آب و هوا
گردوی ایرانی محصول مناطق معتدله گرم بوده و برای رشد به یک فصل رشد طولانی و نسبتاً گرم نیاز دارد و در طول تابستان و زمستان به گرما و سرمای بیش از حد حساس میباشد. در طی خواب زمستانی، گردو میتواند سرمای (11-) درجه سانتیگراد را بدون خسارت جدی تحمل کند ولی پس از شروع رشد، سرمای 2- تا 3- درجه سانتیگراد موجب از بین رفتن برگها، شاخهها و گلها شده و در نتیجه محصول کاهش مییابد. اغلب سرماهای دیررس بهاره به شاخههای تازه تشکیل شده و گلهای آن و سرمای زودرس پاییزه به شاخههای آن خسارت وارد میکنند. مقاوت ارقام مختلف گردو نسبت به سرما متفاوت است.
رقم ائورکا (Eureka) نسبت به سرما خیلی حساس است. گردوی سیاه شرقی نسبت به گردوی ایرانی به سرما مقاومتر میباشد. برای پر شدن مغز گردو و افزایش چربی آن، دمای 33-27 درجه سانتیگراد در طول چند هفته قبل از برداشت ضروری میباشد، اما اگر گردو در تابستان در معرض دمای 40-35 درجه سانتیگراد (به طور متوسط 38 درجه سانتیگراد) و رطوبت کم قرار بگیرد، پوست سبز آن دچار آفتاب سوختگی شده و مغز آن سیاه و چروکیده میشود و گاهی مواقع میوهها پوک میشوند. در رطوبت نسبی کم و دمای بالاتر از 40 درجه سانتیگراد به گردو خسارت جدی وارد میشود.
دمای پایین تابستان نیز مناسب نیست زیرا موجب میشود میوهها به اندازه کافی پر نشوند. هوای خنک در طی فصل رشد، برداشت محصول را به تأخیر انداخته و در نتیجه باغداران متضرر میشوند. بنابراین هوای خنک و فصل رشد کوتاه از عوامل محدود کننده پرورش گردو هستند. گردو نیز مانند سایر میوههای مناطق معتدله، در زمستان به مقدار سرمای معینی نیاز دارد تا خواب آن برطرف شود که به این ترتیب در بهار رشد رویشی و گلدهی نامنظم شده و به تأخیر میافتد و این موجب کاهش محصول و خشک شدن سرشاخهها میشود. جوانههای گل گردو 1500-700 ساعت نیاز سرمایی دارند. ریشههای این درخت به غرقابی و شوری حساس بوده و در شرایط غرقابی دچار فلج گیاهی (Apoplexy) میشوند.