انواع ریشه
ریشه های درختان میوه بر دو دسته اند : (( ریشه ی راست)) و (( ریشه ی افشان)). ریشه ی راست معمولاً به صورت فردی است و به طور عمودی در زمین فرو میرود. این ریشه قطر به نسبت زیادی دارد. (( ریشه های افشان)) معمولاً در عمق کم، نزدیک به سطح زمین و در وسعت بیشتری قرار دارند. بیش از یکی هستند و قطر یکسانی دارند.
ریشه هایی که به طور افقی نزدیک به سطح خاک رشد می کنند، معمولاً به علت دریافت اکسیژن کافی، فعال ترند و در جذب مواد غذایی نقش مهمی دارند. ریشه هایی که به حالت عمودی در عمق خاک قرار می گیرند ، بیشتر در جذب آب و برخی مواد کم مصرف، نقش دارند.
در برخی گیاهان مانند تک لپه ای ، انشعاب های ریشه تقریباً اندازه ی یکسان دارند. این نوع ریشه ها را ریشه های افشان می نامند. در گیاهان دیگر مانند دولپه ای ها، یکی از ریشه ها ضخامت و طول بیشتری دارد که ان را ((ریشه اصلی )) می نامند.