شرایط آب و هوائی و نیاز سرمائی
درخت سیب همراه با درخت گیلاس از درختان معتدله با بیش ترین نیاز سرمائی می باشند. هر دو درخت فوق در آب و هوای سردسیری و کوهستانی کیفیت بهتری در مقایسه با مناطق دشت پیدا کرده و کمتر دچار آفات و بیماری های مختلف می شوند. اگر چه کشت سیب در مناطق دشت که قادر به برطرف کردن نیاز سرمائی آن باشد نیز امکان پذیر است، لیکن به طور معمول میوه سیب به عمل آمده در مناطق کوهستانی دارای شکل و رنگ پذیری بهتری بوده و از کیفیت میوه و بافت مناسب تری برخوردار است. به دليل نیاز سرمایی بالای درخت سیب، امکان کشت ارقام معمولی این درخت عمدتأ در نیمه شمالی کشور، جایی که نیاز سرمایی بیش از ۱۰۰۰ ساعت را با دمای ۴ تا ۷ درجه سانتیگراد برای آن تامین می کند وجود دارد. همچنین کشت درخت سیب در مناطق جنوبی تر کشور به صورت محدودتری صرفاً به ارتفاعات دارای اقلیم سرد نظیر مناطق مرتفع استان کرمان، ارتفاعات سپیدان در استان فارس و مناطق مرتفع استان کهگیلویه و بویر احمد محدود است. لازم به ذکر است، ارقام مختلف سیب به شرایط آب و هوایی مختلف واکنش متفاوتی نشان می دهند، لیکن بر خلاف گلابی ودرخت به، این درخت مناطق مرتفع را که دارای ارتفاع بیش از ۱۲۰۰ متر می باشند به دشتها ترجیح داده و در چنین شرایطی میوه سیب دارای کیفیت بهتر و رنگ پذیری بیشتری است. در ایران اگرچه در دشتهای مختلف نظیر دشت قزوین و دشت اصفهان کشت سیب در کنار کشت گلابی رایج است، لیکن در این دشتها استفاده از ارقام زودرس نظیر انواع گلاب و سیبهای تابستانه نتایج بهتری نسبت به سیبهای دیررس پاییزه به همراه دارد. بر عکس در مناطق مرتفع نظیر آذربایجان غربی، دماوند در استان تهران و سمیرم در استان اصفهان، کشت سیب های پاییزه سبب دستیابی به کیفیت مطلوب تری نسبت به مناطق پایین دست می شود. استفاده از سیبهای زودرس اگرچه در این مناطق مردود نیست، لیکن زمان رسیدن میوه در این ارقام آنچنان به تاخیر می افتد که این سیب ها قیمت خود را از دست داده و سیب های بازار پسندتر جای آنها را در بازار اشغال خواهند کرد. بر خلاف درختان میوه هسته دار، درخت سیب به دلیل دیر باز شدن شکوفه ها در بهار کمتر دچار سرمازدگی شکوفه می گردد. علی رغم این، افزایش ناگهانی دمای بهاره و افت شبانه آن طی سال های اخیر شکوفه های سیب و گلابی و حتی به را نیز تحت تاثیر قرار داده و سرمازدگی شکوفه و یا ایجاد حلقه سرما را روی میوه ارقام سبب شده است.