آخرین اخبار: جهت همکاری با سایت نهالکده به قسمت امور نمایندگی ها مراجعه نمایید.

قابل توجه بازدیدکنندگان محترم : فروش ویژه انواع نهال های گلدانی جهت کسب اطلاعات بیشتر لطفا با روابط عمومی سازمان تماس حاصل فرمایید02166462736-09120398416 مهندس مخملباف فروش ویژه انواع نهالهای توت،توت موزی،شاه توت،زالزالک پیوندی،زغال اخته،بلوبری،کاموات،خرمالو ژاپنی،ازگیل ژاپنی جهت کسب اطلاعات بیشتر لطفا با روابط عمومی سازمان تماس حاصل فرمایید02166460743-09120398416 مهندس مخملباف ارایه کلیه خدمات امور محوطه سازی و فضای سبز و نگهداری از باغات و باغچه ها،روف گاردن و کلیه فضاهای سبز آپارتمانی بصورت دوره ای ماهیانه و سالیانه

خرید نهال : قیمت نهال : خرید نهال عناب : خرید نهال به : خرید نهال گیلاس : خرید نهال فلفل سیاه : خرید نهال هلو : خرید نهال فندق : خرید نهال پسته هیبریدی : خرید نهال سیب : خرید نهال آلو : خرید نهال توت : خرید نهال گردو : خرید نهال توت موزی : خرید نهال ازگیل : خرید نهال گوجه سبز : خرید نهال خرمالو : خرید نهال آلبالو : خرید نهال زردالو : خرید نهال انار : خرید نهال زغال اخته : خرید نهال زیتون : خرید نهال انجیر : خرید نهال سماق : خرید نهال انگور : خرید نهال زرشک : خرید نهال سنجد : خرید نهال بادام : خرید نهال گلابی : خرید نهال شاه توت : خرید نهال بلوبری : خرید نهال شلیل : خرید نهال شاه بلوط

زیتون گیاهی همیشه سبز از خانواده اولئاسه (oleaceae) و از جنس اوله آ (olea) است. خانواده اولئاسه 20-35 جنس و حدود 400 تا 600 گونه دارد که به صورت صنعتی یا زینتی هستند. فقط زیتون از این خانواده مصرف خوراکی دارد.

مناطق کشت و نیاز اقلیمی

زیتون گیاهی مدیترانه ای است و با مناطقی که شرایط اقلیمی مناسب دارند سازگار است. محصول اتصادی زیتون در نقاطی که خطر یخبندان های شدید زمستان وجود نداشته باشد یعنی مناطقی که در عرض جغرافیایی 30-45 درجه نیمکره شمالی واقع عستند به دست می آید. متوسط حرارت سالیانه مورد نیاز زیتون 15-20 درجه سانتیگراد است. این گیاهتا 15- درجه برای مدت کمی تحمل دارد. پژوهشگران معتقدند زیتون را معمولا نمیتوان در ارتفاع بالاتر از 1000-1100 متر از سطح دریا کاشت ولی در استان کرمان زیتون های خودرو در ارتفاعات 2000 تا 2500 متر از سطح  دریا مشاهده شده است.

نیاز سرمایی برای تولید محصول اقتصادی زیتون در ارقام مختلف 200-1400 ساعت دمای کمتر از 9 درجه سانتیگراد متفاوت است.

گل های زیتون خوشه ای و دو نوع اند : گل های کامل که اندازه نر و ماده و گل های ناقص که فقط اندام نر دارند. تلقیح گل ها توسط باد و حشرات انجام میگیرد. سازگاری نداشتن گرده ها با مادگی از مهمترین عوامل شناخته شده ی دگر باروری در بسیاری از ارقام زیتون است. مهمترین عامل این ناسازگاری درجه حرارت بالاست.

میوه زیتون پوشتی و هسته دار است که در ارقام مختلف به اشکال گرد، بیضی، گلوله ای، دراز و نوک دار است. وزن میوه از یک تا 12 گرم متفاوت است.

میوه از نوع شفت است که پوست آن ( برون بر) نازک، صاف و براق است. گوشت میوه ( میان بر) نرم، بسیار تلخ و ابتدا به رنگ سبز و سپس بنفش رنگ میشود. گوشت میوه معمولا به هسته میچسبد. هسته میوه (درون بر) چوبی و مغز آن گوشتی است.

تکثیر زیتون

زیتون را نیز مانند بسیاری از درختان میوه میتوان به دو روش جنسی و غیر جنسی تکثیر کرد. روش جنسی یعنی کاشت بذر، بیشتر برای به دست آوردن پایه های مناسب جدید قوی و پر محصول به کار میرود. نظر به اینکه بذر زیتون دارای یک پوشش گوشت روغنی است قبل از کشت بذر باید به طریقی این لایه را از بین برد تا رطوبت خاک بتواند به راحتی در آن نفوذ نمابدد. برای این منظور از روش های مختلفی استفاده میشود  ازجمله این روش ها ، قرار دادن هسته در داخل مایع قلیایی مانند سود یا پتاسیم و سپس شستن آن، قرار دادن هسته درون مواد اسیدی ( محلول ریق اسید کلریدریک یا اسید سولفوریک) و سپس شستن و خشک کردن آن، ساییدن هسته با لایه چربی در ماسه خشک، بریدن انتهای بدون جنین هسته و یا شکستن آن است؛ که البته کارهای اخیر بسیار پر زحمت و دقیق است و در زراعت وسیع عملی نیست.

در روش غیر جنسی میتوان برای تکثیر زیتون از پیوند زدن ( به روش شکمی T یا تاجی) و یا قلمه زدن استفاده نمود. قلمه ها را از شاخه های نیمه خشبی و یا خشبی انتخاب میکنند. البته امروزه از قلمه های نیمه خشبی استفاده میکنند و برای سهولت ریشه دهی، آنها را قبل از کشت در محلول هورمون ریشه زا

( مانند IBA) فرو میبرند،سپس در گلخانه های میست، در حرارت و رطوبت مناسب کشت و نگهداری میکنند.

در روش های سنتی تکثیر زیتون از پاجوش و نیز از غده یا بن درخت هم استفاده میشود.

ارقام زیتون

از گونه معمولی زیتون (Olea europaea L.) در ایران ، دو زیر گونه O. euopaea Subsb. Oleaster و O. euopaea subsb. Sativa را نام برده اند.

زیر گونه ساتیوا همان زیتون زراعی است و چندین واریته اصلاح شده دارد.

زیر گونه اولئاستر به صورت خودرو و به شکل بوته های خاردار با میوه های ریز در نقاط مختلفی از جهان دیده شده است. همچنین دو گونه دیگر به نام های O. chrysphylla و O. ferrigina  در منابع علمی آمده است.

1.ارقام داخلی

1-1 رقم روغنی محلی

حدود 60 درصد از درختان رودبار شامل این رقم است. درختی پر شاخ و بگ با تاج  گسترده که رنگ پوست ساقه، شاخه و برگ های آن تیره تر از سایر ارقام است. میوه ها بیضوی شکل و در انتها نوک برجسته دارد. وزن متوسط میوه 5 گرم و نسبت گوشت به هسته 5 به 1 است. این رقم مناسب ترین رقم جهت روغن کشی است. بهترین رقم گرده دهنده سازگار از میان ارقام بلیدی، ناری، شنگه، فیشمی، زرد، مانزانیلا و کالاماتا ، رثم ماری است. روغنی محلی نسبت به بیماری ورتیسیلیوم و آفت شپشک سیاه حساس است.

2-1 رقم زرد

اندازه درخت آن متوسط تا گوتاه و از این نظر برای کشت متراکم مناسب است. شکل تاج درخت گرد و میوه های آن بهطور متوسط 4-5 گرم وزن دارد ونسبت گوشت به هسته5/5 به 1 استت. میوه آن به صورت رسیده به منظور کنسروسازی، در اواخر شهریور ماه؛ اما برای روغن کشی، میوه رسیده سیاه آن در اواخر آذرماه برداشت میشود. این رقم نیز به بیماری ورتیسیلیوم و آفت شپشک سیاه حساس است.

3-1 رقم فیشمی

درختی پر رشد و قئی دارد. وزن متوسط میوه آن 4-6 گرم و هسته آن نیز 8/0 گرم وزن دارد. میوه دوکی شکل و متقارن و گوشت میوه ان سفت است. میوه مرغوبی دارد که در کنسرو سازی مصرف میشود.

4-1 رقم شنگه

درختی پر رشد و قوی با حجم بزرگ دارد. میوه آن بیضوی شکل و تقریبا شبیه رقم ماری است. این رقم هم پر محصول است و هم میوه های آن به مصرف کنسروسازی میرسد. هرچند درصد روغن آن نیز زیاد و به 22 درصد میرسد.

5-1 رقم ماری

شاخه های به نسبت افراشته و قائمی دارد و به همین دلیل میتوانید از آن در کشت متراکم استفاده کنید. میوه آن کشیده تر و باریک تر از سایر ارقام است وبیشترین وزن میوه آن به 3 گرم میرسد. نسبت گوشت به هسته آن 5/3 به 1 است. گرچه میوه های کوچک و نامرغوبی تولید میکند ولی به علت زودرسی و آسانی تبدیل طرفداران خوبی دارد. رقمی است که به شدت خاصیت سال آوری دارد. میوه آن مناسب کنسرو سازی است. این رقم در مناطق مرطوب به بیماری لکه طاووسی خیلی حساس است.

6-1 رقم دزفولی

احتمالا بومی ایران و از ایستگاه دزفول به ایستگاه تحقیقاتی زیتون در رودبار گیلان انتقال یافته است. از جمله زیتون های کنسروی است که میوه آن به مصرف تهیه کنسرو سیاه کشمشی می رسد. میوه ای بسیار دراز و کشیده دارد که درصد روغن آن در حدود 18- 20 درصد و وزن میوه اش 4- 10 گرم است.

خصوصیات ارقام زیتون موجود در جنوب کشور

ارقام

زمان رسیدن 80 درصد میوه ها

شکل

وزن میوه

درصد روغن

(وزن خشک)

محلی گرگان

اواخر آبان

کشیده

5/4

56/43

خرم آباد

اواخر آبان

تخم مرغی

3/3

79/41

شنگه

نیمه آبان

کشیده

4/4

92/41

بربر

نیمه آبان

کروی

3/3

63/40

دکل

اوایل آبان

کروی

3/5

01/37

زاهدی

نیمه مهر

کروی

6

53/37

خستاوی

نیمه مهر

کروی

8/4

02/40

 

2. ارقام خارجی

1-2 رقم اسپانیایی آربکین (arbequina)

درختی مقاوم نسبت به سرما و شوری است. با رشد متسز و پاکوتاه که میوه های ریزی دارد. میزا روغن آن 17-20 درصد است. رقم بسیار پر محصول است که این میزان محصول در مناطق خشک کاهش می یابد. قدرت نامیه یبالای بذرها و زود به بار نشستن آن باعث شده است تا از این رقم در تهیه پایه برای بسیاری از ارقام زیتون استفاده شود.

از ارقام دیگر اسپانیایی میتوان پیکوال (picual)، مانزانیلا (manzanilla) و آبلونگا (Oblonga) را نام برد.

2-2 رم ایتالیایی آسکولانا (ascoland)

درختی به صورت انبوه است با قدرت رشد زیاد و به شکل آویخته که از ارقام معروف ایتالیا به شمار میرود. واریته ای است که بیشتر برای تهیه زیتون سبز کاشته میشود. وزن میوه آن حدود 10 گرم و عملکرد روغن آن 13 درصد است. در مقابل سرما، بیماری چشم طاووسی زیتون و سل زیتون مقاوم است. رقم پر محصولی است که اگر شرایط خاک و نگهداری آن مناسب باشد هر سال به طور منظم محصول می دهد. از ارقام دیگر ایتالیایی میتوان به کارولا (carolea)، لچینو (leccino) و کوراتینا (coratina) اشاره کرد.

3-2 رقم فرانسوی پیکولین (picholine)

یکی از ارقام معروف فرانسوی پیکولین است. از انواع زیتون سبز به شمار میرود. درختی با قدرت متوسط، گرد و گسترده دارد. درختان پیوند شده آن در مقابل سرما بخصوص در نقاط سرماخیز مانند دره ها و نقاط پست حساس اند. اما درختان حاصل از پاجوش آن مقاومت بیشتری نشان میدهند. این رقم زود به بار مینشیند. حساسیت آن در مقابل بیماری چشم طاووسی زیتون کم، در برابر آفت مگس زیتون متوسط و در برابر تریپس بسیار ضعیف است. وزن میوه آن حدود 3 گرم و معیار روغن آن 18 درصداست. شکل میوه محدب و از یک طرف کشیده و گوشت میوه آن محکم و لطیف است. از دیگر ارقام فرانسوی میتوان به گروسانی (grossanne) ، لوکوس (luques) و لینو (lino) را نام برد.

4-2 رقم آمریکایی میشن (mission)

منشا این رقم آمریکاست که 50 درصد تولید زیتون کنسروی آن کشور را تشکیل میدهد. رقمی مقاوم به سرما و سه منظوره است؛ یعنی برای استخراج روغن، تهیه کنسرو سبز و تهیه کنسرو سیاه از آن استفادهمیشود. واریته پر محصولی است. عادت رشد ایستاده درخت آن را برای برداشت ماشینی مناسب ساخته است. مقدار روغن آن حدود 22-25 درصد و وزن میوه آن 3-4 گرم است.

5-2 رقم سوری (souri)

منشا و مبدا اصلی آن به احتمال قوی سوریه است. این واریته در لبنان برای هر دو منظور روغنی و کنسروی کاشته میشود. وزن میوه ان 5/3 گرم و مقدار روغن میوه 20-22 درصد است. هکه ارقام سوریه خودگشن اند. با کشت آبی در سال دوم یا سوم به بار مینشیند. در مقابل خشکی مقاومت زیاد دارد اما در برابر لکه طاووسی، مگس زیتون، پژمردگی ورتیسیلیومی و گره زیتون مقاومت کم و در برابر سرما و شوری خاک مقاومت متوسطی دارد.

6-2 رقم بلادی (beladi)

رقمی دو منظوره است که قدمت زیادی دارد. 90 درصد درختان بارور فلسطین از این رقم اند. رقمی مقاوم و سازگار است. روغن آن معطر و میوه اش ابلیت حمل و نقل خوبی دارد. در برابر سرما و خشکی ماومت زیادی دارد ولی در برابر لکه طاووسی، شوری خاک و مگس زیتون مقاومت کمی دارد.

7-2 رقم آمیگدالیفونیا (amigdalifolia)

منشا آن کشور یونان است. وزن متوسط میوه آن 3-4 گرم و روغن میوه 22-24 درصد است. میوه های بزرگ و مرغوب کشیده ای دارد. رقم دو منظوره ای است که برای کنسرو سیاه و روغن از آن استفاده میشود. گوشت نرمی دارد که قابلیت نگهداری قابل توجهی ندارد. درخت آن پا کوتاه است.

8-2 رقم آیوالیک ترکیه

محصولی است که به علت کیفیت عالی روغن آن عملکرد زیاد، در ترکیه بیشتر از ارقام دیگر کاشتهمیشود. واریته خودباور است که محصول فراوان و منظم همه ساله دارد.

از ارقام دیگر زیتون های ترکیه رقم کاکر که رقمی روغنی است و ازمیر که رقم کنسروی است قابل ذکرند.

9-2 رقم مانزانیلا (manzanilla)

منشا آن اسپانیاست و مصرف کنسروی دارد. میوه آن متوسط و در اسپانیا به عنوان سیب کوچک معروف است. مقدار روغن آن 15-16 درصد است. مقاومت آن به سرما متوسط و به لکه طاووسی و مگس زیتون کم است.

10-2 رقم سویلانا (sevillana)

این رقم گوردال، اسپانول، کوئین، ملکه اسپانیا، سویلانو نامیده میشود و رقمی کنسروی است. مقاومت آن به سرما و لکه طاووسی زیاد و به خشکی کم، به مگس زیتون متوسط و به ورتیسیلیوم حساس است.

پایه های زیتون

در زمان های قدیم زیتون بیشتر از طریق قلمه زدن زیاد می شده است. البته گاهی نیز بذرهای زیتون را می کاشتتند و سپس روی آنها ارقام مطلوب را پیوند میزدند. گفتنی است که بذر ارقام میوه ریز در مقایسه با آنها که میوه درشت دارند به سهولت جوانه میزند. غالبا ممکن است جوانه زدن بذر 1 تا 2 سال طول بکشد. دلیل اصلی استفاده از روش قلمه آسانی تکثیر این روش است. اما در سال های اخیر برای به دست آوردن ویزگی های خاص مانند مقاومت در برابر خشکی ، سرما، نماتدها، بعضی از بیماری ها و سهولت انجام عملیات هرس استفاده از پایه های معین مرسوم شده است.

اثر کوتاه کننده

اصل و منشا پایه هرچه باشد خواه از بذر یا قلمه، از کلون های ارقام مختلف، تفاوت و تغییرات محسوسی را پس از پیوند روی قدرت رشد درخت نشان میدهد. این تغییرات میتوانند به صورت تقویت و یا تضعیف اندام هوایی درخت بروز نمایند. پایه های بذری آسکولانا روی ارقام میشن، مانزانیلا و سویلانا آثار کوتاه کنندگی داشته است. رقم مانزانیلا بیشتر از دو رقم دیگر کوتاه کرده، پایه اویلانکا اثر کوتاه کنندگی شدیدی روی مانزانیلا داشت. اما تقویت کننده رقم سویلانا بوده است.. در برداشت میوه زیتون از ماشین های لرزاننده استفاده میشود.

تاثیر روی کیفیت میوه

سویلانا رقمی است که به قارچ ورتیسیلیوم حساسیت دارد. پایه اوبلانگا میتواند از حرکت این قارچ، از خاک به داخل رقم سویلانا جلوگیری نماید. هیچ یک از درختان سویلانا روی اوبلانگا در مدت 16 سال در وضعیت آلودگی شدید از خود علامت پژمردگی نشان ندادند. در حالی که ترکیب سایر پایه ها با پیوندک سویلانا چنین اثری ندارد.

رقم دیگری به نام آلگرا (allegra) وجود دارد که قارچ ورتیسیلیوم را تحمل میکند. اما وقتی ارام حساس روی آن پیوند میشوند در معرض خاک آلوده به این قارچ به این بیماری دچار میشوند. به نظر میرسد که عامل این بیماری میتواند از درون پایه آلگرا عبور و پیوندک را آلوده نماید.

مقاومت در برابر یخبندان

رقم هایی مانند تانش (tanche)، سیگواز (sigoise) و آگلاندو (aglandau) که از بذر به عمل امده اند، در مقایسه با همین ارقام به صورت پیوندی، آسیب کمتری از یخبندان دیده اند. به طور کلی میتوان گفت که پایه در مقابل سرما، در پیوندک مقاومت نسبی ایجاد می نماید.

 

نهالستان,خرید نهال,فروش نهال,قیمت نهال,ایران نهال,ایرانهال,نهالستان ایران نهال,نهالستان جهاد کشاورزی,نهالستان جهاد دانشگاهی,نهالستان پردیس کشاورزی,نهالستان دانشگاه تهران,نهالستان بزرگ کرج,نهالستان نمونه کرج,نهال گردو , نهال گردو چندلر , نهال گردو خوشه ای , نهال گردو اسرائیلی , نهال گردو فرنور , نهال گردو کانادایی , نهال گردو ژنوتیب , نهال گردو تویسرکان , نهال بلوط , نهال بلوط شیرین , نهال بلوط همیشه سبز , نهال بلوط قرمز , نهال شلیل , نهال شلیل شمس , نهال شلیل مغان , نهال شلیل انجیری , نهال شلیل سبز , نهال شلیل حسن پور , نهال شلیل سفید , نهال شلیل زودرس , نهال شلیل شبرنگ , نهال شلیل ایندیپندنس ,نهال شلیل زودرس حسن پور , نهال بلوبری سردسیری , نهال بلوبری گلدانی , نهال بلوبری گرمسیری , نهال بلوبری پاکوتاه , نهال شاه توت اصلاح شده , نهال شاه توت کن , نهال شاه توت مشهد , نهال شاه توت , نهال بلوبری , نهال گلابی ,نهال گلابی شاه میوه , نهال گلابی اسپادانا , نهال گلابی پایه کوتاه , نهال گلابی اصلاح شده , نهال گلابی نطنز , نهال گلابی بیروتی , نهال بادام , نهال بادام خوشه ای , نهال بادام دیرگل , نهال بادام مامایی , نهال بادام تونو , نهال بادام آذر , نهال بادام دیمی , نهال بادام فرانیس , نهال بادام اصلاح شده , نهال سنجد , نهال سنجد حاج حسین ,نهال سنجد حاج حسینی , نهال سنجد خرمایی , نهال سنجد قزل , نهال سنجد تلخ , نهال سنجد خوشه ای , نهال سنجد دیم , نهال زرشک , نهال زرشک پفکی , نهال زرشک بیدانه , نهال زرشک قائنات , نهال زرشک زینتی , نهال زرشک قرمز , نهال زرشک آبگیری , نهال انگور , نهال انگور یاقوتی , نهال انگور شانی , نهال انگور زودرس , نهال انگور کشمشی , نهال انگور شرابی , نهال انگور شامپاین , نهال انگور بلک ویلیام , نهال انگور عسگری , نهال انگور قزل اوزوم , نهال سماق , نهال سماق قرمز , نهال سماق آمریکایی , نهال انجیر , نهال انجیر استهبان , نهال انجیر زرد , نهال انجیر اسرائیلی , نهال انجیر مقاوم به سرما , نهال انجیر سردسیری , نهال انجیر خشک , نهال انجیر گلابی , نهال انجیر پیوندی , نهال انجیر سه فصل , نهال زستون , نهال زیتون زرد , نهال زیتون کنسروالیا , نهال زیتون تلخ , نهال زیتون مانزالینا , نهال زیتون سیاه , نهال زیتون آربیکن , نهال زیتون میشن , نهال زیتون فیشمی , نهال زیتون سبز , نهال موز , نهال موز پاکوتاه , نهال موز سردسیری , نهال موز آبی , نهال موز کاوندیش , نهال موز قرمز , نهال موز ابلق , نهال آناناس , نهال زغال اخته , نهال زغال اخته الموت , نهال زغال اخته اصلاح شده , نهال زغال اخته پیوندی , نهال انار , نهال انار گرمسیری , نهال انار بی هسته , نهال انار شیرین یزد , نهال انار دانه سیاه یزد , نهال انار ژله ای , نهال انار بی دانه افغانستان , نهال بی دانه , نهال انار گلوباریک , نهال انار ملس , نهال انار ترش , نهال زردالو , نهال زردالو پایه رویشی , نهال زردالو دیرگل , نهال زردالو پرتقالی , نهال زردالو عسگرآباد , نهال زردالو رجبعلی , نهال زردالو قیسی , نهال زردالو گرمسیری , نهال زردالو قرمز , نهال زردالو شاهرودی , نهال آلبالو , نهال آلبالو مجاری , نهال آلبالو درشت , نهال آلبالو اسرائیلی , نهال آلبالو بوترمو , نهال آلبالو محلی , نهال آلبالو پیوندی , نهال آلبالو رسمی , نهال آلبالو سیگانی , نهال خرمالو , نهال خرمالو گوجه ای , نهال خرمالو موزی , نهال خرمالو گلدانی , نهال خرمالو سردسیر , نهال خرمالو انبه ای , نهال گوجه سبز , نهال گوجه سبز زودرس , نهال گوجه سبز سردرود , نهال گوجه سبز برغان , نهال گوجه سبز شهریار , نهال گوجه سبز ترکیه ای , نهال گوجه سبز قرمز , نهال گوجه سبز سردری , نهال ازگیل , نهال ازگیل پیوندی , نهال ازگیل ژاپنی پیوندی , نهال ازگیل محلی , نهال توت موزی , نهال توت موزی قرمز , نهال توت موزی سفید , نهال شاه توت موزی , نهال توت , نهال آمریکایی , نهال توت سفید , نهال توت سیاه , نهال توت مجنون , نهال توت قرمز , نهال توت هرات , نهال توت کاکوزا , نهال توت شمیرانی , نهال توت مشهد , نهال آلو , نهال آلو بخارا , نهال آلو شابلون , نهال آلوچه , نهال آلو کالیفرنیا , نهال آلو سیاه , نهال آلو قرمز , نهال آلوچه جنگلی , نهال آلو برقانی , نهال آلو بخارا سیاه , نهال آلوچه سبز , نهال سیب , نهال سیب آبی , نهال سیب عروس , نهال سیب گلاب , نهال سیب توسرخ , نهال سیب سیاه , نهال سیب گرمسیری , نهال سیب فرانسوی , نهال سیب سبز , نهال سیب قرمز , نهال سیب ترش , نهال پسته , نهال پسته اکبری , نهال پسته پیوندی , نهال پسته هیبریدی , نهال پسته آمریکایی , نهال پسته اسرائیلی , نهال فندق , نهال فندق پرمحصول , نهال فندق ماکادیمیا , نهال فندق انیس , نهال فندق ترکیه , نهال فندق استرالیایی , نهال فندق انیس ترکیه , نهال فندق پیوندی , نهال هلو , نهال هلو زعفرانی , نهال هلو زودرس , نهال هلو جوادی , نهال هلو کاردی , نهال هلو خونی , نهال هلو پاییزه , نهال هلو انجیری خونی , نهال هلو انجیری , نهال هلو انجیری زعفرانی , نهال هلو البرتا , نهال گیلاس , نهال گیلاس خوشه ای , نهال گیلاس اسرائیلی , نهال گیلاس تکدانه , نهال گیلاس پاکوتاه , نهال گیلاس تکدانه مشهد , نهال گیلاس زودرس , نهال گیلاس سورینام , نهال گیلاس آمریکایی , نهال گیلاس هارت , نهال گیلاس مقاوم به سرما , نهال به , نهال به قرمز , نهال به ژاپنی , نهال به اصفهان , نهال به ترش , نهال به پاکوتاه , نهال عناب , نهال عناب گلابی , نهال عناب پیوندی , نهال عناب بیرجند , نهال عناب چینی , نهال عناب ژاپنی , نهال عناب ترکیه , نهال عناب اوکراینی , نهال عناب خرمایی , نهال عناب گردویی , نهال پایه رویشی , نهال زودبازده , نهال شناسنامه دار , نهال اصلاح شده , نهال کشت بافت , نهال ژنوتیپ , نهال پیوندی , نهال دیرگل , نهال مقاوم به سرما , خرید نهال , فروش نهال , قیمت نهال , نهالستان , نهالفروشی , ارقام نهال , نهال میوه , نهال گلدانی , نهال ریشه لخت , نهال بن دار , نهال 1ساله , نهال 2ساله , نهال 3 ساله , نهال 4 ساله , نهال 5 ساله , خرید بذر , فروش بذر , قیمت بذر , لیست قیمت نهال , خرید میوه , فروش میوه , قیمت میوه,نهالستان جهاد کشاورزی تهران,نهالستان جهاد کشاورزی مشهد,نهالستان جهاد کشاورزی دماوند,نهالستان جهاد کشاورزی تبریز,نهالستان جهاد کشاورزی ارومیه,خرید نهال از جهاد کشاورزی,خرید نهال از جهاد کشاورزی مشهد,خرید نهال از جهاد کشاورزی تبریز,خرید نهال از جهاد کشاورزی ,گیلان,خرید نهال از جهاد کشاورزی قزوین,خرید نهال از جهاد کشاورزی شیراز,خرید نهال از جهاد کشاورزی شهریار ,خرید نهال شلیل , خرید نهال شاه توت , خرید نهال گلاب , خرید نهال بادام , خرید نهال سنجد , خرید نهال زرشک , خرید نهال انگور , خرید نهال سماق , خرید نهال انجیر , خرید نهال زیتون ,خرید نهال زغال اخته , خرید نهال انار , خرید نهال خرمالو , خرید نهال گوجه سبز , خرید نهال گردو , خرید نهال توت , خرید نهال به , خرید نهال آلو , خرید نهال سیب , خرید نهال پسته , خرید نهال فندق,نهالستان,خرید نهال,فروش نهال,نهالکده مهندس حسینی,نهالکده کرج,موسسه نهالکده مهندس حسینی,