در هفته، سبب کاهش ۵۰ درصد سرطان پروستات می شود.

از دیگر مواد گیاهی موجود در گریپ فروت، می توان از اسیدفنولیک نام برد که مانع تشکیل نیتروزامین(مواد سرطان زا) بالیموندیدترپن و مونوترپن می شود. مواد مذکور موجب تولید آنزیم هایی می شوند که در جلوگیری از پیدایش سرطان اثر دارند و نیز بیوفلاوونویید که از عملکرد هورمون هایی که باعث رشد غده (تومور) می شود، جلوگیری می کند.

- سرشار از ویتامین C و پتاسیم است.

- منبعی غنی از فولات، آهن، کلسیم و سایر مواد معدنی می باشد.

- انواع سرخ و صورتی آن سرشار از بتاکاروتن است که بدن آن را به ویتامین A تبدیل می سازد.

- فیبر گیاهی اش فراوان، ولی مقدار کالری اش جزئی است.

- دارای بیوفلاوونوئید و شماری دیگر از مواد گیاهی است که از انسان در مقابل بروز سرطان و بیماری های قلبی مراقبت می کنند.

- امکان دارد در افراد حساس به مرکبات، واکنش حساسیت زا ایجاد کند. گریپ فروت، میوه ای توپر، خوش طعم و مغذی است.

نصف گریپ فروت، افزون بر ۵۰ درصد مقدار مجاز خوراکی توصیه شده ی (RDA) ویتامین C را در بردارد. هم چنین ۳۲۵ گرم پتاسیم، ۲۵ میکروگرم فولات، ۴۰ میلی گرم کلسیم و ۱ میلی گرم آهن دارد. یک فنجان گریپ فروت شیرین نشده( بدون شکر) مقدار ۹۵ میلی گرم ویتامین C و بیش از ۱۵۰ درصد مقدار مجاز خوراکی توصیه شده (RDA) دارد. هم چنین بسیاری از سایر مواد مغذی در چنین میوه ی تازه ای جای گرفته است.

به موجب برنامه های رژیم غذایی که طی سال ها از سوی سازمان نظارت بر مواد غذایی و دارویی آمریکا(FDA) تنظیم یافته، معلوم شده است که گریپ فروت از قدرت بی نظیری برای سوزاندن و از بین بردن چربی ها برخوردار است.

گروهی از مبتلایان به روماتیسم مفصلی، لوپوس و شماری دیگر از مبتلایان به اختلالات التهابی دریافته اند که مصرف هر روزه ی گریپ فروت نشانه های مرضی شان را کاهش می دهد. تصور می رود که این ویژگی از مواد شیمیایی گیاهی که مانع ایجاد پروستاگلاندین یعنی ماده ی التهاب زاست، ناشی می شود.

افرادی که به مرکبات حساسیت دارند، احتمالا در برابر گریپ فروت نیز از خود حساسیت نشان می دهند. این حالت ممکن است به خاطر خود میوه یا روغن موجود در پوست آن باشد.

سایر خواص غذایی و درمانی گریپ فروت

۱ـ میوه ی گریپ فروت، اشتها را تقویت می کند.

۲ـ گریپ فروت، عمل هضم را آسان می کند و ترشح شیره ی معدی و کیسه ی صفرا را سرعت می بخشد.

۳ـ گریپ فروت دارای ویتامین C و بیوفلاوونوئید است. این ها در حفظ سلامت قلب و عروق بدن مؤثرند.

۴ـ گریپ فروت به تولید قند و مواد حیاتی مورد نیاز بدن کمک می کند.

۵ـ گل های گریپ فروت، خاصیت ضد تشنج و لرز را دارد و دم کرده ی آن را موقع تشنج، زکام و تب می نوشند.

۶ـ اگر گریپ فروت را صبح ناشتا بخورند، خواص ادرارآور آن زیاد می شود و سموم را از بدن خارج می کند.

۷ـ گریپ فروت، خون را تصفیه می کند و کلیه و کبد را پاک می سازد.

۸ـ گریپ فروت، ضد خونریزی بواسیر است.

۹ـ گریپ فروت، میوه ای خنک است و عطش را رفع می کند.

۱۰ـ گریپ فروت، اختلالات مفصلی را درمان می کند.

۱۱ـ گریپ فروت، برای کسانی که موهای سرشان می شکند، تجویز می شود.

۱۲ـ گریپ فروت، برای کسانی که عفونت های ریوی و تب خیز دارند مفید است.

۱۳ـ گریپ فروت، علاوه بر مواد معدنی (آهن و کلسیم) دارای ویتامین های B3 ،B2 ،B1، A است.

  

قبلی   1   2   3   4   5   6   بعدی