خرید نهال : قیمت نهال : خرید نهال عناب : خرید نهال به : خرید نهال گیلاس : خرید نهال فلفل سیاه : خرید نهال هلو : خرید نهال فندق : خرید نهال پسته هیبریدی : خرید نهال سیب : خرید نهال آلو : خرید نهال توت : خرید نهال گردو : خرید نهال توت موزی : خرید نهال ازگیل : خرید نهال گوجه سبز : خرید نهال خرمالو : خرید نهال آلبالو : خرید نهال زردالو : خرید نهال انار : خرید نهال زغال اخته : خرید نهال زیتون : خرید نهال انجیر : خرید نهال سماق : خرید نهال انگور : خرید نهال زرشک : خرید نهال سنجد : خرید نهال بادام : خرید نهال گلابی : خرید نهال شاه توت : خرید نهال بلوبری : خرید نهال شلیل : خرید نهال شاه بلوط

میوه­دهی و رسیدن میوه گردو

میوه گردو یک شفت درشت و ناشکوفا بوده و منحنی رشد آن سیگموئید ساده می­باشد. میوه گردو از قسمت­های مختلفی تشکیل شده است که شامل پوسته سبز، پوسته سخت، پوسته قهوه­ای رنگ روی مغز، مغز و لپه­ها می­باشد. مغز گردو یا به صورت دو حفره­ای یا چهار حفره­ای بوده که در ایران اکثر گردوها چهار حفره­ای می­باشند. خصوصیات یک گردوی خوب شامل دوره نونهالی کوتاه، ارتفاع کم درخت، زودباردهی، جانبی بودن گل ماده، دیر گل بودن و عدم برخورد با سرمای دیررس بهاره، هموگامی، مقاومت به عارضه ریزش و سقط گل­های ماده، مقاومت به بلایت یا قهوه­ای شدن برگ­ها در تابستان، بسته بودن روزنه انتهایی میوه (جلوگیری از آلودگی قارچی)، میزان مناسب مغز (بالای 50 درصد)، رنگ روشن مغز، عدم خرد شدن مغز در موقع درآوردن از پوسته سخت و زود خزان کردن در پاییز می­باشد.

برداشت میوه در زمان مناسب و نقل و انتقال بعدی آن در کیفیت میوه گردو تاثیر زیادی دارد. هرگونه تأخیر در چیدن میوه­ها پس از رسیدن مغز، موجب کاهش کیفیت و افزایش انتشار آفات و بیماری­ها می­شود. معمولاً دو شاخص رسیدگی برای تعیین تاریخ برداشت گردو به کار می­رود. میوه گردو به طور محکم به وسیله پوست سبز ضخیمی احاطه شده است. یکی از علائم رسیدن میوه گردو، شکاف برداشتن پوسته سبز بوده که تحت تأثیر ژنتیک و آب و هوا می­باشد. در هوای سرد شکاف برداشتن پوسته سبز و رسیدن مغز همزمان می­باشد، در حالی که در هوای گرم شکاف برداشتن پوسته سبز سه هفته پس از رسیدن مغز بوده و در هوای مرطوب شکاف برداشتن پوسته سبز زودتر از رسیدن مغز گردو رخ می­دهد. بافتی که در بین دو نصفه مغز و اطراف آن وجود دارد در هنگام رسیدن تغییر رنگ داده و قهوه­ای می­شود که این یکی دیگر از شاخص­های تعیین زمان رسیدن میوه­هاست.

تأخیر در برداشت، موجب تیره­تر شدن رنگ مغز و کاهش کیفیت آن می­شود. استفاده از اتفن (2 کلرواتیل فسفرنیک اسید) به مقدار زیادی چیدن میوه گردو را تسهیل می­کند. محلول­پاشی 200 تا 500 میلیگرم در لیتر اتفن موجب تسریع رسیدگی مغز شده و برداشت 10 روز زودتر انجام می­شود، به علاوه برداشت تمام میوه­ها به طور همزمان امکان­پذیر شده و ترک برداشتن پوست سبز نیز تسهیل می­گردد. محلول­پاشی میوه­ها به وسیله اتفن، کیفیت مغز گردو را نیز افزایش می­دهد.

آماده کردن کف باغ برای تسهیل برداشت اهمیت زیادی دارد، البته قبل از برداشت، باید زمین را مسطح نموده و مواد اضافی مثل شاخه­ها و برگ­های خشک را جمع آوری نمود.